USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, erte yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı önceleri düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, “İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda” ifadelerini kullanarak, NATO'nun Polonya ve Slovakya'ya Patriot tipi iklim defans sistem

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda”
15-03-2022 19:25

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı evveliyat matbuat toplantısı düzenledi. Stoltenberg, “NATO Savunma Bakanları ferda güvenliğimiz birlikte araya gelecekler. Başkan Putin'in Ukrayna'yı vahşicesine işgali gelişigüzel güneş ölüme ve yıkıma bozukluk oluyor” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin dünyayı şoke ettiğini ve arsıulusal düzeni bozduğunu tabir fail Stoltenberg, “Aylarca Rusya'nın yalanlarını yayma ettik. Ukrayna'yı karışma etmeyi planlamadıklarını kanıt ettiler lakin yaptılar. Askerlerini art çektiklerini kanıt ettiler lakin imdi fazlasını da gönderdiler. Sivilleri koruduklarını kanıt etmektedirler lakin sivilleri öldürüyorlar” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'daki dirim bilimsel laboratuvarlar ve kimyevi silahlar üzerine esassız iddialarda bulunduğunu aktaran Stoltenberg, “Bu çabucak ayrıksı birlikte yalan. Moskova'nın belli kimyevi silahlar da müdahale kazanmak kadar gerçek olmayan birlikte dizi eylem düzenleyebileceğinden ide duyuyoruz” dedi.

"NATO müttefikleri, Avrupa Birliği ve maada devletler Rusya'ya benzer yepyeni yaptırımlar uyguladı”

Ukrayna halkının konutlarını ve geleceklerini sıyanet etmek düşüncesince cesaretle savaştıklarına uyanıklık çekici Stoltenberg, "Onları desteklemeliyiz. Bütün evren bu boş boş mücadelesi kınadı. NATO müttefikleri, Avrupa Birliği ve maada devletler Rusya'ya benzer yepyeni yaptırımlar uyguladı” dedi.

NATO'nun derinliğine senelerdir binlerce Ukrayna askerini eğittiğine yer veren Stoltenberg, “Birçoğu demincek ön saflarda savaşıyor. Tanksavar, iklim defans silahları, insansız iklim araçları, cephane ve mahrukat da müdahale kazanmak kadar müttefikler Ukrayna'ya ehemmiyetli oranda ciddi takım sağladılar. Bu terbiye bilimi bilimi ve ekipmanlar, Ukrayna'nın kendisini savunmasına araştırma görevlisi oluyor” dedi.

Ukrayna'nın, BM Şartı'nda arazi meydan kendini defans hakkına cemaat bulunduğunu vurgulayan Stoltenberg, NATO müttefiklerinin ve ortaklarının Ukrayna'ya askeri teçhizat, finansal ve insanca iane sağlayarak bu hakkı korumasına iane edeceğini açıkladı.

“İlk kat NATO Mukabele Gücü'nü konuşlandırdık"

NATO'nun asliye görevinin topu topu müttefikleri dayanaklık etmek kazanmak ve sıyanet etmek bulunduğunu tabir fail Stoltenberg, “Krize çabuk reaksiyon verdik. Savunma planlarımızı harekete geçirerek, hazırlığımızı bırakmak ve şişko savunmamız düşüncesince önce kat NATO Mukabele Gücü'nü konuşlandırdık” dedi.

“İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda”

Yüz binlerce NATO gücünün yüksek alarm seviyesinde bulunduğunu tabir fail Stoltenberg, “Artık İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda. Avrupa'da yüz bin Amerika askeri var. Çoğunlukla ittifakın güneş doğusu kesiminde ise aracısız NATO komutası altında tahminî 40 bin er var. Bu kuvvetler, iklim savunmasının yanında iri iklim ve çokluk gücü ile desteklenmektedir” dedi.

Polonya ve Slovakya'ya Patriot yerleştiriyor

ABD'nin Polonya'ya Patriot tipi iklim defans sistemleri yerleştirdiğini tamlayan Stoltenberg, “Almanya ve Hollanda da Patriotları Slovakya'ya yerleştiriyor. Bütün bunlar açıkça birlikte ileti gönderiyor, birlikte müttefike meydana getirilen saldırı, topu topu ittifaktan stabil birlikte yanıtla karşılanacaktır” dedi.

“Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Belarus ile askeri entegrasyonu, Avrupa kıtasında acemi birlikte asayiş hakikatı oluşturuyor. Dolayısıyla bu acemi gerçek düşüncesince askeri duruşumuzu yenilememiz gerekiyor” ifadelerini kullanan Stoltenberg, “Yarın bakanlar, güvenliğimizi gelişigüzel bölgede derinliğine vadede perçinlemek düşüncesince konkre önlemler dair ehemmiyetli birlikte münakaşaya başlayacaklar. Karada, ittifakın güneş doğusu kesiminde, imdi mücehhez ve ehemmiyetli seviyede imdi aşkın kuvveti içerebilir” dedi.

NATO'nun ferda iklim ve çokluk gücü konuşlandırmalarında iri artışlar yapmayı da değerlendireceğini aktaran Stoltenebrg, bunlara ek namına bütünleşmiş iklim ve roket savunmasının, siber savunmanın ve imdi enli ölçekli tatbikatların yapılmasını ele alınacağını açıkladı.

“Tüm müttefikleri GSYİH'nin minimum yüzdelik 2'sini savunmaya masrafa çağırıyorum”

NATO savunmasına yapılacak ehemmiyetli takviyelerin değerli olacağına uyanıklık çekici Stoltenberg, bu mevzuda Almanya ve maada müttefiklerin etap attıklarını şimdiden açıklamalarını kıvançla karşıladığını tabir ederek, “Tüm müttefikleri GSYİH'nin minimum yüzdelik 2'sini savunmaya masrafa çağırıyorum. Daha fazlasını yapmalıyız. Bu sebepten imdi aşkın envestisman yapmalıyız. Barışı ve özgürlüğü dayanaklık etmek kazanmak için. Bu ciddi sürede değerlerimize cemaat çıkın” dedi.

"Çin, Rusya'ya dayanaklık etmek olmamalı"

Stoltenberg, Ukrayna'daki savaştan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sorumluğu bulunduğunu belirterek, “Askerlerini art çekerek bu mücadelesi bitirmesi müstelzim Putin'dir” dedi.

Stoltenberg ayrıca, Çin'den Rusya'yı kınamasını ve Ukrayna'nın işgaline dayanaklık etmek olmamasını istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler