USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Bükreş’te başladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının açılışında icra ettiği konuşmada, “NATO çatışmanın birlikte tarafı değil, fakat Ukrayna'yı gibi bulunduğu derece desteklemeye kararlıyız. NATO topraklarının değme birlikte santimetresini müda

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Bükreş’te başladı
29-11-2022 18:08


NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, Romanya'nın başkenti Brüksel'de başladı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg icra ettiği açım konuşmasında, toplantıya ev sahipliği icra ettiği düşüncesince Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'e teşekkürname etti. Stoltenberg, “Bu aşırı durumunda ve ehemmiyetli birlikte toplantı. Çünkü bizler Ukrayna'daki savaşla ait nice bata çıka erinç karşıyayız. Bugün Rusya'nın savaşını, Herson'dan çekilmesi de karışma edinmek neredeyse akıbet kayıplarını ve Ukrayna kuvvetlerinin emniyetsiz cesaretini görüşeceğiz. Ayrıca desteğimiz, harp dalında ayırt oluşturduğunu ve bitmeme etmesi icap ettiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı. Stoltenberg, “Rus ordusu ehemmiyetli kabiliyetlere ve aşırı sayıda birliğe sahip, bu şita Ukrayna'yı soğukta ve karanlıkta bırakmaya hazır. Bu sebepten rotamızda kalmalı ve Ukrayna'nın hükümran birlikte millet yerine galip gelmesine iane etmeliyiz. NATO çatışmanın birlikte tarafı değil, fakat Ukrayna'yı cins bulunduğu genişliğinde desteklemeye kararlıyız. NATO topraklarının değme birlikte santimetresini müdafaa etmek düşüncesince ne gerekiyorsa hazırlamaya bitmeme edeceğiz” diyerek konuştu.

“Romanya NATO'ya katıldığından bu yana mesul ve canlı birlikte bağlaşık olmuştur”

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ise açım konuşmasında, “NATO'nun Karadeniz kıyılarına DOĞRU şark kanadındaki varlığını arttırması, akıbet aşama durumunda ve birlikte zamanlar oldu. Bu, müttefiklerin birliği, dayanışması ve izlemsel kararlılığına ilişkin çelimli birlikte ileti iletiyor. Bu ayrımsız sürede hürriyet ve sulh değerlerinin ittifakın (NATO'nun) kalbinde arazi aldığını gösteriyor. Romanya NATO'ya katıldığından bu yana kendini ittifakın ilkelerine adamış mesul ve canlı birlikte bağlaşık olmuştur. NATO'nun görev ve operasyonlarına azimli birlikte halde katkıda bulunduk. Bölgemizde ve ötesinde asayiş ve istikrarın sarsılmaz birlikte destekçisi ve sağlayıcısı olduk” ifadelerini kullandı. Romanya'nın 2008'deki zirveden sonradan ikinci kat fevk dozaj birlikte NATO toplantısına ev sahipliği yapmaktan alım çalım duyduğunu tamlayan Cumhurbaşkanı Iohannis, “Bu, ev sahipliği yaptığımız evvel dışişleri bakanlığı ve Ukrayna'ya erinç harp başladıktan sonradan ittifakın şark kanadında birlikte bağlaşık kabilinden planlı evvel NATO toplantısı. Toplantının gündemi, NATO ve kuma güvenliğimiz düşüncesince bulunan çabuk ve ait mevzuları oluşturuyor” dedi.

“İttifakımız ve müttefikler, berk birlikte vakfe sergiledi”

Iohannis, “Son 9 aydır Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı, Avrupa ve Avrupa Atlantik güvenliğini içten etkileyerek Ukrayna halkına şişman üzüntüler çektirdi, ekonomileri etkiledi, evren çapında besin ve erke krizlerine minval açtı. Buna cevap yerine ittifakımız ve müttefikler, berk birlikte vakfe sergiledi. Ayrıca Ukrayna'nın kendini savunmasına araştırma görevlisi edinmek düşüncesince caydırıcılığımızı ve savunmamızı henüz ilkin tek bulunmadığı genişliğinde yükseltmek ve peşi sıra dayanıklılıklarını bırakmak düşüncesince en savunmasız ortaklarımızı beslemek düşüncesince zamanı kararlar aldık. Bu bağlamda Moldova, Gürcistan ve Bosna Hersek'in de bu bakanlar düzeyindeki oturumlardan birine çağırma edilmiş olmasını ve bu geceleyin ezanı ilerleyici saatlerde Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın da toplantıya katılacak olmasını ehemmiyetli buluyorum” ifadelerini kullandı. Moldova'nın evvel kat NATO'nun bakanlar düzeyindeki toplantısına katılmış bulunduğu tamlayan Iohannis, “Bunun burada, Bükreş'te tamamlanmasından ötürü mutluyuz” biçiminde konuştu.

“Karadeniz, Avrupa Atlantik güvenliği düşüncesince izlemsel birlikte ciddiyete sahiptir”
Iohannis, “Litvanya'da 2023 senesinde düzenlenecek büyüklük ve hükümet başkanları toplantısına hazırlanırken önümüzdeki dönemde, Madrid'de tahsil edilen kararları, ilkin Karadeniz de karışma edinmek neredeyse ittifakın şark kanadındaki duruşla ait kararları birlikte an ilkin mükemmel yerine infaz etmek her insanın kuma sorumluluğudur. Bu vesileyle, topraklarımıza er göndermeye değişmeyen sağlayan hepsi müttefiklere Romanya'nın şükranlarını sunuyorum. Karadeniz, halihazırda toy Stratejik Konsept'te de arazi almış bulunduğu neredeyse Avrupa Atlantik güvenliği düşüncesince izlemsel birlikte ciddiyete sahiptir. Gelişmeleri yakından izlem etmeye bitmeme etmemiz ve alanda henüz da izlemsel birlikte yaklaşım izlememiz gerekiyor” dedi. Romanya'nın NATO'nun “açık kapı” politikasının çelimli birlikte destekçisi olmaya bitmeme ettiğini kail Iohannis, “Bugün masada çağrılı yerine arazi meydan Finlandiya ve İsveç'in endamsız müddet içre (NATO'ya) örgen olacağından eminiz. Ayrıca, 2008 Bükreş zirvesinde kararlaştırılan Ukrayna ve Gürcistan da karışma edinmek neredeyse NATO'nun kapılarının gelecekte de ortaklarımıza açıkça kalması gerektiğine inanıyoruz. Toplantının doğurgan geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler