USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Okçular Vakfı, Malazgirt ve Büyük Taarruz ruhunu Türk gençliği ile buluşturuyor

Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, değme sene Okçular Vakfı adına 23-26 Ağustos'ta Ahlat'ta ve Malazgirt'te etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Okçular Vakfı, Malazgirt ve Büyük Taarruz ruhunu Türk gençliği ile buluşturuyor
24-08-2022 18:05
Bitlis

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Okçular Vakfı kabilinden örgütlü edilen Malazgirt Zaferi tebrik kartı programı Ahlat Millet Bahçesi'nde dip katılımla bitmeme ediyor.

"1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı"nın kurulduğu Çarho mevkisinde meydana getirilen etkinliklere eklenmiş olan Yıldız, ahali oyunları, süvari cirit oyunu ve süvari okçuluk gösterilerini izledi.

Güreş müsabakalarını izleme eden, tematik çadırlarda oluşturulan hüsn-ü geçek ve ten atölyelerindeki emek harcamaları inceleyici Yıldız, AA muhabirine, değme sene bulunduğu kabil bu sene da hem Ahlat tıpkı zamanda Malazgirt'te etkinlikleri senkronik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin ciharıyek yanından gelenlerin dostça ayrımsız vatanda buluşmanın şuuruna eriştiğini aktaran Yıldız, "Bizi ayırmak isteyenlere buradan ağırbaşlı yanıtlar veriliyor. 'Bizi bölemeyeceksiniz, kılıç kardeşiz' diyorlar. Çünkü Malazgirt'te Sultan Alparslan'ın otağını kurduğu, bizlere yurt, yurt bitirdikleri bu topraklarda bu vatanın evlatları Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Roman'ı, Boşnak'ı, Alevi'si ve Sünni'si ile 'biriz ve beraberiz' diyorlar. Biz, bu toprağın çocuklarıyız, kardeşiz. Bu kardeşlikle buradaki etkinliklere katılıyorlar." dedi.

"Toprak milletin hafızasıdır"

Etkinliklere eklenmiş olan binlerce bireyin Ahlat'ın zamanı derinliğini hissettiğini, Selçuklu Kabristanı'nı görüşme ettiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Buraya gelenler dedelerine Fatiha okuyorlar. Burada binlerce salname gün var. Ahlat'taki Selçuklu Kabristanı binlerce senedir bu toprakların bizim yurdumuz bulunduğunun tapu senedidir. Bu itibarıyla gençlerimizin buraları bilmelerini istiyoruz. Her sene Okçular Vakfı yerine 23-26 Ağustos'ta burada ve Malazgirt'te etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Atlı okçuluk, ağababa sporlarımız cirit, kökbörü, güreş, etnospor yönünde etkinlikler yapılıyor. Bu sene Büyük Taarruz'un 100. yılı. Afyonkarahisar'da etkinliklerimize başladık. Büyük Taarruz da tarihimiz açısından aşırı kıymetli. Türk tarihinin ehemmiyetli tarihleri bunlar. Bu toprağın çocukları, bu hedefleri kuşansınlar, bu tarihe, yurt şuuruna ulaşsınlar istiyoruz. Sağlıkta, teknolojide en iyisi olsunlar. Teknofest gençliği yetişiyor. Asım'ın nesli tarihini bilecek, robotik, yazılım, kodlama, hızla gelişen teknolojinin değme safhasını, inovasyonun yanı esna Malazgirt ve Ahlat'ı bilecek. Toprak milletin hafızasıdır. Buradan şehitlerimize söyleyecekleri var. Selçuklu Kabristanı'nda dedelerimizin söyleyecekleri var. Şehitlerimizi dinlemeye geliyoruz."

"Vatanımız, bayrağımız, devletimiz, kıblemiz bir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ferda Ahlat'taki etkinliklere katılacağını hatırlatan Yıldız, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Cumhurbaşkanımız burada Selçuklu Kabristanı'nı görüşme edecekler, atalarımızın ruhlarına Fatiha okuyup afsun edecekler. Akabinde etkinlik dalında yerel ve ulusal sporlarımızı, okçuluk ilkin kazanmak az daha buradaki gösterileri izleyecekler. Daha sonradan Cumhurbaşkanlığı Ahlat Külliyesi'nde semt valilileri, şehremaneti başkanlarıyla bölgenin sorunlarının görüşüldüğü danışma toplantıları yapılacak. Türk yıldızlarının gösterileri olacak. 26 Ağustos sabahı da Malazgirt'e geçilecek. Malazgirt'te ayrımsız etkinlikler Cumhurbaşkanımızın hitapları, bütünlük ikrarı olacak. O ahitleşmeyle bu arada etkinlikleri 951 sene evvel bulunduğu kabil cuma namazı namazıyla bu arada tamamlamış olacağız.

Aynı dağın yeliyiz, ayrımsız türküleri söylüyoruz. Aynı toprağın çocuklarıyız. Vatanımız, bayrağımız, devletimiz, kıblemiz bir. Aynı halayı çekiyoruz, ayrımsız türküleri söylüyoruz. Zılgıtlar bir. Dolayısıyla burada toplanıyoruz. Burada dünyaya indinde uhuvvet mesajı veriliyor. Türk'ün, Kürt'ün bu topraklarda dostça yaşayacağını burada değme daim beraberce haykırıyorlar. Bu bakımdan evren inanıyorum bu sese kulak verecektir. Bizi ayırmak arzu edenler o fırsatı bulamayacaklar, bu beklenir değil. Bu kavim müsaade vermeyecek. Gençlerimiz bu şuurla cereyan ediyorlar. Hem burada tıpkı zamanda Malazgirt'te binlerce isim alanları doldurmuş."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler