USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

New York'ta zenci Lopez, atak suçlamasından 33 sene sonradan kurtulabildi

ABD'nin New York eyaletinde, 1989'da Central Park'ta parafin müşterek hanıma saldırı ve zedelenmek suçlamasıyla cezaevi atık 6 gençten sonuncusu Steve Lopez, dakika ile alakalı suçlamalardan aklanma etti.

New York'ta zenci Lopez, atak suçlamasından 33 sene sonradan kurtulabildi
26-07-2022 02:02
New York

New York İlçe Bölge Savcısı Alvin Bragg, Manhattan'daki murafaa binasında düzenlemiş bulunduğu matbuat açıklamasında, kestirmece 33 sene önceki Central Park'ta tün ilerleyiş önleyen alkan ortak canlı hanıma atak ettikleri suçlamasıyla dam yatan 6 gündüz feneri ve Latin gençten nihai bulunan Steve Lopez'in geç de olsa günahsız bulunduğunun ortaya çıkması ve aklanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adaletin yerini bulması düşüncesince efor yayınlayan Lopez'in avukatı Eric Renfroe ve murafaa heyetine teşekkürname fail Bragg, "Bay Lopez'in mahkumiyetini silme ika ve aleyhindeki iddianamenin reddedilmiş olmasından öz saygı duyuyorum. Yargıç Ellen Biben ve topu topu doğruluk sistemimize bunun gerçekleşmesi düşüncesince gösterdikleri çabadan çevre teşekkürname ederim." dedi.

Bragg, "Bunun kadar yakından strateji edilen ortak mevzuda dakika hakimin verdiği kararın, sistemimizde adaletsizliği algılayanları akıntı ettirmeye asistan olacağını beklenti ediyorum." sanarak konuştu.

Basın çalışanlarının sorularını cevaplandıran Steve Lopez'in avukatı Eric Renfroe ise, "Bu sonuç, işlemedikleri suçları almak mecburiyetinde kalanlar düşüncesince doğruluk sisteminin sağlam kalın meydana getirdiği ortak nesne değil. Bunun dakika gerçekleşmesine sevindim." ifadesini kullandı.

Mahkeme sırasında bulunduğu kadar matbuat personelleri karşısında da sessizliğini koruyucu Lopez, 15 yaşlarında üstüne atık iftiradan 48 yaşlarında vareste oldu.

Central Park Five davası

New Yorkluların derin uyanıklık gösterdiği ve "Central Park Five" adına adlandırdığı olayda, gündüz feneri ve Latin asıllı 6 genç, 28 yaşındaki Trisha Meili'ye atak buyurmak ve ölüme bırakma buyurmak suçlamalarıyla tutuklanmış, suçlarını itiraf fail gençlerin, asıl zanlının belirleme edilmesiyle günahsız bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Olayda ismi sabık Antron McCray, Kevin Richardson, Raymond Santana, Korey Wise ve Yusef Salaam, 2002'de başıboş kaldıktan sonra, New York kent yönetimine, üstlerine attıkları isnat düşüncesince 41 milyon dolarlık manevi ödence açmıştı.

Polislerin atak suçunu güçlükle bildirme ettirmeye çalışmış oldukları Lopez ise iddiaları ortak ayrışık bildirme etmemiş, fakat tecavüzle yargılanmaktan korkmuş bulunduğu düşüncesince bire ortak mekanda ortak koca koşucuya meydana getirilen zedelenmek suçunu, on paralık alakası bulunmadığı halde, almak mecburiyetinde kalmıştı.

Bu nedenle, gayrı 5'liden ayrılan ve hikayesi geri planda küsurat Lopez'in bire ortak davadan aklanması arkadaşlarından 20 sene sonraları gerçekleşebildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler