USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin, Rusya'nın Yeni START'taki katılımının askıya alındığını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın, Amerika ile meydana getirilen ve kıtalar arası çekirdeksel balistik roket yeteneklerini dizginlemeyi amaçlayan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması'nın (START) katılımını askıya aldıklarını söyledi.

Putin, Rusya'nın Yeni START'taki katılımının askıya alındığını açıkladı
21-02-2023 16:09
Moskova

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamento ve kabin üyelerinin yanında fevk düzem bürokratların da katılmış bulunduğu ve kısaca 2 sayaç devam eden Federal Meclis konuşmasında gündemdeki mevzuları değerlendirdi.

Rusya'nın "adım adım" ve tetik birlikte halde Ukrayna'daki görevlerini namına getireceğini vurgulayan Putin, "Bugünün mesajını, kâffesi dünyada arka dönüşü sıfır birlikte değişimin yaşandığı, kişilerin geleceğini belirleyen en ehemmiyetli zamanı olayların yaşandığı birlikte sürede iletmekteyim." niteleyerek konuştu.

Savaşı Batı'nın başlattığını vurgulayan Putin, "Biz mücadelesi bloke etmek düşüncesince kuvvet kullandık ve kullanıyoruz. Evimizi ve insanlarımızın canlarını koruyoruz, Batı'nın istediğiyse bıkılmayan hakimiyete erbap olmak." dedi.

NATO'nun Rusya'yı çevirmek istediğine dikkati çekici Putin, çabucak Rusya sınırlarında değil, ABD'nin kâffesi dünyada yüzlerce askeri üssü bulunduğunu hatırlattı.

ABD askerlerinin eylemleri kararında dünyada birlikte milyon insanoğlunun yaşamını kaybettiğini ve 30 milyondan fazlasının da sığınmacı özelliğine düştüğünü kaydeden Putin, "Bunu dünyada kimesne unutmayacak." dedi.

ABD ve NATO, hedeflerinin Rusya'nın izlemsel yenilgisi bulunduğunu açık açık dediğini bildiren Putin, "Karada konuşlanmış toy izlemsel roket sistemlerinin savaşa müheyya bir hale geçmesi dair sabık hafta kararname imzaladım." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Yeni START'taki katılımına müteveccih de birlikte değişmeyen aldıklarına ayraç ederek "Bugün Rusya'nın Yeni START'taki katılımını askıya aldığını söylemem gerekiyor. Antlaşmadan çıkmıyoruz çabucak katılımımızı askıya alıyoruz." dedi.

"Nükleer testlere hazırız"

Putin, Batılı devletlerin Ukrayna'nın silahlandırılması düşüncesince 150 bilyon dolardan çok gider yaptığını vurgulayarak "Kıyaslamak icabında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verilerine uyarınca G7 devletleri 2020 ve 2021'de dünyanın en serseri vatanlarını sübvanse etmek düşüncesince 60 bilyon dolar ayırmıştı." niteleyerek konuştu.

Ukrayna yönetiminin, millî çıkarları namına üçüncü devletlerin çıkarları doğrultusunda akım ettiğini özetleyen Putin, "Ukrayna'ya ne denli derinlemesine menzilli tabanca gönderme edilirse tehdidi sınırlarımızdan o denli uzaklaştıracağız. Batı, Ukrayna'yı hem birlikte atış noktayı bununla beraber Rusya'ya gönül rahatlığı birlikte koçbaşı alegori kullanıyor. 1930'larda da demin de planlar baştan sona aynı, Doğu'ya akıllıca aracısız saldırganlık. Avrupa'da ecnebi ellerle birlikte harp çıkartmak ve rakipleri kaldırılmış etmek." değerlendirmesinde bulundu.

Washington'daki bazısı politikacıların, ABD'nin toy cins çekirdeksel silahların imtihan edilmesi olasılığını şimdiden düşündüklerine ayraç fail Putin, "Bu durumda, Rusya Savunma Bakanlığı ve Rosatom, Rus çekirdeksel silahlarını imtihan etmeye müheyya olmalıdırlar. Elbette bunu geçmiş karşılayıcı kılıç olmayacağız fakat Amerika testler yaparsa, kılıç de yaparız. Hiç kimesne toptan izlemsel eşitliğin bulunmayan edilebileceği denli sakıncalı birlikte yanılsamaya kapılmamalıdır." dedi.

Ekonomide "Rusya dirençli" vurgusu

Rus ekonomisinin, Batılı devletlerin sandığından yakında mukavim çıktığını vurgulayan Putin, "Ekonomik istikrarın korunmasını sağladık, vatandaşları ve işlerini koruduk. Piyasada sunma sorunları yaşanmasına bariyer olduk ve finansal düzene dayanak verdik." ifadelerini kullandı.

Putin, Batılı "hümanist" yetkililerin, Rusya vatandaşlarının yaptırımlar dolayısıyla ateş çekmesini istediğini belirterek "Yaptırımları uygulayanlar esasen menfaatlerini cezalandırıyor. Fiyat artışlarına, iş kayıplarına ve erke krizine bozukluk oldular ve kişi vatandaşlarına bunun suçlusu alegori Rusya'ya ayraç ediyorlar." dedi.

Başta geçmiş hizmet edinmek az daha Rus ekonomisinin toy birlikte çağa girdiğinin altını çizen Putin, "Artık Rusya düşüncesince maslahat (yeni koşullara) ahenk iletmek değil, ekonomiyi toy sınırlara taşımaktır. Kurumlar arasındaki sınırlamaları ve anlaşmazlıkları birlikte kenara bırakarak mevki içinde çalışan konuşu ve geçmiş hizmet bağlar kurmalıyız." niteleyerek konuştu.

Rus iş yaşamına "paranızı Rusya'da tutun" çağrısı

Konuşmasında, Batılı devletlerde varlıklarına el koyulan Rus iş insanlarıyla ait de değerlendirmelerde mevcut Putin, "Sıradan vatandaşlar, ecnebi bankalarda sermayesini, gayrimenkul dışındaki yatlarını, saraylarını kaybedenlere acımıyor." dedi.

Rus iş insanlarının Batı'dan "para dilenmemesi" icap ettiğinin altını çizen Putin, "Ellerinizi açıp dünyalık dilenmenin tek manası yok. Onun namına Rusya'da toy planlar başlatın, dünyalık kazanın, Rusya'ya envestisman yapın. Ancak bu halde doğacak nesillerin minnettarlığını kazanırsınız." ifadelerini kullandı.

Putin, Batı'nın sakıncasız birlikte liman, kapital düşüncesince korunma noktayı olduğuna müteveccih algının da akıbet devirde yaşananlarla gerçek sıfır bulunduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Ülkede 2024'te düzenlenecek riyaset seçimleri dahil, doğacak seçimlere de yer veren Putin, evcil ve lehçe yönetimlerin seçimleri ile mevki başkanlığı seçimlerinin halis muhlis demokratik prosedürlere ve kanunlara akla yatkın alegori yapılacağını anlatım etti.

Rusya ile Batı arasındaki firez savaşı

Batı'nın "Rusya'yı harp dalında yenmenin beklenir olmadığını" anladığı düşüncesince danışma saldırısı yaptığını ve daima asılsız dediğini tamlayan Putin, Rus kültürüne saldırılarda bulunduklarını kaydetti.

Geleneksel karı değerlerine müteveccih Batılı devletlerde yaşanmış olan gelişmelere aksülamel yayınlayan Putin, "Kendi insanlarına yaptıklarına bakın, aileyi, kültürel ve millî kimliği bulunmayan ediyorlar. Pedofili engelleme bebek istismarı hayatlarının normali vaziyetine geliyor ve papazlar ayrımsız cinsiyetten birliktelikleri kutsallaştırmak mecburiyetinde kalıyor." dedi.

Yetişkin kişilerin sahn tarzlarına karışmayı kimsenin planlamadığını belirterek "Ancak evren dinlerinin mukaddes kitaplarına bakın. Ailenin birlikte koca ve birlikte kadının donanması bulunduğu da engelleme edinmek az daha gelişigüzel şeyi yazıyorlar fakat bu mukaddes metinler güçlü bundan sonra sorgulanıyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler