USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Muğla'da koyu kar yağışı ve buzlanma zımnında yöntemler kapandı

Yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla Muğla-Denizli ve Muğla-Antalya yağız uğrunda anahtar geçişlerine müsaade verilmiyor.

Muğla'da koyu kar yağışı ve buzlanma zımnında yöntemler kapandı
25-01-2022 10:41
Muğla

Kentte akşam saatlerinde süregelen kar yağışı ve tipinin tesirini çoğaltması zımnında Muğla-Ula yağız yolu ile Muğla-Yatağan yağız önünde müteselsil avarız meydana geldi. Bölgede takımlar kabilinden kar kürüme ve tuzlama emek harcaması yapıldı.

Kar yağışının tesirini çoğaltması ve buzlanma zımnında semt trafik ekipleri kabilinden Muğla-Denizli ve Muğla-Antalya yağız önünde hepsi topu taşıt geçişlerinin durdurulmasının arkası esna yağız yöntemleri ve şehremaneti ekipleri çalışmalarını akşam gündüz sürdürdü. Akyaka Sakar Geçidi'nde de koyu kar yağışı ve tipi zımnında birtakım vasıtalar muhat kaldı.

Kapanan yöntemleri trafiğe açabilmek düşüncesince akşam saatlerinde süregelen kar küreme ve tuzlama emek harcamaları bitmeme ediyor.

Araç geçişlerine müsaade verilmediği düşüncesince bu güzergahı kullanana kentler arası otobüsler ile baş döndürücü sayıda kamyon ve taşıt Menteşe ilçesindeki benzinlikler ile tesislerde beklemeye başladı.

Menteşe ilçesinde ise ekiplerin kar kürüme ve tuzlama emek harcamaları akşam gündüz bitmeme ediyor.

Öte taraftan Muğla'nın ilçelerinde de kar yağışı tesirini sürdürüyor.

Menteşe'de dolgun nakil durduruldu

Kar yağışının bitmeme etmiş olduğu Menteşe ilçesinde dolgun nakil hizmetlerine açıklık verildiği bildirildi.

Belediyeden meydana getirilen mukayyet açıklamada, "Yoğun kar yağışı zımnında siz değerli ziyaretçilerimizin güvenliği düşüncesince Menteşe ilçemizde dolgun nakil faaliyetleri çelimsiz müşterek süreliğine durdurulmuştur." ifadelerine arazi verildi.

Marmaris ve Bodrum'da da kar yağışı çarpıcı oldu

Marmaris ve Bodrum'da cemaziyelevvel akşam çarpıcı bulunan ve sahillere derece nazil kar, dağlarda parafin örtüsüyle sabahleyin uyanan vatandaşları karşıladı.

Marmaris merkezinin yanında İçmeler Mahallesi parafin örtüsüyle vatandaşlarca ferah fazlaca görüntülendi.

Kırsal mahalleleri Osmaniye ve Bayır'da kapanan yöntemler sabahın önce saatleriyle ekiplerce açıldı.

Muhasebeci Bülent Kaya, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 30 senedir yaşamış olduğu ilçede önce kat kar gördüğünü ve baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Kaya, döl yatağı kendisini heyecanlandırdığını ve güzelliğini yaşadığını belirterek, "Çok dobra müşterek ihtisas önce kat dağlarımızda kar görüyorum. Çok dobra müşterek duygu. İlk kat dağlarımıza lapa lapa yağan kar gördüm. Yangından sonradan derman denli he bu bereket, yağmur diyelim." dedi.


"35 senedir kar yağmamıştı"

İçmeler Mahallesi yaşayanı Sezer Tokmak da kar luğu yaşadığını ve sabahtan bu güzelliği fotoğralamak düşüncesince tempo tepesine geldiğini dile getirerek, "İçmeler'de doğdum büyüyüm. 1987 senesinde yağmıştı hakeza müşterek kar. O devir 10 yaşındaydım. Mart ayında yağmıştı. 35 senedir kar yağmamıştı. O vakitten sonradan önce kat hakeza görüyorum. Çok güzel." ifadelerini kullandı.

Bodrum Yarımadası'nın nice mahallesinde kar yağışı aralıklarla çarpıcı oldu.

Mazı, Mumcular, Kızılağaç, Dağbelen, Yalıkavak ve Konacık mahallelerinde akşam boyu çarpıcı bulunan kar yağışı zımnında birtakım evlerin bahçeleri, tarlalar ve makilik alanlar beyaza büründü.

Vatandaşlar ilçede derinlemesine süredir görmedikleri döl yatağı sevincini toplumsal medyada ışık paylaşarak yaşadı.

Karın keyfini ayrıntılar çıkardı

Kent merkezinde geceden itibaren tesirini sürdüren yağışla değme arazi beyaza büründü. Menteşe ilçesinde parklara mevrut çocuklar, düzmece poşetleri kullanarak karda kaydı, familya ve dostlarıyla kar hepsi oynadı.

Soğuk havaya aldırış etmeden eğlenen çocuklar, kar kalınlığının 10 santimetreyi aştığı bölgelerde döl yatağı keyfini çıkardı.

Karayolları ve şehremaneti ekiplerinin Muğla-Denizli ve Muğla-Antalya yağız önünde kar kürüme ve tuzlama emek harcaması bitmeme ediyor. Gece ulaşıma mülga yolda daha taşıt geçmesine müsaade verilmiyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden meydana getirilen açıklamada ise il genelinde tesirini yayınlayan kar yağışı nedeniyle, Bodrum ilçesi Çamlık, Mazı, Pınarlı Belen ve Mumcular karye yolları, Milas İlçesinin birtakım karye yolları, Fethiye İlçesi Nif, Üzümlü, Kızılbel yolu, Seydikemer İlçesi Bekçiler Seki yolu, Marmaris-Muğla yolu ve Menteşe İlçesinin Mahalle yollarında karla uğraş çalışmalarının bitmeme etmiş olduğu bildirildi.

Ekiplerin kar yağışının durmasıyla çalışmalarını yoğunlaştırdığı tamlanan açıklamada, gayrı ilişik kasıntı ve kuruluşlarla koordineli yerine en çelimsiz müddette hepsi topu yolların açılması düşüncesince çalışmaların bitmeme etmiş olduğu anlatım edildi.

Muğla-Yatağan, Kavaklıdere, Milas yağız önünde da ekiplerin kar küreme ve tuzlama emek harcaması bitmeme ediyor. Kara önünde buzlanma yardımıyla başta iri vasıtaların geçmesine müsaade verilmiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler