USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Papa, Avrupa’da göçmenlere yönelik davranışları kınadı

Papa Francis, göçmenlerle birlikte araya geldiği Yunanistan ziyareti kapsamında meydana getirdiği açıklamada, Avrupa'nın göçmenlere üzerine uyguladığı milliyetçiliği kınadı.

Papa, Avrupa’da göçmenlere yönelik davranışları kınadı
05-12-2021 18:07

Papa Francis, Yunanistan'ın Midilli adasında geçtiğimiz sene âşık çıkan Moria kampının namına meydana getirilen ve tahminî 2 bin mültecinin yaşamış olduğu kampı görüşme etti.

Ziyareti kapsamında göçmenlerle kuma araya mevrut Papa burada meydana getirdiği açıklamada, göçmenlerin siyasal propagandalar düşüncesince kullanıldığını anlatım ederek, göçmenleri tecziye etmek yerine, göçün nedenlerine odaklanılması icap ettiğini belirtti. Mültecilerin girişinin engellenmesi düşüncesince sınırlara cidar örülmesini eleştiren Papa, “Avrupa'da probleminin kendisini ilgilendirmeyen kuma maslahat bulunduğunu kanıt edenler var, bu feci kuma durum. Tarih bizlere ıvır zıvır çıkarların ve milliyetçiliğin sıkıntı neticeler doğurduğunu öğretti” ifadelerini kullandı.

Korona virüs salgınının, iri zorluklarla mücadelede beraberce cereyan etmenin önemini gösterdiğini tamlayan Papa, hava değişikliği dair da buna benzeri birtakım işaretlerin olduğuna özen çekti. Papa göç dair ise eş mücadeleye bağlı ıvır zıvır semboller bulunduğunu söyledi.

Papa savaşları, “insanların ifa etmek mecburiyetinde olduğu” hesaplı anlaşmalar ile tabanca akışlarını sağlayıcı ve kişilerin bambaşka kuma yerde şimdi güzel kuma hayatı aramaya yönlendiren faktörler kendisine nitelendirdi. Salgın zımnında göçün arttığını ve bunun da kırıklık ve hüsrana kez açtığını kaydeden Papa, kuma değiş yaşanmazsa insanlığın kendini batan gemide bulabileceği dair risklerin bulunduğunu anlatım etti. Papa, “Egomuzun çevresinde dönen bilge zihniyeti ve herhangi kuma neticesinde etkileyen ferdî ve millî bencillikleri ortadan kaldıralım” dedi.
Ziyaretinde Papa'ya haremlik fail Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropolou ise, göç problemininin sadece Yunanistan'ın değil tamamı Avrupa'nın sorumluluğunda bulunduğunu söyledi.

Geçen ay Manş Denizi'nde Fransa'dan İngiltere'ye revan botun batması neticesinde 27 sığınmacı yaşamını kaybetmişti. Uluslararası Göç Örgütü, bu sene bin 650 bireyin Akdeniz'den ayrımlı devletlere geçmeye çalışırken kaybolduğunu açıklamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler