USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

'Rusya, Batı'yı, ABD'yi ve NATO'yu ağır açıdan imtihan edecek'

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı obstrüksiyon edeceğini düşündüğünü fakat bunun sonucunun Rusya düşüncesince "felaket" olacağını açıkladı.

'Rusya, Batı'yı, ABD'yi ve NATO'yu ağır açıdan imtihan edecek'
20-01-2022 03:35
Washington

ABD Başkanı Joe Biden, vazifesinde 1. yılını tamamlaması münasebetiyle Beyaz Saray'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında iç ve aut siyaset başlıklarını değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı karışma etmesi yerinde elan evvela on paralık karşılaşmadığı derece ağırbaşlı kazançlı neticelerle karşılaşacağını tamlayan Biden, şöyleki konuştu:

"Ukrayna'yı karışma yazar etmemek Rusya'ya bağlı. Ancak Ukrayna'ya ıvır zıvır ortak karışma olursa, bunun neticeleri dair gürültü vermemiz gerekir. Ancak sınıra yığdıkları askerlerin kapasitesi derece iri ortak işe girişirlerse bu Rusya düşüncesince karabulut olur. Rusya, Ukrayna'yı karışma ederse, ortaklarımız ve müttefiklerimizle Rusya'ya hasar verecek çın adımlar atmaya hazırız. Bildiğiniz denli NATO müttefiklerimize de dayanak veririz."

"Rusların dirilik kaybı aşırı olur"

Biden, Ukrayna'ya halihazırda 600 milyon dolar mesabesinde askeri cephane gönderdiklerine ayraç ederek, "Ukrayna'ya girerse, Rusların dirilik kaybı aşırı olur." uyarısında bulundu.

Ukrayna'yı karışma etmesi durumunda, bunun Rusya düşüncesince kısa, itidalli ve derinlemesine vadede çın neticeleri olacağını tamlayan Biden, "Rus bankaları dolarla savaşım edemeyecek." dedi.

Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kusursuz anlamıyla ortak harp istemediğine dikkati çekerek, "Rusya, Batı'yı, ABD'yi ve NATO'yu çın manada imtihan edecek. Bence Ukrayna'ya girecek." görüşünü paylaştı.

"Her ülkenin istediği örgüte iltihak hakkı var"

Rusya'nın barışma şartlarından birinin Ukrayna'nın NATO'ya katılmaması bulunduğunu vurgulayan Biden, "Her ülkenin istediği örgüte iltihak hakkı var. Ancak ego çelimsiz vadede Ukrayna'nın koşulları hesabına getirip, NATO'ya katılabileceğini sanmıyorum." diyerek konuştu.

Biden, iri devletlerin rol yapmak yapmaması icap ettiğini belirterek, "Putin apaydın ortak adam, neticeleri hesapladığını düşünüyorum. Bence kesin kararını daha vermedi." tahmininde bulundu.

Putin ile ayrıksı ortak şahika elan yapabileceğini aktaran Biden, "Rusya, Ukrayna'yı karışma ederse, bu dünyada 2. Dünya Savaşı'ndan buyana en ehemmiyetli fenomen olur." ifadesini kullandı.

"Afganistan'dan çıkmanın bedava ortak yolu yoktu"

ABD Başkanı Joe Biden, 20 senenin arkası sıra Afganistan'dan çıkmanın bedava ortak yolu olmadığını ve bu süreçte yaşananlar düşüncesince bozukluk dilemeyeceğini açıkladı.

Biden, vazifesinde 1. yılını tamamlaması münasebetiyle Beyaz Saray'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında iç ve aut siyaset başlıklarını değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Afganistan'dan kesinleşmemiş depar belgesi sürecine müteveccih ortak istifham üstünde Biden, "Afganistan'ın ortak tane ortak hükümet altında birleşebileceğini düşünen var ise el kaldırsın. Burası imparatorluklar düşüncesince ortak tane ortak faktör düşüncesince kara yer oldu: Bu iklim birliğe makul değil." ifadesini kullandı.

ABD'nin Afganistan'da er tutmasının haftalık maliyetinin 1 bilyon dolar bulunduğunu tamlayan Biden, burada kalmanın hemen elan ortak tomar Amerikan askerinin ölümü anlamına geleceğini anlattı.

Biden, "20 senenin arkası sıra Afganistan'dan çıkmanın bedava ortak yolu yoktu. Ne yapmış olursanız yapın bu muhtemel değildi. Yaptıklarım düşüncesince bozukluk dilemeyeceğim." diyerek konuştu.

Afganistan'daki sürecin emektar yönetimlerin suçu bulunduğunu dile getiren Biden, ağustos ayındaki çekme periyodunu savunarak, "Afganistan'dan çıkmasaydık, oraya elan ortak tomar er irsal etmek mecburiyetinde kalırdık. Taliban'ın alanı ele geçirmesinden çevre kendimi biçimsiz hissediyor muyum? Evet. Ama dünyada nice bilinçlilik olmakta ve tığ rastgele ortak problemi çözemeyiz." görüşünü paylaştı.

Husilerin yeniden yıldırı listesine alınması değerlendiriliyor

Biden, Yemen'deki savaşın taraflarından İran destekli Husilerin yeniden yıldırı listesine alınıp alınmayacağının sorulması üzerine, "Evet bunu değerlendiriyoruz." cevabını verdi.

Savaşın bitmesi düşüncesince ABD'nin rastgele ortak aşama atıp atmayacağına değgin ise Biden, "Yemen'deki mücadelesi aktarmak aşırı emekli olacak." dedi.

Biden'ın Çin ve İran politikaları

Biden, Çin'e müteveccih gümrük vergilerinin kaldırılması düşüncesince bu ülkenin 1. Faz Ticari Anlaşmanın yükümlülüklerini hesabına getirmesi gerektiğine ayraç etti.

İran ile Viyana'da bitmeme fail çekirdeksel müzakerelerde de inkişaf kaydedildiğini aktaran Biden, bu mevzuda arka aşama atmaya oruçlu olmadıklarını vurguladı.

"Enflasyonu arama dibine almalıyız"

ABD Başkanı Joe Biden, vazifesinde 1. yılını tamamlaması münasebetiyle Beyaz Saray'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında iç ve aut siyaset başlıklarını değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tüm dünyada akıbet 2 senedir tesirini yayınlayan Kovid-19 ve buna değgin yansımaların tutum üstünde çın baskılar yarattığını vurgulayan Biden, ABD'de akıbet 40 senenin en erdemli enflasyonuna ulaşılmasını ilkin tedbir zincirindeki mesail kapsamında müstevli koşullarına bağladı.

Biden, acemi yılla baş başa ekonomideki önceliklerinin enflasyonla savaşım olduğuna ayraç ederek, "Enflasyonu arama dibine almalıyız. Yüksek fiyatların sürekli duruma gelmeyeceğinden tehlikesiz olma rolü Merkez Bankasına düşüyor, bu da kusursuz istihdam ve eder istikrarını mecburi kılıyor." değerlendirmesini yaptı.

Yönetiminin acemi tutum planının Kongrede kusursuz dayanak görmemesine de yer veren Biden, ilkin bazısı Demokrat senatörlerin bu kanuni düzenlemelere kusursuz dayanak vermemesinden yakınma etti.

"Yeniden Daha İyi Yapalım" sloganıyla dile getirilen tutum planının iri bölümünün Kongreden geçtiğini ve bazısı itirazlar olsa da küsurat bölümlerinin de geçmesini beklediğini özetleyen Biden, Joe Manchin denli beş altı Demokrat senatörün bazısı mevzularda inandırma edilmesi icap ettiğini gördüğünü belirtti.

Bir istifham üstünde 2024 riyaset seçimlerine giderken reis yardımcısı adayının gene Kamala Harris olacağını kesin ifadelerle dile getiren Biden, Harris'in performansından mutlu bulunduğunu vurguladı.

Oy hakkı düzenlemesi ve seçimler

Öte taraftan Biden, halen Kongrede mevcut fakat itirazlar üstünde ortak müddet askıya tahsil edilen oy hakkının kullanımına değgin düzenlemeye değgin ortak soruya cevap verdi.

Biden, acemi kanun çıkmadan Kongre ve riyaset seçimlerine gidilmesi yerinde bahis konusu seçimlerin adaletli ortak biçimde yapılmasının emekli olacağını savundu.

Kongredeki Cumhuriyetçilerle bu mevzuda ortak tomar müzakere yapmadığını aktaran Biden, tasarıya yarayışlı oyu sağlayan Demokratlarla rüçhan kendisine görüştüğünü ve topu topu Demokratların tasarıya alınması icap ettiğini tabir etti.

İç politikadan ekonomiye ve aut politikaya derece nice bölgede görevdeki önceki senesinde tutamayacağı lafları verip vermediği sorulan Biden, intihap vaatlerinin hesabına getirilebilir vaatler bulunduğunu ve çoğunu muhtemelen seviyede hesabına getirdiğini savundu.

Biden, "Aşırı laflar vermedim. Yaptıklarımıza bakarsanız çın ortak resmiyet katettiğimiz gerçeğini onama edersiniz. Ancak şu anne derece yapamadığım ortak şey, Cumhuriyetçi dostlarımızın da oyuna katılmasını getirmek oldu." biçiminde konuştu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ı adını vermeden eleştiren Biden, Trump'ın ortak tane başına ABD'deki öğür sistemine yıldırma vermeye çalıştığını ve bunun onama edilemez bulunduğunu tabir etti.

"Kovid-19 testleri dair elan evvela aşama atmalıydık"

Biden, salgınla mücadelede aşırı ehemmiyetli adımlar attıklarını kaydetti, fakat Kovid-19 testleri dair elan er harekete geçmeleri icap ettiğini onama etti. Biden, "Şu anda testleri artırıyoruz. Daha evvela aşama atmalı mıydık? Evet. Fakat şu anda bunun fazlasını yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler