USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin: 'Rusya'ya yaptırımlar zaten uygulanacaktı'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı çeşidinden kendilerine muteber hesaplı ambargolar için, “Zaten uygulanacaktı” dedi.

Putin: 'Rusya'ya yaptırımlar zaten uygulanacaktı'
10-03-2022 19:45

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Ukrayna'ya saldırısının arkası sıra muteber konuşu yaptırımlara huzur hükümet kabinesi ile derinti yaptı. Rus ekonomisindeki çirkin gidişatı engellemeye müteveccih gerçekleşen görüşmede Rusya Başbakanı Mikhail Mişustin ve öbür bakanlar toprak aldı. Bakanların konuşu yaptırımlar karşısında tavsiyeler sunmuş bulunduğu görüşmede mütekellim Putin, elan ilk de ülkesine muteber konuşu kısıtlamaları hatırlatarak, “Bu yaptırımların geçtiğimiz zamanlarda bulunduğu kabilinden ayrımlı gerekçelerle uygulanacağından on paralık şüphem yoktu. Geçmiş zamanlarda bu sorunları ve zorlukları ne aştıysak, demincek de üstesinden geleceğiz" dedi.

Batılı devletlere de seslenen Putin, “Biz kimseden gizlenmiyoruz. Bunu talip tamamı ortaklarımızla çalışmaya hazırız. Rusya'da çalışmaya bitmeme fail ecnebi yatırımcıların hakları inanılır birlikte biçimde korunmalıdır. Bu mevzuda Rusya'da artan ve Rusya'da etkin ecnebi yatırımcı ve meslektaşlarımızın hakları inanılır birlikte biçimde korunmalıdır. Hükümetin bunu gözden kaçırmamasını dileyiş ediyorum” dedi.

“Batı'da tutarları artıyor lakin bu bizim suçumuz değil”

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'dan arz yağı ve doğalgaz alımını yasaklanması müteveccih kararını eleştiren Putin, “Batı'da tutarları artıyor lakin bu bizim suçumuz değil. Bu onların kişi kusur hesaplamalarının sonucu. Bizi suçlayabileceğimiz birlikte gidiş yok. ABD'de arz yağı ve arz yağı ürünleri fiyatlarının artıyor olmasında da aynı geçerli. Amerika pazarına Rus petrolü ihracını yasaklayacaklarını açıkladılar. ABD'de fiyatlar yüksek, şişkinlik emsali yepyeni yükseklikte, mahsus tarihte tanıdık en efdal düzeyde. Kendi hatalarının neticelerini bizim üstümüze atmaya çalışıyorlar. Hatta fiyatların artıyor olmasında, Rus petrolünü yasaklamalarının bile tesiri yok, elden halklarını aldatmak düşüncesince bu kararlarının arkasına gizleniyorlar” dedi.

ABD'nin, İran ve Venezuela'ya uyguladığı yaptırımları da hatırlatan Putin, “Zaten kendileri düşüncesince birlikte defada evlilik dışı engellemeler uyguladıkları ülkelerle ne pahasına olursa olsun anlaşmaya varmaya çalışıyorlar. Venezuela ve İran'la sulh yapmaya, tamamı belgeleri hemen imzalamaya hazırlar” ifadelerini kullandı.

“Ülkemize huzur hasmane adımlar atan devletlere erişince kişi vatandaşlarına elan etli üst baş giyme çağrısı yapıyor”

Toplantıda Rus halkına müteveccih de açıklamalarda mevcut Putin, “Bu kabilinden zamanlarda dünya zarfında kimi verim gruplarına müteveccih istem değme devir artar, lakin şüphemiz namevcut ki birlikte rahat birlikte biçimde fiilen bu problemlerin hepsini çözeceğiz ve yurttaşlarımız da giderek buna uyarlanmış olup çözemeyeceğimiz tek dava olmadığını anlayacaklar. Bu yasadışı eylemleri tanımayan partnerlerimizle beraber, bizim düşüncesince meydana getirmeye çalışmış oldukları problemlerin hepsine analizör bulacağız. Ülkemize huzur hasmane adımlar atan devletlere erişince bu devletler kişi vatandaşlarına, tümsekli sıkma, yunak markajcı elan etli üst baş giyme çağrısı yapıyor ve durumun, bizlere uyguladıkları yaptırımlar yüzünden kötüye gittiğini söylüyorlar. Fakat bunlar aşırı tuhaf, çünkü kılıç tamamı yükümlülüklerimizi adına getiriyoruz” dedi.

“Üretimin kapanmasını önlemeye müteveccih kanun tasarısı hazırlandı”

Toplantıda mütekellim Mişustin ise, konuşu bir hale huzur izlem ve önlemlerde bulunduklarını söyleyerek, “Başlıca görevler adına iç pazarın korunmasını, işletmelerin problemsiz işleyişinin sağlanmasını, geri hizmet ve istihsal zincirlerinin ve elbette ki istihdamın korunması adına belirledik. En savunmasız sektörleri korumaya müteveccih adımlar atılıyor. Bunun düşüncesince birlikte sektörel ünite öngörüldü. Böylece kararlar hazırlanırken belli sektörlerin yahut işletmelerin çalışmalarının tamamı yönleri beklenen olduğunca kusursuz adına dikkate alınabilecek. Üretimin kapanmasını önlemeye müteveccih kanun tasarısı hazırlandı. Hükümet, ecnebi sahiplerin firması akıllıca sıfır birlikte biçimde kapatmaları yerinde harici idare getirmeyi öneriyor. Sahibinin sonucuna ilişkin olarak, işletmenin gelecekteki akıbeti o idare belirleyecek. Aynı sürede esas görev, kuruluşun faaliyetlerinin ve iş yerlerinin korunması olacak” dedi.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler