USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Popocatepetl Yanardağı’nda patlamalar devam ediyor

Meksika'daki Popocatepetl Yanardağı'nda akıbet 24 saatte 2 patlama elan meydana geldi.

Popocatepetl Yanardağı’nda patlamalar devam ediyor
04-12-2021 23:47
Meksika'nın Meksika eyaletinde arazi düzlük ve Morelos ve Puebla kentlerinin sınırında mevcut Popocatepetl Yanardağı'nda patlamalar devam ediyor. Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi (Cenapred) kabilinden meydana getirilen açıklamada, akıbet 24 saatte yanardağda 2 patlama meydana geldiği ve kül ve kötü çıkışı yaşandığı aktarıldı. Açıklamada ayrıca, yanardağda evcil saatle 02.47'de 39 zaman devam eden birlikte zelzele meydana geldiği bildirildi.
Cenapred, yanardağdaki patlayıcı aktivitenin gelecek günlerde bağan ila ılımlı ölçekte devam etmesinin beklendiğini ve yanardağın yakındaki iskân yerlerine ferah ve ılımlı derecede kül yağışları yaşanmasını öngördüklerini açıkladı.

Yetkililer, yanardağdan çıkan küllerin Morelos ve Meksika eyaletlerine akıllıca ilerleyerek afiyet riski oluşturduğunu bildirirken, bahis konusu eyaletlerde canlı vatandaşları zehirlenmeye hakkında tılsım almaları dair uyardı.
En akıbet 2 Aralık'ta patlama meydana mevrut Popocatepetl Yanardağı'nda, geçtiğimiz eylülde 3 kez, ekimde ise 2 kere patlama meydana gelmişti.

Aztek dili bulunan Nahuatl'da “Duman çıkaran dağ” anlamına mevrut Popocatepetl 5 bin 452 mt. yüksekliğiyle Kuzey Amerika'nın ikinci iri yanardağı konumunda arazi alıyor. Kraterinin çapı 900 mt. ve derinliği 150 mt. bulunan Popocatepetl'in 16 kilometre kuzeyinde ise ikizi bulunan Iztaccihuatl Yanardağı bulunuyor.

Saim Sevinç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler