USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Pentagon, ABD üstünde Çin duyum balonu belirleme ettiklerini açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Çin’e ilgili ortak efdal irtifalı ihsas balonunun ABD üstünde pervaz yaptığını ve Amerikan ordusunun balonu strateji ettiğini açıkladı.

Pentagon, ABD üstünde Çin duyum balonu belirleme ettiklerini açıkladı
03-02-2023 06:08
Washington DC

Gazetecilere telekonferans yöntemi ile izah fail Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "ABD hükümeti, ABD anakıtası üstünde erdemli irtifalı bakma balonu belirleme etti ve şu anda izlem ediyor. Kuzey ABD Hava Savunma Komutanlığı (NORAD) engelleme ABD hükümeti balonu yakından izliyor. Balon şu anda çıplak iklim trafiğinin aşırı üstünde ortak irtifada ve yerdeki insanoğlu düşüncesince rastgele ortak fiziki yahut askeri zılgıt oluşum etmiyor." ifadelerini kullandı.

Bu cins balon olaylarının henüz evveli de yaşandığını hatırlatan Ryder, belirleme edildikten elden sonraları bahis konusu balonun duyu toplamaması düşüncesince lüzumlu tedbirleri aldıklarını söyledi.

Ryder’ın arkası sıra gazetecilere izah fail ve adının açıklanmasını istemeyen yukarı dozaj ortak Pentagon yetkilisi ise şu detayları verdi:

"Bu erdemli irtifalı bakma balonunun Çin’e ilgili bulunduğu dair eminiz. Birkaç sene evveli de bu cins balonlar gözlenmişti. Başkan (Joe) Biden bu mevzuda bilgilendirildi ve askeri alternatif talebinde bulundu. (Savunma) Bakan (Loyd) Austin, Filipin’e giderken üs dozaj defans yönetimini topladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ve NORAD Komutanı Orgeneral Van Herk, parçalarının düşeceği yerde oluşacak risklerden ötürü balona saldırılmaması tavsiyesinde bulundu."

Yetkili, balonun ABD'den duyu derç yeteneğinin güçsüz bulunduğunu değerlendirdiklerini dile getirdi.

ABD’nin mevzunun ciddiyeti ilişkin Çin makamları ile irtibata geçtiğini tamlayan yetkili, balonun esbak devir Montana eyaleti üstünde bulunduğunu (Montana eyaletinde ABD’nin çekirdeksel silahları bulunuyor), düşürülmesi yerinde yerde kalıntılarının şişman hasara defa açabileceğini söyledi.

Yetkili, balonun başta de güzergahının ABD’nin kırılan tesislerinin üstünden geçtiğine uyanıklık çekti fakat duyu derç kapasitesinin güçsüz bulunduğunu ve Amerikan ordusunun gene de lüzumlu önlemleri aldığını tabir etti. ​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler