USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Muharrem İnce: İktidarla birlikte muhalefetin de gitmesi lazım

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, iktidarı ve muhalefeti eleştirerek, 'Üç yıl evvel meydanlarda, 'Erdoğan bir henüz seçilirse dolar 10 teklik olur' demiştim. Bana gülüyorlardı. Oldu mu? Oldu. Keşke yanılmış olsaydım. Bu kelle ile giderse dolar 15 teklik olur. İk

Muharrem İnce: İktidarla birlikte muhalefetin de gitmesi lazım
13-11-2021 20:33
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, iktidarı ve muhalefeti eleştirerek, "Üç yıl geçmiş meydanlarda, 'Erdoğan bir şimdi seçilirse dolar 10 teklik olur' demiştim. Bana gülüyorlardı. Oldu mu? Oldu. Keşke yanılmış olsaydım. Bu kelle ile giderse dolar 15 teklik olur. İktidarla birlikte muhalefetin de gitmesi lazım. Türkiye'ye küresel bir mertlik lazım" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir'e geldi. Partisinin Aliağa ve Menemen kaymakamlık başkanlıkları binalarının açılışlarını meydana getiren İnce, herhangi bir dü ilçede esnaf ziyaretleri de yaptı. Aliağa Demokrasi Meydanı'ndaki açım öncesinde mütekellim İnce, Türkiye'nin hem iktidardan hem muhalefetten kurtulması icap ettiğini savunarak, "Memleketin herhangi bir kısmını karış karış geziyoruz. Memleketin herhangi bir köşesinde il ve kaymakamlık binalarımızı açıyoruz. Bundan baş döndürücü endamsız bir müddet geçmiş cazibe faturalarındaki TRT oranı kaldırılsın demiştim. Teşekkür ederiz. Aklın yolu bir. TRT yegâne biçim iken amme yayıncılığı yapıyordu, şu an TRT'yi izleyen bulunmayan ki. Elektrik faturalarında TRT payına doğrusu lazım yok. Üç yıl geçmiş meydanlarda, Erdoğan bir şimdi seçilirse dolar 10 teklik kabil demiştim. Bana gülüyorlardı. Oldu mu? Oldu. Keşke yanılmış olsaydım. Bu kelle ile giderse dolar 15 teklik olur. Bu kelle akla yatkın kelle değil. Dolar 10 teklik olacak dediğimde bazısı gazeteler kolluk attı; 'Muharrem İnce'yi savcılar sorgulasın' diye. Bence savcılar beni değil, Erdoğan'ı sorgulamalı, doları 10 liraya hastalık çıkardı diye" dedi.

'ŞİMDİ PEK ÇOK ÖNERİMİ SIRALAYACAĞIM'

İnce, ülkede hem kuvvet aynı zamanda muhalefet problemi bulunduğunu belirtip, "'İşsizim' diyen gençlere 'çıkar telefonunu' diyen dayılara sesleniyorum sorumluluk yapıyorsunuz. Bu ritmde ne yapılmalı? Bugün hal önerilerini söyleyeceğim, ihtimal dinlerler. 'Elektrik faturalarından TRT payını bu esmer kıştan geçmiş kaldırın' dediğimde dinlediler. Şimdi katı baş döndürücü önerimi sıralayacağım. Muhalefetten bunu eşlem çekecek bulunan kişiyi biliyorum. İki çağ sonradan eşlem çeker. Çeksin. Memleketin yararına olacak şeylerde eşlem tefriş etmek serbest. Bir; ilk herşeyden ilk olarak KDV'yi 18'den 15'e düşürün. İki, asliye gıdalarda KDV'yi sıfırlayın. Üç, ÖTV'yi baştan sıfırlayın. Dört, yurttaşlık aylığını hemen el işi sokun. Öğretmen atamalarını hemen yapın. Tüm öğrencilerin, internet, bilgisayar, telefon alımlarında hususi İletişim Vergisi'ni kaldırın. Tarladaki vasıtalı vergileri bu esmer şita düşüncesince kaldırın. Başta TOBB edinmek az daha buna benzeri kurumların kasalarındaki akçe paraları hemen üyelerine aktarın. Bunlar, milletin bir hacim dem alabilmesi düşüncesince kar düşmeden çabucak yapılması gerekenler" diyerek konuştu.

UZUN VADE İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Uzun vadede yapılması müstelzim baş döndürücü bilinçlilik bulunduğunu dile getiren İnce, "85 milyon bilsin ki hüküm düzelmeden iktisat düzelmez. Güçler ayrılığı olmadan, yasama, yürütme, hüküm birbirinden ayrılmadan, bağımsız, tarafsız, adaletli mahkemeler olmaksızın ne esnafın ne emeklinin ne çiftçinin ne öğrencinin işi düzelir. Uzun vadede Türkiye ekonomisini ayağa kaldırmamız düşüncesince yargıdan işe başlamamız lazım. Yine geleceği kaybetmemek düşüncesince eğitimi baştan şekillendirmeliyiz. Uzun vadede fukara tükenmek düşüncesince kalifiye bir amme yönetimi, saydam bir amme yönetimi, aritmetik sağlayan bir amme yönetimi ihdas etmek zorundayız. Ülkenin kalkınabilmesi düşüncesince ilişik kıymeti efdal mahsulat üretmeliyiz, bellik üretmeliyiz" dedi.

'MUHALEFETİN DE GİTMESİ LAZIM'

İnce, iktidarla birlikte muhalefetin de gitmesi icap ettiğini belirterek, "Türkiye'ye küresel bir mertlik lazım. Hem iktidarı hem muhalefeti göndermeliyiz. Muhalefet Türkiye'de baştan sona aritmetik istimzaç etmek dair muhalefet yaptı. Halbuki muhalefetin rolü aritmetik istimzaç etmek değildir. Muhalefetin rolü plan üretmektir, aritmetik istimzaç etmek yargının işidir. Neden muhalefet hiçbir aritmetik soramadı? Çünkü senelerce millete yalan attı. Allah'ın izniyle tığ kuvvet olduğumuzda, elimizde ne derece usulsüzlük dosyası var ise yargıya vereceğiz. Ama geçmiş tarafsız, bağımsız, adil, hızlı, çalışan bir hüküm düzeni kuracağız. Muhalefetin rolü milletin önüne üretimle, istihdamla, zenginlik artışıyla ilişik planlar sunmaktır. Eğer bu mazotu, bu gübreyi düzenleyemezsek işimiz harap. Doğal gaza sanayide yüzdelik 48 bindirim yapıyorsun. Bu, iğneden ipliğe herhangi bir şeye bindirim demektir. Konuta gelmediğine bakmayın. Dünyada açılmadan, üzerinden geçilmeden bindirim meydana getirilen şey; Çanakkale Köprüsü'dür. Bunlardan kurtulacağız lakin bunlardan kurtulurken muhalefetten de kurtulalım. Çünkü bunların birbirinden farkı yok. İktidar sahiplerinden 4- 5 değişik yerden aylık alanlar var. Bakın bakalım muhalefetin belediyelerine. Orada 4- 5 yerden aylık alanlar var. Bunlar iktidara gelirse aynısını yapacaklar. Birbirlerinden farkı yok. Temizlik yapacaksak, küresel bir mertlik yapacağız. Hepsini çuvala koyup göndereceğiz" diyerek konuştu.

MENEMEN'DE CHP'YE YÜKLENDİ: 'İŞTE BÖYLE REZİL OLURSUN'

Ailağa'dan Menemene sabık İnce, partisinin kaymakamlık başkanlığı binasının açılışında da konuştu. İnce, konuşmasında iktidarı eleştirirken CHP'ye de yüklendi. CHP'nin 2019 evcil seçimlerinde Tahir Şahin'i namzet göstermemesi, sonrasında ise CHP'nin evcil seçimlerde kazanılmış olduğu Menemen Belediyesi'nin AK Partiye geçişine ve süreçte yaşananlara atıfta bulundu. Kendi partilerinde Cumhurbaşkanı adaylığı düşüncesince CV bırakılamayacağını kail İnce, "Cumhurbaşkanı adayını partinin üyeleri seçer. Mesela bizim partimizde, Genel Başkanın hazzı dair 'Tahir Şahin, Muharrem İnce'yi destekledi, onun düşüncesince onu namzet yapmayalım' keyfiyeti olamaz. Kimi desteklerse desteklesin. Ben bunlarla ilgilenmiyorum. İster beni lüzumlu başkasını desteklesin. Dürüst mü, değerli mı, seçme kazanabilir mi, ego buna bakarım. Sonra gülünç olursun işte. Bak gülünç oldun. Belediye divan üyelerini Menemenlilere seçtirmeyip Ankara'dan belirlersen, onlar da seni burada gülünç eder. Rezil olursun. Menemenliler seçseydi gülünç olmazdın. Mesela Memleket Partisi'nde Genel Başkanı ki seçecek? Kurultay delegeleri değil, üyeler seçecek. Neden biliyor musunuz? Parti tabanının istediğini yaparsan Menemen'deki derece gülünç olmazsın. Ben gülünç edinmek istemiyorum. Ben, demokrat, özgürlükçü, popülist edinmek istiyorum" dedi.

KARŞIYAKA ÇARŞI'YI ZİYARET ETTİ

İnce, Menemen Ticaret Odası'nı görüşme ettikten sonradan Karşıyaka Çarşı'ya geçerek, yurttaşlar ve esnafla geveze etti. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, şimdi sonradan kentten ayrıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler