USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin ve Bolsonaro'dan hayattaki çatışmalara "barışçıl çözüm" çağrısı

Putin ve Bolsonaro'dan hayattaki çatışmalara
16-02-2022 19:29
Moskova

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, dünyada küsurat istikrarsızlıktan düşünce duyduklarını belirterek, çatışmalara barışçıl hal olmasına müteveccih çağrıda bulundu.

Kremlin, Putin ve Bolsonaro’nun, başşehir Moskova’da icra ettikleri görüşmenin arkası sıra imzaladıkları kuma bildiriyi yayımladı.

Rusya ve Brezilya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi gündemindeki mevzularda iş birliğini ihya dair anlaşmaya vardıklarına ayraç edilen bildiride, “İki lider, arsıulusal sulh ve güvenliğe müteveccih tehditlerle mücadeleye katkıda mevcut edinmek düşüncesince iş birliğini geliştirmeyi bildirme ettiler.” denildi.

İki liderin, dünyada küsurat dengesizlik dolayısıyla endişelerini dile getirmiş olduğu bildiride, “Liderler, dünyanın ayrışık yerlerinde küsurat dengesizlik mevzusundaki endişelerini dile getirdiler ve çatışmaların BM Tüzüğü engelleme edinmek kıl payı arsıulusal hukuka uygun, barışçıl ve diplomatik çabalarla çözülmesi gerektiği görüşünü paylaştılar.” ifadesine arazi verildi.

Bildiride, dü diyar arasındaki askeri ve erke alanlarındaki iş birliğinin geliştirilmesinin de önemine ayraç edilerek, “Liderler, bariz denizlerdeki hidrokarbür kaynakların çıkarılması, müvellidülma ve çekirdeksel enerjinin geliştirilmesi kabilinden mevzularda görüşmeleri tamik niyetlerini dile getirdiler.” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler