USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ringde evlenme teklifi ile hayatını birleştiren çift madalya peşinde

İstanbul'da yumruk oyuncusu Hakan Doğan, rakibini yenik ettikten sonradan kendisi kabil ulusal yumruk oyuncusu bulunan kız arkadaşı Ayşenur Topal'a ringde 4 sene geçmiş evlenme teklifinde bulundu. 1.5 ay geçmiş hayatlarını birleştiren çift, 2022 yılındaki Avrupa Dünya Şampiyonlu?

Ringde evlenme teklifi ile hayatını birleştiren çift madalya peşinde
21-11-2021 10:15

Bağcılar'da hevesli yumruk oyuncusu Hakan Doğan ringlerde görmeye sert alışmış olunmayan bir vakaya imza attı. Fenerbahçeli yumruk oyuncusu Doğan, 4 yıl geçmiş rakibi Umut Tepeli'yi aşınmış ettikten sonradan kız arkadaşı ulusal yumruk oyuncusu Ayşenur Topal'a ringde dünyaevi teklifinde bulundu. 1.5 ay geçmiş evlilik yapan Doğan çifti, yumruk oyunu sporunun hayatlarına ne istikamet verdiğini anlattı. Boks sporunun onları tanıştırdığını kail Hakan Doğan, “Boks sebebiyle onu da kazandım” dedi.

“Hocayı feryat figan kandırma etmeyi başardım”

2012 yılından buyana A Milli Takımı'nda bulunduğunu tamlayan Hakan Doğan, “Boks branşına 9 yaşlarında başladım. Beni bu spora özendirme fail ağabeyim oldu. Ağabeyim aşırı müeddep ve saygılı yapılı bir çocuktu. Babam onu kendini savunması ve koruması düşüncesince bu spora 2004 senesinde yazdırdı. Benim yaşım küçük sanarak beni benimseme etmediler. Ağladım, sızladım ve antrenmana dönüşmek istedim gene almadılar. Diğer gündüz gene ağabeyimle geldim ve hocayı feryat figan kandırma etmeyi başardım. İlk antrenmanıma 2004'te başladım. Şu anda Boks Milli Takımı'ndayım. 2012 yılından buyana Türkiye şampiyonluklarım var. Uluslararası Avrupa Şampiyonluğum var. Avrupa üçüncülüğüm ve Akdeniz oyunları ikinciliğimle bu arada Balkan şampiyonluğum var” sanarak konuştu.

“Boks ve ulusal ekip sebebiyle 20 ülkeye gittim”

Bu spor sebebiyle değişik kültürlerle tanıştığını özetleyen Doğan, “Boks işine girdiğiniz devir arka bırakamıyorsunuz. Aşk, ihtiras kabil bir şey. 17 senedir bu işin içerisindeyim. Belki de babam bizi bu spora yönlendirmeseydi, hocam da bana eş çıkmasaydı hâlâ değişik biçimsiz yerlerde olabilirdim. Boks ve ulusal ekip sebebiyle dünyanın 20 ülkesine gittim. Gezdim, dolaştım, gördüm ve değişik kültürler yaşadım. Madalyalar ve başarılar kazandım” dedi.

“Ring içerisinde ona evlenme teklifi buyurmak istedim”

Boks sebebiyle eşini de kazandığını dile getiren Hakan Doğan, “Eşim de ulusal yumruk oyuncusu ve kick boksta Avrupa ve Dünya üçüncüsü. O da Bağcılar Olimpik Salonu'nda kick yumruk oyunu yapıyordu. Onu gördüğümde sıradan derinlemesine saçları vardı, beline derece geliyordu. Bizi tanıştıran kick yumruk oyunu sporu oldu. Boks sebebiyle onu da kazandım. Ben Ayşenur'a Süper Toto Boks Ligi vardı, Beşiktaş yumruk oyunu ligi finalindeydik. Bir evlenme teklifi etmeyi düşündüm. Hep alışılmış şeyler vardı. Farklılık olsun sanarak düşündüm. Kendi adımıza bir ilki yaşayalım istedim. Canlı yayında yumruk oyunu liginde Beşiktaş'a erinç maçı kazandım. Maçı aldıktan sonradan ring içerisinde ona evlenme teklifi buyurmak istedim. Ardından kendisi de aşırı şaşırdı, tek beklemiyordu” biçiminde konuştu.

“2022 yılındaki Avrupa Dünya Şampiyonluğu'nda madalya edinmeyi hedefliyoruz”

Olimpik sporcunun ve yumruk oyunu branşını karşılayıcı sporcunun en iri hayalinin olimpiyat bulunduğunu vurgulayan Doğan, “Eşimle antrenmanda aşırı dövüşüyoruz. Ona bir vuruşumda sol kaburgası çatladı. Çok üzülmüştüm. İstemsizce olmuştu. Antrenmanda mümkünse ona dokunmamayı yeğleme ediyorum. Vuruyorum arada fakat onun kötülüğü düşüncesince değil gelişim göstermesi düşüncesince vuruyorum. Olimpik sporcunun, ayrıca yumruk oyunu branşını karşılayıcı sporcunun en iri düşsel olimpiyattır. Nasip olursa 2022 yılındaki Avrupa Dünya Şampiyonluğu'nda madalya, hâlâ sonradan da 2024'te Paris'te düzenlenecek olimpiyatlarda ara sınav ve madalya edinmeyi hedefliyoruz” dedi.

“8 senedir ulusal ekip sporcusuyum”

Sağlık sorunlarından çevre bu spora başladığını anlatım fail Ayşenur Topal Doğan ise, “14 senedir bu sporun içindeyim. Sağlığım düşüncesince spora başladım. Prematüre çocuk namına doğmuşum. Gelişmediğim düşüncesince böbreklerimin ikisinde de hapis vardı. Doktora gittiğimde spor yapmamı söyledi. ‘Spor yaparsa düzeleceğine inanıyorum' dedi. Güngören'de evime DOĞRU jimnastik, yüzebileceğim spor bölgeleri yoktu. Babam kick boksa başlamamı istedi. Babamın hâlâ geçmiş hayaliymiş. Kendisi de gerçekleştirmek istemiş. Babamın tutkusu dair pırtı oldum. 3 ay ortamında aşırı çabuk geliştim, maçlara girdim. Bu spor salonunda, ayrımsız sürede çalıştığım yerde maçlara girerek böke oldum. Daha sonradan boksa intikal yaptım. 8 senedir ulusal ekip sporcusuyum. Ayrıca Dünya Avrupa üçüncüsüyüm. Kick boksta Balkan üçüncüsüyüm. Bir de Türkiye ikincisiyim” sanarak konuştu.

“Maçı kazanmıştır ve dünyaevi teklifi etti”

Erken doğumunun böke bulunmasına etken bulunduğunu özetleyen Ayşenur Doğan, “Benim er doğumum, biçimsiz sandığım obje benim böke olmama okazyon oldu. Kötü sandığım esenlik sorunum şu an benim mesleğim. Benim ego olmamın nedeni aslında. Bu salonda da 13-14-15-16 gözyaşı gruplarına yumruk oyunu antrenörlüğü yapıyorum. Eşimle de bu salonda tanıştım. Hayatım bu spor salonunda değişti diyebilirim. Böyle bir dünyaevi teklifi beklemiyordum. Eli sakattı. Israrla bu pik kabarmak istediğini ve ehemmiyetli bulunduğunu söylüyordu. Federasyon başkanıyla hâlâ öncesinden görüşüp bu sürprizi ayarlamış. Hiç anlamadım hakeza bir şeyin olacağını. Bu derece canlı ortamında çekindiği düşüncesince yapmayacağını düşünürdüm. Maçı kazanmıştır ve aşırı elleme savaş etti. Birden yüzüğü çıkardı. Ben beklenmedik içindeydim. Ne diyeceğimi bilemedim. Unutamayacağım bir an oldu. Benim düşüncesince aşırı anlamlıydı” biçiminde konuştu.

“Bu romanesk alışveriş birbirlerine güdeleme ve dayanaklık buyurmak veriyordu”

Doğan çiftinin birbirlerine içsel dayanaklık buyurmak vererek başardıklarını özetleyen antrenörleri İsa Daştan ise, “Benim aşırı elleme etkin kadrolarım var. Onlar hem sabahleyin hem de şeb ezanı öz işleri kabil saatinde gelir ve çalışırlar. Düzenli tagaddi ve derneşik istirahat süreci içerisinde işi benimseyerek bu başarıları sağladılar. Ayşenur ve Hakan'ın ortada romanesk bir alışveriş vardı. Bu romanesk alışveriş birbirlerine güdeleme ve dayanaklık buyurmak veriyordu. Birlikte içsel dayanaklık buyurmak vererek başarılar sağladılar” ifadelerini kullandı.

Harun Özcüler - Sevban Sevkal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler