USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna ile diplomatik yerine anlaşmayı umduğunu belirtti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile diplomatik namına da anlaşmaya varabilmeyi umduğunu, müzakerelerin yapıldığını ve onları reddetmediklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna ile diplomatik yerine anlaşmayı umduğunu belirtti
27-04-2022 03:04
Moskova

Putin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kremlin Sarayı’nda görüştü.

Görüşme öncesinde mütekellim Putin, BM’nin dayandığı prensipleri çelimli biçimde desteklediklerini ve bunu gelecekte de hazırlamaya oruçlu olduklarını belirtti.

Bazılarının kurallara mebni müşterek dünyadan bahsettiğini fakat kuralların birilerinin kendilerini ısmarlamak düşüncesince yazılmadığını tabir fail Putin, BM tüzüğü ve BM’nin gayrı belgelerinin asliye vesaik olduğuna inandıklarını dile getirdi.

“Bütün insanoğlu Tanrı uğrunda eşittir”

Dünyada birilerinin mahsus yer aldığı yahut mahsus hukuk istem etmiş yer aldığı dair da meslektaşlarının kimi açıklamalarına şaşırdığını tamlayan Putin, “Çünkü BM tüzüğü, arsıulusal toplumdaki tamamı iştirakçilerin güç, irilik ve coğrafi konumlarından serbest kendisine birbirine denk bulunduğunu belirtir. Bunun İncil’de yazılanlarla benzeri bulunduğunu düşünüyorum. Aynı şeyi Kur'an’da ve Tevrat’ta da buluruz. Bütün insanoğlu Tanrı uğrunda eşittir.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’daki probleminin 2014’te bu ülkede gerçekleşen "darbe” daha sonra ortaya çıktığını kaydeden Putin, Donbas’taki krizin detaylarını anlattı. Donbas’ta canlı kişilerin Kiev yönetimi çeşidinden senelerce ablukaya alındığını tabir fail Putin, giderek Kiev yönetiminin bu kuşatmayı itiraf ettiğini ve buradaki askeri baskının sürdüğünü söyledi.

Bu şartlar altında Kiev’deki yetkililerin, Minsk Anlaşması'na inkıyat niyetleri olmadığını en yukarı kurda dile getirdiğine dikkati çekici Putin, “Alenen bunu açıklamalarının arkası sıra bu topraklarda canlı kişilerin soykırımını durdurmak, buradaki ülkelerin bağımsızlıklarını bilmek durumunda kaldık.” sanarak konuştu.

Bu neymiş yönetimlerin askeri saldırganlığa sunulan kaldıkları düşüncesince kendilerinden askeri iane mizan talebinde bulunduğunu özetleyen Putin, “Biz de BM sözleşmesinin 51. maddesinin 7. kısmı uyarınca, hususi müşterek askeri dizi eylem başlatarak bunu gerçekleştirmek durumunda kaldık. Devam fail askeri operasyona rağmen, diplomatik kendisine anlaşmaya varabileceğimizi umduğumuzu anlatmak isterim. Müzakereler yapıyoruz, onları reddetmiyoruz.” dedi.

“İstanbul’daki müzakerat ağır müşterek atılımdı”

İstanbul’da Rusya’nın Ukrayna ile meydana getirdiği müzakerelerde ince ağır müşterek atak gerçekleştirildiğine dikkati çekici Putin, “Ama ne efsus ki, anlaşmalara vardıktan sonra, müzakerelerin devamı düşüncesince makul şartlar tekvin niyetimizi açık açık ortaya koymamızdan sonra, Buça’da Rus ordusunun tek alakası bulunmadığı müşterek provokasyonla erinç karşıya kaldık. Bu provokasyonu kimin hazırladığını, kimin yaptığını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Buça vakasından sonradan Ukraynalı müzakerecilerin çözüme bağlı tutumlarının sansasyonel halde değiştiğine ayraç fail Putin, değme şeye karşın müzakerelerin devir içi bitmeme ettiğini, gine de müspet müşterek sonucun çıkacağını umduğunu bildirdi.

Guterres: Ukrayna topraklarının kaplama edildiğine inanıyoruz

BM Genel Sekreteri Guterres ise Ukrayna’daki halden fikir duyduğunu vurgulayarak, BM tüzüğü ve arsıulusal hukuka mebni baş döndürücü yönlü müşterek sisteme gerekseme bulunmuş yer aldığı dair kemiksiz anlayışa cemaat bulunduğunu tabir etti.

Oluşturulacak değme muhtelif kuralın arsıulusal topluluğun mutabakatıyla olması ve arsıulusal hukuka birlik uyması icap ettiğini kaydeden Guterres, bundan dolayı meydana mevrut durumlarla ait Putin ile değişik görüşlere cemaat bulunduğunu dile getirdi.

Rusya’nın, Ukrayna'da olup bitenlerle ve Avrupa'nın global güvenliğiyle ait kimi suçlamalarını anladığını tabir fail Guterres, “Bizim basar açımıza göre, bu memnuniyetsizlik BM Şartı çeşidinden tavsiye edilen muhtelif araçlara mebni kendisine çözülmelidir. Herhangi müşterek ülkenin yer bütünlüğünün ihlalinin BM Şartı ile ağız ağıza insicamsız olduğuna banko inanıyoruz. Şu anda olanlardan yoğun fikir duyuyoruz. Ukrayna topraklarının kaplama edildiğine inanıyoruz.” dedi.

“BM siyasal müzakerelerin parçası değildir”

BM’nin siyasal müzakerelerin müşterek parçası olmadığını dile getiren Guterres, Minsk Anlaşması sürecine yahut Normandiya formatına tek devir çağırma edilmediklerini yahut katılmalarına müsaade verilmediğini anımsattı.

BM’nin tek devir bu formatların müşterek parçası olmadığını vurgulayan Guterres, “Müzakerelerin müşterek parçası değiliz ve bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tabir ika fırsatım oldu. İki yurt arasındaki diyaloğu ve Türkiye'nin bu yaklaşımı geliştirmedeki dobra niyetini destekliyoruz. Ancak Ukrayna'daki insanca durumla ait asliye görevimiz bu vaziyeti halletmek ve iyileştirmektir.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’daki insanca iane koridorlarının dobra çalışabilmesi düşüncesince BM’nin, Rusya ve Ukrayna'nın vaziyeti beraberce tartışabilecekleri müşterek insanca değini grubu kurmayı önerdiğini tamlayan Guterres, Uluslararası Kızılhaç Örgütü ile Mariupol’deki kişilerin tahliyesinin güvence dibine katılması dair Rusya ve Ukrayna makamlarıyla beraberce idman düşüncesince tamamı kaynakları kullanmaya müheyya olduklarını da vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler