USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Öztrak: Teröristle fotoğraf verilmesini hiçbir zaman uygun bulmayız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in 2017'de operasyonda öldürülmüş PKK'lı yıldırıcı Volkan Bora ile çekilen fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili, 'Teröristle fotoğraf verilmesini hiçbir zaman uygun

Öztrak: Teröristle fotoğraf verilmesini hiçbir zaman uygun bulmayız
10-01-2022 17:58
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in 2017'de operasyonda maktul PKK'lı yıldırıcı Volkan Bora ile çekilen fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili, "Teröristle fotoğraf verilmesini hiçbir zaman uygun bulmayız. Terör, yıldırıcı bizim al çizgimizdir" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında tümen umumi merkezinde toplandı. MYK sonrası matbuat toplantısı düzenleyen Öztrak, "Zamlar kıygı oldu. Milletimizi zalimane eziyor. Ülkemizin ciharıyek yanından, milletimizin feryatları yükseliyor. Bu feryatlara, bundan böyle beddualar da haremlik ediyor. Milletin bedduasını meydan bir hükumetin bundan böyle onma olmayacağını, bu topraklarda hacısı hocası bilir. Peki, vatandaşımız ilenç ederken nahak yere mı? Hayır, değil; zira 84 milyonluk devletimizde hacısı hocası perişan" sanarak konuştu.

'UYGUN BULMAYIZ'

Öztrak, Adıyaman'da 2017'de yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih iklim destekli operasyonda ruhsuz bir duruma getirilen PKK'lı yıldırıcı Volkan Bora'nın el telefonu incelemesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile çekilen fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgilendiren soruya da, "Teröristle fotoğraf verilmesini hiçbir zaman uygun bulmayız. Terör, yıldırıcı bizim al çizgimizdir. Ancak burada sorulması müstelzim bir istifham hâlâ var; bu fotoğraf ne zaman çekilmiş? 2014 yılında. Yani Erdoğan'ın valilere emir verip, şehirlerimize bombalar yığılırken 'teröristlere dokunmayın' söylediği zaman. İmralı'ya gelişigüzel muhtelif ihtimamın gösterildiği zaman. İmralı sakinine 'sayın' dendiği zaman. Bu fotoğrafı bizlere soracağınıza bu fotoğrafın esas muhatabı bulunan Erdoğan'a sormanız gerekiyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler