USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'NATO bu çatışmanın bir parçası değil'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarının ilerleyici günlerde henüz biçimsiz neticeler meydana getireceği dair uyarırken, “NATO, bu çatışmanın bir parçası değil. Rusya ile aracısız çatışmaya dönüşmek istemiyoruz" açıklamas?

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'NATO bu çatışmanın bir parçası değil'
04-03-2022 18:02

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını mülaki ballanmak kabil meydana getirilen NATO Dışişleri Bakanları toplantısının peşi sıra matbuat açıklaması özne NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ilerleyici günlerde Ukrayna'daki yıkımların ve dirilik kayıplarının artabileceği uyarısında bulundu.

Stoltenberg, "Rusya, Ukrayna'da allahsız ve ajitatör eylemlerde bulundu. Avrupa'da on senelerdir gördüğümüz en çirkin saldırganlığı uyguladı. Dün şeb çekirdeksel santralci çevresindeki eylemler zımnında aşırı sayıda çırçıplak yaşamını kaybetti ve yaralandı. Önümüzdeki eyyam belli henüz da çirkin olacak. Daha bir tomar ölüm, henüz bir tomar ateş ve henüz bir tomar katabolizma meydana gelebilir" dedi.

"Bu, Putin'in seçtiği bir savaştır"

Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i mücadelesi seçmekle suçlayarak, askerlerini arka çekmesi icap ettiğini söyledi. Stoltenberg, "Putin'in Ukrayna'yı karışma kılmak istediği dair aylarca uyarıda bulunduk. Rusya'nın karışma etmesi yerinde değer karşılayacağını açık açık belirttik. Bu Putin'in seçtiği ve düşündüğü bir savaştır. Putin'i bu mücadelesi hemen durdurmaya, güçlerini tek şart olmaksızın Ukrayna'dan çekmeye çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

"NATO, bu savaşın bir parçası değil"

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Ukrayna'da şu anda yaşananlar heyecan ve ateş verici. İkinci Dünya Savaşı'ndan beri Avrupa'da görmediğimiz ölçekte bir katabolizma görüyoruz" halinde konuştu.
NATO topraklarının rastgele karışını müdafaa etmek düşüncesince "ne gerekiyorsa yapılmaya bitmeme edileceğini" kail Stoltenberg, "Ancak NATO bu çatışmanın bir parçası değil ve bunun Ukrayna dışına yayılmamasını sağlamaktan sorumluyuz" dedi.

NATO'nun direkt çatışmanın bir parçası edinmek istemediğini kail Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna iklim alanında tahavvül kılmak istemediğini tabir etti. Stoltenberg, "Uçuşa haram bölge, Ukrayna iklim bölgesine NATO uçakları çıkarmak ve Rus uçaklarını darbelemek anlamına geliyor. Bu aşırı henüz bir tomar yıkıma ve acıya sefer açabilecek bir şeydir" dedi.

Stoltenberg, "NATO çatışmanın bir parçası olmayacak. NATO direkt karışma ederse henüz bir tomar sivilin öldürüldüğünü göreceğiz" diyerek konuştu.

Stoltenberg ayrıca, NATO Dışişleri Bakanlarının Gürcistan ve Bosna Hersek de engelleme edinmek kabil riziko altındaki ortakların desteklenmesi icap ettiğini tartıştığını belirterek, "Bosna Hersek'te de değişmez olmayan, kırılgan bir durumla huzur karşıyayız" dedi.

"NATO, Ukrayna'ya takım ve görgü bilimi bilimi sağlıyor"

Stoltenberg, Türkiye de engelleme edinmek kabil NATO'nun sağlamış olduğu ekipmanlar ile Ukrayna ordusunun güçlendirildiğine ilgi çekti. Stoltenberg, "Putin, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin enerjisini hafife aldı. NATO, 2014'ten beri Ukrayna kuvvetlerinin savunmasına ve eğitimine araştırma görevlisi oluyor. Türkiye, silahlı insansız iklim araçları da engelleme edinmek kabil takım sağladı. Ukrayna ordusu, 2014 yılındaki niteliğine nazaran NATO'nun sağlamış olduğu görgü bilimi bilimi ve donatı ile aşırı henüz çelimli bir vaziyete geldi" dedi.

NATO'nun henüz bir tomar er göndermesine bağlı açıklamada mevcut Stoltenberg, "NATO'nun çabuk müdahalesi ile derinlemesine vadeli planları ortada değişiklik yapmamız gerekiyor. Gerekirse NATO'nun varlığını henüz da artıracağız. Aynı sürede derinlemesine vadede NATO'nun Doğu bölgesindeki duruşu ve savunmamızda derinlemesine vadeli tadilat huzur münakaşaya başladık" dedi.

Stoltenberg, "Bugün, Doğu Avrupa bağlaşık vatanlarında bir hacim varlığımız var. Şimdi bu varlığın ehemmiyetli seviyede artmasını ağırbaşlı adına düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Stoltenberg meydana getirdiği açıklamada, "Bu krizden çıkarabileceğimiz bir ibret var. Uluslarımızı güvende avlamak düşüncesince Kuzey ABD ve Avrupa ülkelerinin NATO'da baş başa çalışmasına ihtiyacımız var" halinde konuştu.

Aylin Albayrak
 

İLGİLİ HABER
NATO Dışişleri Bakanları, Ukrayna gündemiyle toplandı NATO Dışişleri Bakanları, Ukrayna gündemiyle toplandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler