USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin Donbas'a özel askeri operasyon sonucu aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Putin Donbas'a özel askeri operasyon sonucu aldı
24-02-2022 11:35
Moskova

Putin, sabahın er saatlerinde göstergeç kanalından ulusa seslendi.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi başladıRusya Ukrayna'nın kentlerini vuruyor

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı sanki yönetimlerin Rusya'dan askeri iane talebinde bulunduklarını hatırlatan Putin, "Buna ilişkin namına özel ortak askeri operasyon düzenlemeye değişmeyen verdim. Operasyonun hedefi sekiz senedir Kiev diyeti kabilinden istismara, soykırıma sunulan küsurat kullanıcılarını korumaktır. Rusya Federasyonu vatandaşlarına da karışma edinmek kıl payı sivillere erinç aşırı sayıda hunriz zeval işleyenleri adalete doğrulama etmenin yanı esna Ukrayna'nın Nazizm'den ve militarizmden arındırılması düşüncesince nüfuz göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna ülkelerini nehiy ika planları olmadığını vurgulayan Putin, hiç kimseye güçlükle ortak obje dayatmayacaklarını tabir etti.

Putin, Ukrayna halkına da seslendi

Rusya'nın askeri operasyonunun Ukrayna'yı tutu alanlara erinç yasal koruma bulunduğunu tamlayan Putin, Ukrayna vatandaşlarına başkaca seslenerek, "Bugünkü hadiseler Ukrayna ve Ukrayna halkının çıkarlarını ihlal ika arzusuyla değil, Rusya'nın Ukrayna'yı tutu alanlardan ve onu ülkemize ve halkına erinç kullanmaya çalışanlardan korunmasıyla bağlantılıdır." dedi.

Eylemlerinin kendilerine yöneltilen tehditlere ve bugün meydana gelenden elan şişman ortak felakete erinç çıkarlarını korumak bulunduğunu kaydeden Putin, "Ne denli mütekait olursa olsun, bu feci sayfayı ortak an ilk yöneltmek ve beraberce ilerlemek, kimsenin işlerimize, ilişkilerimize karışma etmesine müsaade vermemek, ilişkilerimizi beraberce özgür namına bina buyurmak düşüncesince bunu anlamanızı ve iş donanmasına çağırma ediyorum." sanarak konuştu.

Ukrayna ordusuna "silah bırak" çağrısı

Ukrayna ordusuna da çağrıda mevcut Putin, askerlerin Kiev'in emirlerini adına getirmemesini istedi.

Ukrayna askerlerinin "Ukrayna'yı yağmalayan ve bu insanlarla küçümseme fail el karşıtı cuntaya değil, halkına bağlılaşım yemini ettiklerini" kaydeden Putin, "Onun emirlerine uymayın! Derhal silahlarınızı bırakıp evinize gitmenizi dileyiş ediyorum. Ukrayna ordusunun bu şartı adına getiren kâffesi askerleri, harp alanından serbestçe ayrılabilecek ve ailelerinin yanına dönebilecekler." dedi.

Rusya'nın çekirdeksel kuvvet sahibi bulunduğu vurgusu

Putin, muhtemel kan dökülmesinin kâffesi sorumluluğunun ağız ağıza Ukrayna yönetiminin olacağını tabir ederek, "Askeri bölgeye gelince, çağcıl Rusya, SSCB'nin çöküşünden ve çekirdeksel potansiyelinin ehemmiyetli ortak bölümünü kaybettikten sonradan fark bugün en çelimli çekirdeksel güçlerden biridir. Ayrıca, en akıbet tabanca türleri itibarıyla ortak paradigma bölgede makul avantajları vardır. Bu bağlamda, Rusya'ya direkt ortak saldırının gizil ortak agresif düşüncesince yenilgiye ve heyecan neticelere sefer açacağından kimsenin şüphesi olmasın." sanarak konuştu.

Ulusların zat kaderini atama hakkını hatırlatan Putin, ne SSCB'nin kuruluşu esnasında ne de İkinci Dünya Savaşı'ndan sonradan çağcıl Ukrayna'nın ortak parçası bulunan makul alanlarda canlı insanlara, tek kimsenin hayatlarını elbette ayarlamak istediklerinin sorulmadığını dile getiren Putin, "Özgürlük politikamızın merkezindedir. Bu her insanın zat geleceğini ve evlatlarının geleceğini özgür namına tespit özgürlüğüyle ilgilidir. Ve bu hakkını, seçilmiş hakkını, zamanımız Ukrayna topraklarında canlı kâffesi halklar kabilinden kullanılabileceğini ehemmiyetli görüyoruz." halinde konuştu.

Putin, NATO'nun doğuya akıllıca genişleyerek ve askeri altyapısını Rusya sınırlarına yaklaştırarak tehditler oluşturduğunu vurgulayarak, "Batı'da iskele babası politikacılar kabilinden ülkemizle ilişik namına değme sene hamle adım, büyükçe yaratılan bu asliye tehditler, kısaca NATO'nun genişlemesi bizde özel endişeye illet oluyor." dedi.

Rusya'nın 30 senedir NATO ile denktaş ve ayrılamaz güvenliği gelmek düşüncesince etüt etmeye çalıştığını, fakat buna yanıt namına sarakacı ortak şike yahut şantajla erinç karşıya kaldığını vurgulayan Putin, "Askeri otomobil akıntı ediyor, sınırlarımıza aşırı yaklaşıyor." ifadelerini kullandı.

Batı bloğunun ortak "yalanlar imparatorluğu" bulunduğunu aktaran Putin, "Amerikalı politikacılar, siyasa bilimciler ve gazeteciler, akıbet senelerde ABD'de esas ortak asılsız imparatorluğunun yaratıldığı hakikatı kendisince kendileri yazıyor ve konuşuyorlar. Buna çekilmek zor." dedi.

"SSCB'nin çökmesi bugün bizim düşüncesince dobra ortak ders"

Sovyetler Birliği'nin 80'lerin sonlarında zayıfladığını ve arkası esna ağız ağıza çöktüğünü hatırlatan Putin, "O devir meydana mevrut olayların seyri bugün de bizim düşüncesince dobra ortak ders." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın Ukrayna'nın çekirdeksel tabanca sahibi bulunmasına müsaade vermeyeceğini de laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler