USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

MÜSİAD ABD, ABD Diyanet Merkezi'nde iftar zamanı vakti verdi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ABD Şubesi kabilinden planlı iftar vakti vakti programına, Türk ve Amerikalı aşırı sayıda çağrılı katıldı.

MÜSİAD ABD, ABD Diyanet Merkezi'nde iftar zamanı vakti verdi
26-04-2022 06:45
Washington

Başkent Washington'a sağlıksız saatlik mesafede Maryland eyaletinde arazi düzlük Amerika Diyanet Merkezi'nde planlı iftar, değişik kesimlerden sert aşırı kişiyi birlikte araya getirdi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinden temsilcilerin birlikte Bosna-Hersek ve Sırbistan diplomatik misyonlarından katılımın bulunduğu iftara, Maryland Eyalet Sekreteri John C. Wobensmith de katılım etti.

MÜSİAD ABD Şubesi Başkanı Murat Güzel, iftarın arkası esna icra ettiği konuşmada, ramazanın İslam dünyası düşüncesince anabolizma etmiş bulunduğu bütünlük ve el birliği ruhunun hakeza günlerde şimdi çelimli biçimde hatırlandığını belirtti.

Güzel, ramazanın ABD'de canlı Müslümanlar ile camianın öteki kesimleri ortada şimdi çelimli birlikte görevdaşlık düşüncesince de okazyon bulunduğunu dile getirdi.

MÜSİAD ABD'nin geçmiş başkanı Mustafa Tuncer de ramazan nedeniyle insanoğlu ortada bütünlük duygusunun öne çıktığını, din, dil, soy yahut nitelik ayrımı yapılmaksızın her insanın ayrımsız sofrada buluşabildiğini ve bunun sosyal paylaşım düşüncesince altın bulunduğunu kaydetti.

Maryland Eyalet Sekreteri Wobensmith ise davete katılmaktan şişman devlet duyduğunu ve Türk toplumuyla iftarda birlikte arada gelmenin kendisi düşüncesince hususi birlikte önsezi bulunduğunu vurguladı.

Daha geçmiş zamanlarda Türkiye'de fariza de yaptığını özetleyen Wobensmith, "Eşimle o günleri anımsadığımızda her daim şurası diyoruz, Türkiye'deki yıllarımız yaşamımızın en dobra dönemiydi." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler