USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Paris emniyeti "spor müsabakalarına başörtü yasağı" protestosunu silme etti

Paris emniyeti
09-02-2022 10:21
Paris

Paris Emniyet Müdürlüğü spor müsabakalarında başörtüsünün yasaklanmasını öngören yasa teklifini protesto eylemek düşüncesince dakika düzenlenecek gösteriyi yasakladı.

Fransa Ulusal Meclisi, Senatonun ikrar etmiş olduğu ve spor müsabakalarında başörtüsünün yasaklanmasını öngören yasa teklifini görüşecek.

Teklifi protesto eylemek düşüncesince devir süresince düzenlenmesi kararlaştırılan gösteriyi Paris Emniyet Müdürlüğü "kamu düzenini tehlikeye atacağı" nedeni öne sürülerek bozma ika sonucu aldı.

Emniyetten meydana getirilen açıklamada, "başörtülüler ve destekçilerinin" yanında aykırı görüştekilerin de bölgeye gelmesinin bahis konusu olduğu, bunun da göstericilerin güvenliğini tehlikeye atacağı nedeni öne sürülerek gösterinin yasaklandığı belirtildi.

Öte taraftan gösteriyi düzenleme fail Başörtülüler Kolektifi karara reaksiyon gösterdi.

Kolektiften meydana getirilen açıklamada, Fransa Futbol Federasyonu (FFF) ve Senatodan sonra, deminden de Fransa Emniyet Müdürlüğünün, başörtülülerin ayak topu oynamalarına "engel olma sırası"na girmiş olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Spor müsabakalarında başörtüsüyle iltihak hakkımız yok. Bu yasağı protesto eylemek düşüncesince toplanmaya hakkımız yok. Peki ne hazırlamaya hakkımız var?" ifadesine arazi verildi.

Paris Emniyet Müdürlüğünün gösteriyi menetmek düşüncesince sunmuş olduğu gerekçelerin "ırkçı önyargı ve siyasal karın karışıklığına dayandığının" kaydedildiği açıklamada, kolektifin, yasağa itiraz eylemek düşüncesince mahkemeye başvurduğu aktarıldı.

Yasa teklifi süreci

18 Ocak'ta Fransa Senatosu, spor müsabakalarında başörtüsünün yasaklanmasını öngören yasa teklifini ikrar etmişti.

Akabinde 31 Ocak'ta Senato ve Ulusal Meclis üyelerinden oluşan ortak komisyonda baştan değerlendirilen öneri karara bağlanması düşüncesince Ulusal Meclise gönderilmişti.

Söz konusu farklılık ikrar edilmiş olduğu taktirde, Fransa'daki spor federasyonları ve ilişkin kuruluşlarca planlı spor etkinliklerinde ve müsabakalarında, "bariz dini sembollerin" kullanılmasına izin edilmeyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler