USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Müttefikler savunmaya hâlâ aşkın harcama yapmalı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Daha sakıncalı birlikte dünyada yaşandığı düşüncesince NATO ülkelerinin savunma masraflarına elan aşkın envestisman yapması gerektiğini" belirtti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Müttefikler savunmaya hâlâ aşkın harcama yapmalı
24-08-2022 13:05
İngiltere

Sky News televizyonuna mütekellim Stoltenberg, emektar birlikte siyasetçi kendisine savunma adına sağlık, edep bilimi bilimi ve altyapıya envestisman yapmanın değme devir "daha cazip" bulunduğunu bildiğini söyledi.

Stoltenberg, "Ancak NATO ülkeleri, şimdi sakıncalı birlikte dünyada yaşadığımız düşüncesince ve Rusya'nın insafsız saldırganlığına erinç ittifakın Ukrayna'yı desteklemeye bitmeme etmesi zımnında savunmaya şimdi aşkın harcama yapmalı." değerlendirmesinde bulunarak NATO müttefiklerinin de kusursuz kendisine meydana getirdiği şeyin, bu bulunduğunu anlatım etti.

"Moskova'ya açık birlikte ileti özgülemek düşüncesince maşrık kanadındaki askeri varlığımızı güçlendirdik"

NATO ve müttefiklerinin, "çatışmanın birlikte parçası olmadığının" altını çizen Stoltenberg, fakat ittifakın, rastgele birlikte NATO müttefiki saldırıya uğrarsa Moskova'ya "çok açık birlikte mesaj" atmak düşüncesince başta maşrık kanadında askeri varlığını güçlendirdiğini kaydetti.

Stoltenberg, İngiltere'nin bu çabalarda ehemmiyetli gösteriş oynadığının altını çizerek "Acımasız esas şu ki, Rusya'nın askeri yığınağı ve komşularına erinç çelim istimal arzusu karşısında savunmaya şimdi aşkın envestisman yapılması gerekiyor." niteleyerek konuştu.

"Rus birlikleri tesisi bırakma etmeli"

Konuşmasında, Zaporijya Nükleer Santrali'ne bağlı de değerlendirmelerde mevcut Stoltenberg, bölgedeki durumun hem Ukrayna aynı zamanda Avrupa'nın kâffesi düşüncesince "tehlikeli" olduğuna dikkati çekti ve Rus birliklerinin tesisi bırakma etmesi çağrısında bulundu.

Stoltenberg, "Rusya'nın çekirdeksel santralin etrafındaki alanı, Ukrayna kuvvetlerine müteveccih saldırılar ve atış düşüncesince fırlatma rampası kendisine görmek kabilinden güçlerini konuşlandırması pervasızlıktır." ifadesini kullandı.

Bu nedenle, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) sahayı inceleyebilmek düşüncesince erişime eş bulunmasına gereksinimleri bulunduğunu tamlayan Stoltenberg, "Rusların güçlerini çekirdeksel santralden uzaklaştırmasına ve Ukraynalı operatörlerin rahat ve kontrollü birlikte ortamda işlerini yapabilmelerine ihtiyacımız var." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler