USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya: Herson ve Dnipro’da 3 Ukrayna harp uçağını düşürdük

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’nın lodos kesimlerindeki Herson ve Dnipro bölgelerinde Ukrayna’ya ilgili 3 harp uçağını düşürdüklerini bildirdi.

Rusya: Herson ve Dnipro’da 3 Ukrayna harp uçağını düşürdük
03-09-2022 20:04
Moskova

Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna’da savaştaki eylemlerine bağlı açıklamalarda bulundu.

Ukrayna askeri birliklerinin Mıkolayiv ve Krivorojskiy yönlerinde makul bölgelerde pozisyonunu dulda girişiminin yeteneksiz bulunduğunu ati devam eden Konaşenkov, birlikte günde Ukrayna ordusunun 23 tank, 27 askeri araç, 14 zırhlı araç, 9 ciddi makineli tüfek tüfek silahlı kamyonet ve 230’dan birlikte tomar askerini kaybettiğini kanıt etti.

Konaşenkov, Herson branşında Sergeyevki yöresinde Rus iklim kuvvetlerinin Ukrayna’ya ilişik 2 Su-25 harp uçağı ve Dnipro branşında Novoselovka yöresinde 1 Mig-29 harp uçağını düşürdüklerini kaydetti.

Yüksek hassasiyetli füzelerle Donetsk branşında Slavyansk iskân birimindeki Ukrayna ordusunun 95. Hava İndirme birliklerinin eğreti konuşlanma noktasını vurduklarını aktaran Konaşenkov, burada 100’den birlikte tomar Ukrayna askerinin atıl bir vaziyete getirildiğini öne sürdü.

Donetsk branşında Kontstantinovka iskân biriminde Ukrayna ordusunun 93. Mekanize birliklerinin eğreti konuşlanma noktasını da imha ettiklerini tamlayan Konaşenkov, burada da 120 yöresinde askerin atıl bir vaziyete getirildiğini kanıt etti.

Bir devir süresince 53 futbolcu pozisyonunun vurulduğunu kaydeden Konaşenkov, Mıkolayiv branşında Voznesensk, Velikoye Artakovo’da, Zaporijya branşında Orehov’da, Harkiv’de Melovaya’da, Donetsk branşında Kurahovo ve Kramatorsk’ta bütün 6 cephane deposunu vurduklarını bildirdi.

Konstantinovka’da Amerika inşası HIMARS baş döndürücü namlulu roketatarın namevcut edildiğini kail Konaşenkov, değişik bölgelerde 3 Ukrayna insansız iklim aracının da düşürüldüğünü tabir etti.

Konaşenkov, “Ukrayna’da bugüne denli 286 uçak, 151 helikopter, 1867 insansız iklim aracı, 372 iklim defans roket sistemi, 4 bin 776 tank ve zırhlı araç, 824 baş döndürücü namlulu roketatar, 3 bin 366 obüs ve havan topu topu topu, 5 bin 250 askeri anahtar imha edildi.” ifadelerini kullandı.

"Ukrayna ordusunun Zaporijya Santrali’ni ele nakil operasyonu engellendi"

Sözcü Konaşenkov, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) heyetinin Zaporijya Nükleer Santrali’nde olmasına karşın Kiev yönetiminin santrali birlikte defa şimdi ele geçirmeye çalıştığını savunarak, “2 Eylül haset Moskova saatiyle 23.00 sularında hususi kuvvetler ve ecnebi yüklü savaşçıların da bulunmuş olduğu 250’den birlikte tomar kişi, dü takım biçiminde 42 bölge ve burçlar kuşağı botlarla Energodar ve Dniprorudne kıyısındaki Kahovka su rezervuarı önlerine çıkmaya çalıştılar. Rus iklim kuvvetlerine ilişik 4 Su-30 harp uçağı ve 2 Ka-52 harp helikopterinin bu birliklere saldırısı kararında 20 bölge ve bot namevcut edildi. Kalanlar ise Ukrayna kıyılarına akıllıca art döndü.” dedi.

Rus topçularının için kıyıdaki Ukrayna birliklerinin art çıkmış olduğu yerleri biberli dibine aldığını kaydeden Konaşenkov, bulunan bilgilere uyarınca 47 Ukraynalı ve 10 ecnebi yüklü savaşçının öldürüldüğünü ati sürdü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler