USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ön seçimleri kaybeden Cumhuriyetçi Liz Cheney, Trump'la mücadeleyi sürdüreceğini söyledi

Eski Amerika Başkanı Trump’ın en kaba muhaliflerinden bulunduğu düşüncesince sabık hafta Wyoming’deki ön seçimleri kaybeden Kongre’nin Cumhuriyetçi tümen üyesi Liz Cheney, politik kariyeri düşüncesince nedamet duymadığını ve Trump ile mücadeleye bitmeme edeceğini söyledi

Ön seçimleri kaybeden Cumhuriyetçi Liz Cheney, Trump'la mücadeleyi sürdüreceğini söyledi
22-08-2022 09:04
New York

Cheney, ABC’de gösterilen “This Week” programına konuştu.

6 Ocak Kongre baskını vakalarından sonradan Şubat 2021’de Trump’ın azledilmesi düşüncesince Kongre’de kullandığı "evet" oyunun neticelerini en gene bu yana onama ettiğini tamlayan Cheney, “Koltuğumu destek kazanmak düşüncesince 2020 reislik seçimleriyle ilişik yalanları onama etmem gerekirdi. İlk andan bu yana akla yatkın olanı gerçekleştirmek mecburiyetinde olduğumu biliyordum.” dedi.

Cheney, partisi düşüncesince baş döndürücü kalbi kırık bulunduğunu ve meslektaşlarının ahlaki müşterek imtihan verdiğini kaydederek, “Ve bu yüzden, bu denli baş döndürücü insanoğlunun testte değimsiz olması beni üzüyor, lakin ego banko nadim değilim, yapılacak akla yatkın bilinçlilik gönül rahatlığı aklımda tek müşterek istifham olmadı.” ifadesini kullandı.

Wyoming’de 16 Ağustos’ta meydana getirilen ön seçimleri kaybettikten sonradan kendisini Başkan Joe Biden haricinde kimsenin aramadığı bilgisini paylaşan Cheney, ülkeyi partizanlığın önüne koyma gönül rahatlığı iyi müşterek konuşma yaptıklarını vurguladı.

Eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in kızı bulunan ve 3 dönemdir Kongre’de yıldızı bembeyaz müşterek Cumhuriyetçi şekilde fariza önleyen Cheney, Trump’ın desteklediği namzet Harriet Hageman'a gönül rahatlığı 40 benek farkla ön seçimleri kaybetmişti.

"Trump banko tehdidin merkezinde biri”

Kongre’de art artan fariza süresi süresince ve akabinde Trump’ın yeniden Beyaz Saray’a seçilmemesi düşüncesince mücadelesine bitmeme edeceğinin altını çizen Cheney, "Onun bizim adayımız olmaması sebebiyle sakıncasız olmamız icap ettiğini düşünüyorum." sanarak konuştu.

Cheney, "Partimizin müşterek yabanlık kültünü ısınmak düşüncesince ilkesini, kıymetini ve Anayasa'ya asliye sadakatini vazgeçme etmiş bulunduğu müşterek durumdaysak, seçimleri iktisap şansımızın olmadığına inanıyorum ve bu nice anlamda hakkıyla baş döndürücü tehlikeli.” yorumunu yaptı.

Trump'ın, Cumhuriyetçi Parti'nin yaşamda kalması düşüncesince Amerikalıların aşması müstelzim müşterek akıntı yarattığını kaydeden Cheney, şunları söyledi:

"Donald Trump banko tehdidin merkezinde biri. Şu anne denli yaptıklarının ve yarattığı şeyin müşterek kurda gerçeklik sonrası müşterek akıntı bulunduğunu biliyorsunuz. Ve gene bildiğiniz gibi, banko toplumsal iletişim araçları da bunu tetikledi. Ancak seçimlerin, anayasal cumhuriyetimizin merkezinde bulunan asliye fonksiyon ve ilkenin inkar edilmesi umumi şekilde tehlikelidir ve Trump banko bu çabaya ve harekete önderlik ediyor.”

Hangi partiden olunursa olunsun Trump’ın hareketinin reddedilmesi icap ettiğini vurgulayan Cheney, Cumhuriyetçi partinin de özüne ve ilkelerine mebni müşterek tümen olup olmamak ile sakıncalı müşterek emektar başkanın kıskacında kalmaya bitmeme yazar etmemek ortada değişmeyen vermesi icap ettiğini savundu.

Cheney, partisinde hala nice insanoğlunun baş döndürücü sakıncalı müşterek halde "yalanlara" inanmaya bitmeme ettiğini öne sürerek, “Bu durum, partinin liderliği de müdahale kazanmak üzere, hem millî bununla beraber eyalet düzeyinde partimizin şişman müşterek bölümünün baş döndürücü hastalanmış bulunduğunu söylüyor." ifadelerini kullandı.

Trump’ı Beyaz Saray’dan ırak tutmanın birlikte intihap inkarcılarının seçilmemesi düşüncesince millî kurda savaşım edeceğini dile getiren Cheney, “Ülke genelinde hakkıyla ehemmiyetli pozisyonlara namzet gösterilen intihap inkarcıları var. Bundan sonradan bunlara gönül rahatlığı rakiplerini beslemek düşüncesince çalışacağım.” sanarak konuştu.

“Pence'in anlatım vermesini umarım"

Temsilciler Meclisi’nde 6 Ocak Kongre baskınıyla ilişik bitmeme fail soruşturmayı yürüteç komisyonun reis bey yardımcılığını önleyen Cheney, Trump’ın reis bey yardımcısı Mike Pence’in komisyona anlatım vermesini de beklenti ettiğini belirtti.

Cheney, bu mevzuda Pence’in avukatıyla görüşüldüğü bilgisini paylaşarak, şöyleki bitmeme etti:

“6 Ocak'ta Pence eleştiri müşterek gösteriş oynadı, Donald Trump'ın namına meydana getirmiş bulunduğu baskıya ağırlık eğmiş olsaydı, baş döndürücü hâlâ çirkin müşterek anayasal bunalım yaşardık. İfade ödeme üzerine dile getirmiş bulunduğu Anayasal pozisyonundan kaynaklı endişeleri üzerine namına şişman saygım var. Ancak yurt bu denli vahametli müşterek vakadan geçtiğinde, bilgisi bulunan her insanoğlunun müşterek etap öne çıkacak zorunluluğu bulunduğunu da düşünüyorum. Pence'in de bunu yaparak anlatım vermesini umarım."

Pence, cuma namazı haset Iowa'daki müşterek aktiflik esnasında Kongre'deki 6 Ocak Komisyonu çeşidinden ifadeye çağrılması biçiminde katılmayı düşünebileceğini fakat hakeza müşterek belki düşüncesince Anayasa'ya da bakılması icap ettiğini söylemişti.

“FBI baskını ile ilişik alevlerin körüklenmesi sakıncalı müşterek süreç”

Trump’ın Florida’daki evi Mar-a-Lago’da meydana getirilen FBI baskını üzerine da değerlendirmelerde mevcut Cheney, Cumhuriyetçi meslektaşlarının bu mevzuya verdiği tepkiden hicap duyduğunu kaydetti.

Cheney, “FBI'nın ve Adalet Bakanlığının, emektar müşterek başkanın evinde kontrol buyruğu emisyon gereksinimi hissettiği müşterek konumda olduğumuzu düşündüğünüzde bu ulusumuz düşüncesince hakkıyla baş döndürücü ağır müşterek şey." yorumunda bulundu.

Baskından sonradan FBI’ya müteveccih Kongre’deki Cumhuriyetçi tümen üyelerinin gösterdiği hararetli tepkiden utandığını kaydeden Cheney, laflarını şöyleki sürdürdü:

“ABD'nin emektar başkanının ve Kongre’deki meslektaşlarımın 'Gerçekleri öğrenmemiz gerekiyor' eyitmek hesabına bu aramayla ilişik alevleri körüklediğini değerlendirmek hakkıyla sakıncalı müşterek süreç. Ne bulunduğu ile ilişik kanıtları, detayları öğrenmemiz gerekiyor. Bence Amerikan halkı burada ne cins müşterek mürailik bulunduğunu görüyor ve bu sakıncalı müşterek ikiyüzlülük.”

Cheney, FBI baskınının politik müşterek motivasyonla yapıldığına müteallik şu anne denli rastgele müşterek tez görmediğini de laflarına ekledi.

FBI Baskını

FBI ajanları, 8 Ağustos'ta Trump'ın Florida'da mevcut Mar-a-Lago malikanesine dominant düzenlemiş, buna Kongre üyesi birtakım cumhuriyetçiler kaba tepkime göstererek, toplumsal iletişim araçları hesaplarından "FBI'ı namevcut edin", "FBI'ın kaynaklarını kesin" gibi paylaşımlarda bulunmuştu.

11 Ağustos'ta da ABD'nin Ohio eyaletinde, Rick Shiffer isimli sanlı silahlı müşterek saldırgan, nısıf hudayinabit silahla FBI ofisine girmeye çalıştıktan sonradan polisle girmiş bulunduğu arbedede öldürülmüştü.

Amerikan basınında, Shiffer'in, toplumsal iletişim araçları hesabında Trump'ın evine dominant düzenlenmesine tepkime gösterdiği ve takipçilerini silahlanmaya çağırdığı gibi bilgiler bulunduğuna uyanıklık çekilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler