USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MYP Lideri Yılmaz: ”Seçimlere hak kazanan her partiye istisnasız hazine yardımı yapılmalıdır”

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, politik adaletsizliğini demokrasinin işleyişini zorlandığını belirterek, “Bir parti seçimlere girmeyi başarmışsa bundan böyle gayrı tek birlikte partiden farkı yoktur. Anayasal yerine denk statüdedir. Bu açıdan baş

MYP Lideri Yılmaz: ”Seçimlere hak kazanan her partiye istisnasız hazine yardımı yapılmalıdır”
18-08-2022 04:02

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, seçme süreçlerinde partilere hazineden meydana getirilen yardımlarla ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu. Anayasal şekilde partilerin denktaş statüde bulunduğunu tamlayan Yılmaz, seçime girmeyi hak fail partilerin hepsine hazineden dayanaklık etmek verilmesi icap ettiğini söyledi.

“Bir parti seçimlere girmeyi başarmışsa bundan sonra öteki on paralık birlikte partiden farkı yoktur”

Seçimlere girmeye hak kazanan dört başı mamur partilere hazineden dayanaklık etmek verilmesi icap ettiğini kail MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türkiye de siyasal adaletsizlik demokrasinin işleyişini zorlaştırmaktadır. Cüzi birlikte ayak tabanı yardımı da olsa bu yardımın giriş noktası doğruluk çerçevesinde birlikte oy kabul etmek yahut gün batımı ihdas etmek az daha kriterlerden evvel bahse özellik partinin dünya genelinde örgütlenme elde etmiş ve YSK çeşidinden seçimlere katılmaya hak nail bulunmasına ilişkin olmalıdır. Eğer birlikte parti seçimlere girmeyi başarmışsa bundan sonra öteki on paralık birlikte partiden farkı yoktur. Anayasal şekilde denktaş statüdedir . Bu anlamda giriş birlikte oluşum ve lansman yardımını hak etmektedir. Adalet ve punt siyasal eşitliği bunu gerektirmektedir” dedi.

“YSK seçime amade niteleyerek açıklamış olduğu her parti düşüncesince behemehâl denktaş birlikte yardım paketi edinmek zorundadır”

Oy oranının yardım koşulu değil, hacim ve ilgi koşulu olması icap ettiğini kail Yılmaz, “Baraj sınırlaması ile hazine yardımını bire birlikte hukuksal statüyü sağlayıcı birlikte partiye yaptığınızda diğerine yapmadığınızda düzenleme icar giderleri ilkin edinmek az daha partiler ortada kesin birlikte anayasal ayrımcılığa illet oluyorsunuz. Oy payı hazine yardımının ana koşulu değil fakat hacim ve ilgi koşulu edinmek zorundadır. Bunun haricinde YSK seçime amade niteleyerek açıklamış olduğu her parti düşüncesince behemehâl denktaş birlikte yardım paketi edinmek zorundadır” niteleyerek konuştu.

“Erdoğan bu punt eşitliğini sağlamalıdır“

“Sayın Cumhurbaşkanı siyasal el erki yerine behemehâl çelimsiz birlikte müddet içre bu seçime yetişecek biçimde bu anayasa tasarısını gerçekleştirmelidir” niteleyerek konuşmasını sürdüren MYP Lideri Yılmaz, “Bu sayın Erdoğan'a asıl birlikte gösterişlilik kazandıracak birlikte aşama olacaktır. Adaylık sürecinde bile namına arttırma birlikte yarar sunmuş olacağı kesindir. Bu sebeple namına buradan acele çağrıda bulunuyor ve siyasal müsavatsızlık doğuran anti demokratik bu uygulamayı söylediğim az daha giriş birlikte hazine yardımı temelinde düzenletmelidir” biçiminde konuştu.

“Düzenleme Erdoğan'ın lehine olur”

Her partinin hazineden dayanaklık etmek kabul etme önerisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enine uzunlamasına düşünmesi icap ettiğini tamlayan Yılmaz, “Seçime giren partilerin hepsi CHP cephesinde değildir. Çoğunun dünkü kurulan partilere dağılan oyları kabul etme ihtimali de yükseltir. Hatta tereddütlü oy kullanmayacakların oylarını da. İttifaklar çerçevesinde bu seçime giren bu partilerin AK Parti ve Erdoğan'dan mevrut bu düzenlemenin Erdoğan cephesine muhabbetini de artıracaktır. Bu sebeple nüfuz ve sayın Erdoğan bu öneriyi enine uzunlamasına behemehâl değerlendirmelidir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler