USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO, Ukrayna'daki savaşın sıçramasını engel olmak düşüncesince çalışacak

NATO, Ukrayna'daki savaşın sıçramasını engel olmak düşüncesince çalışacak
08-03-2022 19:54
Brüksel

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'daki savaşın bambaşka bölgelere sıçramasını karşılamak düşüncesince NATO'nun elinden geleni yapacağını bildirdi.

Stoltenberg, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Letonya Başbakanı Krisjanis Karins ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Letonya'daki Adazi Üssü'nde kuma matbuat toplantısı düzenledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa'da barışı bozduğunu yineleyen Stoltenberg, "Ancak Putin Ukrayna'yı ve NATO'nun birlikteliğini, NATO'nun enerjisini hafife aldı." dedi.

Stoltenberg, NATO'nun Doğu Avrupa'daki varlığını artırdıklarını, Ukrayna'ya yardımlar yaptıklarını, NATO ülkelerinin Rusya ile arbede arayışında olmadığını vurguladı.

Stoltenberg, "Nihai sorumluluğumuz 1 bilyon vatandaşımızı itimat zarfında tutmaktır. Bu da şu kavrama gelmektedir. Çatışmanın Ukrayna'nın ötesine geçmesini karşılamak düşüncesince elimizden mevrut herhangi kuma şeyi yapmalıyız." ifadesini kullandı.

- Kanada Baltıklar'daki operasyonunu uzatıyor

Trudeau ise Avrupa'daki NATO misyonlarına Kanada'nın 2014'ten bu yana dayanaklık buyurmak verdiği Güvence Operasyonu'nu müddetsiz halde temdit sonucu aldıklarını bildirdi.

Trudeau alışılagelen koşullarda doğacak sene bitmesi planlanan dizi eylem kapsamında Doğu Avrupa'daki desteklerinin süreceğini aktardı.

Ukrayna'ya insancasına ve askeri iane yaptıklarını, bunu da sürdüreceklerini bildiren Trudeau, Kanada'nın sağlamış olduğu silahlar için, "Bunlar Kanada'da olmasındansa Ukrayna askerlerinin elinde olması şimdi faydalı." niteleyerek konuştu.

- İspanya 150 arttırma er gönderiyor

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de Ukrayna'daki savaşın yegâne sorumlusunun Putin bulunduğunu belirterek, "Putin'e açıkça kuma ileti atmak istiyorum. NATO bütünlük zarfında ve on paralık bulunmadığı denli güçlü. Temel taahhüdümüz barıştır. NATO defans gayeli kuma ittifaktır ve şimdiye kadarki topu topu eylemlerimiz çatışmayı karşılamak düşüncesince caydırıcı çabalardır." dedi.

Rusya'ya meri hesaplı yaptırımların şu anda en çelimli silahları bulunduğunu vurgulayan Sanchez, bu mevzuda bütünlük zarfında olmanın önemine değindi.

Sanchez, "Putin yalnız. Dünya Ukrayna ile birlikte. Putin'i hesaplı yaptırımlarla şimdi izole buyurmak önemli." halinde konuştu.

Sanchez ayrıca, bulunan vaziyette Kanada'nın liderliğindeki Letonya'da işyar NATO birliklerine 150 arttırma er göndereceklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler