USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Pakistan'da, Fransız büyükelçinin hudut dışı edilmesi için protesto düzenledi

Pakistan'ın Lahor kentinde Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) Partisi destekçileri, TLP liderinin tutuklanmasına üzerine ve Fransız büyükelçinin ülkeden sınır ötesi edilmesi için protesto gösterisi düzenledi.

Pakistan'da, Fransız büyükelçinin hudut dışı edilmesi için protesto düzenledi
20-10-2021 08:43

Pakistan'ın Lahor kentinde müşterek araya mevrut Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) Partisi destekçileri, TLP liderinin tutuklanmasına hakkında ve Fransız büyükelçisinin ülkeden sınır ötesi edilmesi için protesto gösterisi düzenledi. TLP Merkez Yürütme Kurulu çeşidinden protesto esnasında meydana getirilen açıklamada, Fransız büyükelçisinin Pakistan'dan sınır ötesi edilmesi dair anlaşmaya varılması için Pakistan hükümetine 2 gündüz ültimatom verildiği, huysuz hâlde yurt çapında protesto çağrısı yapılacağı kaydedildi. TLP, hükümetin Fransız büyükelçisini sınır ötesi etmesini ve Fransız ürünlerinin boykot edilmesini onaylamasını ve 26 yaşındaki öğür önderi Saad Rizvi'nin de başıboş bırakılmasını istem etti.

Öte taraftan geçtiğimiz sene Kasım ayında, TLP'nin o zamanki Başkanı Khadim Rizvi liderliğindeki İslamabat'ta protesto gösterileri düzenlemesinin peşi sıra Fransız büyükelçisinin 3 ay zarfında sınır ötesi edilmesi meselesine değişmeyen özgülemek için parlamentoyu engelleme etmesi yerine TLP ile hükümet ortada müşterek anlaşmaya varılmıştı. Geçtiğimiz Şubat ayında ise, müşterek geçmiş anlaşmada inkişaf kaydedilmediği için hükümet, TLP ile müşterek sürdürme imzalamış ve partinin hepsi taleplerini 20 Nisan'dan geçmiş Meclise getirme lafı vermişti. Son konfirmasyon tarihinden müşterek hafta geçmiş Rizvi yayınladığı müşterek görüntülü açıklamada, hükümetin akıbet tarihe uymaması yerinde TLP mensuplarından levent boylu müşterek seyir başlatmaya anık olmalarını istemişti. Rizvi'nin meydana getirdiği izah ise, 12 Nisan'da tutuklamasına sebep olmuştu.

Polis, Rizvi'nin müşterek cenazeye eklenmek için gittiği Lahor'daki Wahdat Yolu üstündeki alana yerli saatle 14.00 sularında dominant düzenlemişti. TLP Başkanı Rizvi'nin gözaltına alınmasının peşi sıra ülkenin nice kentinde protestolar yırtık vermişti. Daha sonradan Hükümet ise, yurt çapında düzenlemiş olduğu alevli protestolar ve yerleşme eylemlerinin peşi sıra TLP protestolarını yasaklamıştı.

Abid Mazhar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler