USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Pentagon: NATO Mukabele Kuvveti düşüncesince maksut talepleri karşılamaya hazırız

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, NATO Mukabele Kuvveti'nin aktifleştirilmesi kapsamında NATO çeşidinden yapılacak talepleri karşılamaya müheyya olduklarını açıkladı.

Pentagon: NATO Mukabele Kuvveti düşüncesince maksut talepleri karşılamaya hazırız
26-02-2022 01:20
Washington

Günlük matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Kirby, NATO’nun evveli kat Mukabele Kuvveti'ni çalışkan bir vaziyete getirdiğini ve önümüzdeki süreçte bunun ne işleyeceğini göreceklerini belirtti.

Kirby, bunun değersiz müşterek aşama olmadığını, ek müşterek uyartı bulunduğunu ve NATO ortaklarının da ehemmiyetli seviyede katkıda bulunacağını söyledi.

NATO Mukabele Kuvveti'ne dayanaklık etmek üstüne Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı ve ABD’nin Avrupa Kuvvetleri Orgeneral Tod Wolters ile değinme şeklinde olacaklarını tamlayan Kirby, "ABD, bu mevzuda yapılacak talepleri karşılamaya hazırdır." dedi.

ABD’nin geçmiş günlerde Almanya’ya atıf ika neticesinde almış bulunduğu 7 bin yabanlık birlikten müşterek kısmının NATO Mukabele Kuvveti düşüncesince görevlendirileceğini özetleyen Kirby, hâlâ ilkin 8 bin 500 askeri teyakkuza geçirdiklerini daha sonra beş altı bin askeri hâlâ apiko bir vaziyete getirdiklerini kaydetti.

ABD, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına yanıt şekilde şu anda alanda 14 binden müşterek tomar er konuşlandırmış durumda.

Ukrayna’ya iklim defans yeteneği sağlama

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Ukrayna’ya iklim defans engelleme askeri materyal desteği verecekleri açıklaması üstünde AA muhabirinin, "ABD’nin bu desteğe yardımı ne olacak? Hava defans sistemleri verecek misiniz? Verecekseniz bunlar Patriot üzere mütekâmil sistemler mi olacak?" sorusunu Kirby, şöyleki yanıtladı:

"Ukrayna’yı kendisini savunması düşüncesince dayanaklık etmek ödeme yollarını aramaya bitmeme ediyoruz. Bunu hâlâ ilkin yaptık, artık da gerçekleştirmek istiyoruz. Bu mevzuda menfaatlerini hâlâ dobra savunmaları düşüncesince vereceğimiz cellat yahut cellat sıfır malzemeler üstüne çalışkan müşterek biçimde onlarla görüşüyoruz. Ancak esasen buyana size bu iane paketlerinin rastgele birinin karışımından bahsetmedim. Bunu da sebep yapmadığımızı anlayabilirsiniz. Özellikle de deminden Ukrayna’nın esprisi sıfır müşterek karışma ile dirlik karşıya kalmış bulunduğu müşterek süreçte ABD’den aldıkları şeyleri kamuya belirgin müşterek biçimde açıklamayacağız. Dolayısıyla bunu izah üstüne tetik olacağız ancak onları menfaatlerini defans düşüncesince gereksinimleri mevcut ve bunu istikbal etmek düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz."

Rusya'nın Finlandiya'nın mümkün NATO'ya üyeliklerine müteveccih açıklamaları

Finlandiya'nın mümkün NATO’ya üyeliklerine ilişkin, Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığının benzerini Finlandiya’ya yapmasının ne derk geleceği sorusuna ise Kirby, "Bu Avrupa düşüncesince iyice istikrarsızlaştırıcı müşterek gidişat olacak. Bunun arbede şekilde ortaya çıkacağına değgin elimizde müşterek ayraç yok." yanıtını verdi.

Ukrayna’nın güvenliğinin yıldırma edilmesi ile Avrupa’nın da güvenliğinin yıldırma edildiğine ayraç fail Kirby, yeterli da bundan dolayı ABD’nin NATO ittifakına ve ittifakın 5’inci maddesine bulunan bağlılığını açıklamak düşüncesince alana er gönderdiğini söyledi.

Kirby, "Şayet sayın Putin toy ihlallere kalkışırsa bizim de ona toy bedeller ödeteceğimizden eminim." diyerek konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Finlandiya ve İsveç’in mümkün NATO’ya üyeliklerinin "sonuçları olacağı" uyarısında bulunmuştu.

Biden, NATO'nun Mukabele Kuvveti'ni aktive etmesini kıvançla karşıladı

ABD Başkanı Joe Biden, NATO'nun Mukabele Kuvveti'ni aktive etmesini kıvançla karşıladığını bildirdi.

Biden, NATO liderleri ile meydana getirdiği şahika ve peşi sıra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile meydana getirdiği telefon görüşmesine bağlı mukayyet müşterek izah yayımladı.

NATO müttefikleri ile ortaklaşa defans ve transatlantik güvenliğe verdikleri önemi vurgulamak düşüncesince müşterek araya geldiklerini tamlayan Biden, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, arsıulusal sulh ve güvenliğin temellerini yıldırma ederken NATO müşterek kat hâlâ hürriyet ve demokratlık düşüncesince sarp durduğunu gösteriyor." ifadesini kullandı.

Biden, ABD'nin NATO'nun 5'inci şartı gereği müttefiklerinin topraklarının rastgele müşterek metresini savunacağının altını çizerek "NATO müttefiklerimize dayanaklık etmek özgülemek namına Avrupa'daki kapasitemizi çoğaltmak düşüncesince hâlâ aşırı askerin görevlendirilmesini onaylamıştım. NATO'nun eş duruşumuzu pekitmek düşüncesince defans planları ve NATO Mukabele Kuvveti'ni aktive etmesini ve müttefiklerimizin kuzeyden Akdeniz'e derece derya kuvvetlerinin, maşrık kanadına iklim güçleri ve esmer güçleri harekete geçirmesini kıvançla karşılıyorum." ifadesini kullandı.

Biden'dan "NATO'nun kapısı açık" mesajı

NATO toplantısında İsveç, Finlandiya ve Avrupa Birliği temsilcilerinin de bulunduğuna ayraç fail Biden, "Putin'in Batı'yı ayırma planı liyakatsiz oldu. NATO rastgele devir bulunduğu üzere bütünlük ve azim içindedir. NATO'nun kapısı rastgele zaman, eş değerlerimizi paylaşan ve İttifakımıza eklenmek talip Avrupa devletlerine açıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Biden, NATO zirvesinin elden peşi sıra Zelenskiy ile de görüştüğünü belirterek "Ülkelerini müdafaa etmek düşüncesince uğraş verici Ukrayna halkının kabadayı davranışlarına saygılarımı sundum. Ayrıca şu anda verilenle benzeri ekonomik, insanca ve düzenlilik yardımını sürdüreceğimizi söyledim." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg çağ zarfında meydana getirdiği açıklamada, "Dün NATO müttefikleri defans planlarımızı harekete geçirmişti. Bunun neticesinde şekilde havada, karada ve denizde duruşumuzu pekitmek ve olasılıklara hızlıca yanıt verebilmek düşüncesince NATO Mukabele Kuvveti unsurlarını konuşlandırıyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler