USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile 89 amaç imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyine meydana getirilen "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nda bütün 89 hedefin imha edildiğini, ortada terör örgütünün sanki yöneticilerinin de bulunmuş olduğu aşırı sayıda teröristin atıl duruma getirildiğini bildirdi.

Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile 89 amaç imha edildi
20-11-2022 14:08
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen bağlanmış açıklamada, terörü kaynağında namevcut ika stratejisi kapsamında, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden bölüt ve düzenlilik güçlerine müteveccih terör saldırılarını kaldırılmış geçirmek ve sınır güvenliğini iletmek amacıyla Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın başlatılmış olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı' emrini verdiSuriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedefleri "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" ile yerle müşterek edildiMSB'den 'Hesap zamanı' paylaşımıIrak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine PENÇE-KILIÇ Hava Harekâtı başarıyla yürütme edilmiştir. pic.twitter.com/LMXGeXuHvA

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) November 20, 2022

Açıklamada, şu bilgilere arazi verildi:

"Teröristler kabilinden ülkemize saldırılarda üs adına beğenilen Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı başarıyla yürütme edilmiştir. ​Pençe-Kilit Hava Harekatı ile ülkemizi, milletimizi ve sınır güvenliğimizi zılgıt fail teröristlere ilgili barınak, sığınak, mağara, tünel, cephane depoları ve sanki karargah ve yetişek kamplarından oluşan önceki evrede 81, bu sabahleyin 8 peyda geçirmek kıl payı mecmu 89 gaye imha edilmiş, baş döndürücü sayıda yıldırıcı atıl duruma getirilmiştir.