USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Polonya, Çekya ve Slovakya liderleri Kiev'e gidecek

Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanlarının, Avrupa Birliği misyonuyla Ukrayna ile el birliği neredeyse Kiev'e gideceği bildirildi.

Polonya, Çekya ve Slovakya liderleri Kiev'e gidecek
15-03-2022 12:22
Budapeşte

Çekya Başbakanı Petr Fiala, Twitter hesabından meydana getirdiği açıklamada, AB Konseyi temsilcileri kendisine Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa ile çağ Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gideceklerini belirtti.

Kiev'de, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ile müşterek araya geleceklerini tamlayan Fiala, ziyaretin amacının, AB'nin Ukrayna'ya açıkça desteğini ve Ukrayna'nın özgürlüğü ve bağımsızlığını anlatım eylemek bulunduğunu kaydetti.

Fiala, ziyaretin, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile danışma süresince düzenlendiğini belirterek Birleşmiş Milletler müdahale edinmek gibi arsıulusal kuruluşlara da ziyaretle ait bilim verildiğini söyledi.

Associated Press ajansı çabuk koduyla geçmiş olduğu haberde Polonya, Çekya ve Slovakya başbakanlarının Kiev'e gideceğini duyurmuştu. Ajans şimdi sonraları anlatım düşüncesince tashih yayımladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler