USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar: Yunanistan'ın bu düşmancasına tavrı küstahlaştığını göstermektedir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın NATO rolü özne Türk uçaklarına insiyak kilidi atmasına ilişkin, "Bu hasmane büyüklenme Yunanistan'ın NATO’nun esas ilkelerini ve değerlerini hiçe sayacak boyutta küstahlaştığını göstermektedir." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Yunanistan'ın bu düşmancasına tavrı küstahlaştığını göstermektedir
21-12-2022 18:05
Kayseri

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze'nin katılımıyla Kayseri'de gerçekleştirildi.

"Üçlü Görüşme Sonuç Bildirgesi"nin imzalanmasının arkası sıra ölçülü eş matbuat toplantısında mütekellim Bakan Akar, Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı'nın bu sene dokuzuncusunun gerçekleştirildiğini belirtti.

Dost, karındaş ve bağlaşık devletler Azerbaycan ve Gürcistan'ın defans bakanlarını Kayseri'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti anlatım fail Akar, Azerbaycan'ı "İki devlet, yegâne millet" anlayışıyla kederde ve kıvançta kuma ve bu arada olunan "can kardeşi" namına nitelendirdi.

İki gayrimenkul arasındaki kardeşliğin en dobra örneğinin "Tek Vatan Harekatı" esnasında sergilendiğini hatırlatan Akar, Gürcistan'ı da kırkyıllık zamanı bağların bulunduğu kadim arkadaş ve kıymetli kuma bitişik ifadesiyle tanımlayarak Gürcistan'ın Kafkasya’nın istikrarında oynadığı ehemmiyetli ve müspet role aksan yaptı.

Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan'ın oluşturduğu sinerjinin bölgede iri bulaşık uyandırdığını aktaran Akar, şunları söyledi:

"Bu zirvede Güney Kafkasya Bölgesi dair eş kuma gösterimi paylaşan meslektaşlarım Sayın Juansher Burchulazde ve Sayın Orgeneral Zakir Hasanov ile ülkelerimizi ait bulunan ve gizil ortaklaşa iş mevzularını enli kuma perspektifle ele aldık. Ayrıca toptan ve yerler gelişmelere bağlı bilim ve düşünüm alışverişinde bulunduk. Barış kırcı kuma geleceğin organizasyon edilmesi düşüncesinden hareketle üç gayrimenkul arasındaki işbirliği, defans ve asayiş mevzuları ile defans endüstri engelleme peyda geçirmek az daha artarak bitmeme ediyor.

Ülkelerimizin eş kazanım ve beklentilerine fariza edecek halde emekleri manipülasyon gayretindeyiz. Nitekim 2020'de 'Savunma Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası'nın yürürlüğe girmesiyle defans ve asayiş sahalarında ehemmiyetli mesafeler büküm ettik. Ülkelerimiz arasındaki izlemsel ortaklığın ve işbirliğimizin artık da geliştirilmesi, genişletilmesi iri ehemmiyet sunma etmektedir."

"Ermenistan fırsatı elleme değerlendirmeli"

Küresel ve diyalekt kurda risk, yıldırma ve tehlikelerin artığı çağımızda üç gayrimenkul ortada organizasyon edilen işbirliğinin topu topu devletlere kalıp olacak özellikte bulunduğunu vurgulayan Akar, "İnanıyorum ki geliştirdiğimiz dostluk, el birliği ve işbirliği, bölgede mihman sulh ve istikrara müspet katkılar sağlayacaktır." dedi.

Ermenistan'ın uzatılan sulh ve ülfet elini tutmasının gerekliliğine aksan karşıcı Akar, "Ermenistan bu fırsatı elleme değerlendirmelidir. Ermenistan mütareke ihlallerinden kaçınırsa, mütareke anlaşmasına uyarsa, sulh ve istikrarın parçası olabilir. Bunu dilek ediyoruz. Bölgede sulh ve huzurun organizasyon edilmesi ve mihman bir duruma getirilmesi topu topu semt ülkelerinin güvenliğine ve konuşu refahına ulama sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Akar, Türkiye'nin dalında ve dünyada gelişigüzel devir barış, geçim ve istikrardan yana bulunduğunu belirterek, "Kafkasya'da bulunduğu kabilinden Karadeniz’de de sulh ve muvazene düşüncesince iri himmet sarfiyat etmekte, Montrö'nün uygulanması engelleme etkin, kararlı ve müspet kuma yöntem izlemekte, bölgede ateşkesin sağlanması ve diplomatik çözüme müteveccih çalışmalarımızı, geceli gündüzlü sürdürmekteyiz." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin bu süreçteki en ehemmiyetli katkılarından birinin topu topu dünyayı yıldırma fail besin krizinin aşılmasında gerçekleştiğini hatırlatan Akar, "Girişim kapsamında İstanbul'da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezinin emekleri ile bugüne denli Ukrayna limanlarından toplanmış 14 milyon tondan çok tahılın gerekseme sahibi devletlere emniyetle sevki sağlandı. Türkiye bugüne denli bulunduğu kabilinden artık da üstünde düşeni hazırlamaya bitmeme edecek." ifadesini kullandı.

Yunanistan'ın provokatif hisse senedi ve söylemleri

Ege'deki gelişmelere de yer veren Bakan Akar, "Türkiye sulh ve muvazene düşüncesince böylesine himmet gösterirken komşumuz Yunanistan ise istikrarsızlığı körükleyen provokatif hisse senedi ve söylemleri ile yayılımcı ve agresif politikalarına maatteessüf bitmeme etmektedir." niteleyerek konuştu.

Yunanistan'ın gelişigüzel sabık gündüz agresif politikalarına dünkü provokasyonlar eklediğini dile getiren Akar, şu açıklamalarda bulundu:

"Son namına Yunanistan kabilinden ölçülü NATO tatbikatı esnasında NATO rolü yapan, bununla birlikte silahsız olarak, uçaklarımıza içgüdü kilidi atılmıştır. Gerekli cevap uçaklarımız kabilinden verilmiştir. Bu düşmancasına büyüklenme Yunanistan'ın NATO'nun esas ilkelerini ve değerlerini hiçe sayacak boyutta küstahlaştığını göstermektedir. Beklentimiz Yunan siyasilerin iç siyasal amaçlarla uzlaşmaz ve ajitatör tavırlarından derhal vazgeçmeleri, aklıselim kuma NATO müttefiki namına davranmaları, buna himmet göstermeleri ve sorunların diyalog kanalıyla çözümüne odaklanmalarıdır.

Sonuç namına Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz'de diyaloğa bariz olmakla bu arada nazar boncuğu oldubittiye izin etmedik, etmeyeceğiz. Kendimizin ve Kıbrıslı kardeşlerimizin doğruluk ve kendilerini korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz. Bu mevzuda ilkin Amerika peyda geçirmek az daha başka NATO müttefiklerimizin tarafsız, objektif, akıllıca ve lojik yaklaşımını beklediğimizi bilhassa anlatım geçirmek isterim. F-16 meselesinde de bire kuma yaklaşımı değerlendirmek istiyoruz. Artık Amerika kabilinden bu mevzuda müspet ve konkre adımlar bekliyoruz."

"Teröristlerin inleri başlarına yıkılacak"

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesinin gayrimenkul içi ve hudut ötesinde azim, kararlılıkla ve başarıyla bitmeme ettiğini belirterek, "Mehmetçiğin karşısına çıkamayan ve şita üstlenmesine giremeyen PKK'nın elebaşları teröristleri zavallılık ortamında yeraltına yönlendirmekte ve tertemiz müşterilerini maksat namına göstermektedir." dedi.

"Teröristlerin inlerinin başlarına yıkılacağı" mesajını verici Bakan Akar, "Bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen devletler ilkin peyda geçirmek az daha nazar boncuğu kimesne bizlerden sınırımızın doğrudan dibinde yuvalanan teröristlere hakkında hoşgörü göstermemizi beklemesin. TSK, ülkemizin ve asilzade milletimizin güvenliği düşüncesince birebir toprak ve sürede lüzumlu gelişigüzel ayrışık tedbiri almıştır, artık da alacaktır." niteleyerek konuştu.

Sözlerinin böylelikle üç gayrimenkul arasındaki bulunan bulunan ülfet ve işbirliğinin belkili bulunan gelişigüzel bölgede geliştirileceğine bulunan inancını dile getiren Akar, "Yaşasın Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye ülfet ve kardeşliği." dedi.

Öte taraftan Bakan Akar, müselles toplantının böylelikle Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Hasanov ile Gürcistan Savunma Bakanı Burchuladze'ye, 26 Mayıs 1918'da Gürcistan'ın, 28 Mayıs 1918'de ise Azerbaycan'ın bağımsızlığını anons etmesinden kuma hafta sonradan Osmanlı Devleti ile Azerbaycan ve Gürcistan ortada Batum'da imzalanan "Bakü ile Batum arasındaki Petrol Sevkiyatı Hakkında Anlaşma"nın birer nüshasını armağan etti. Anlaşma üç gayrimenkul arasındaki önce geçim niteliği taşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler