USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar: '(Ukrayna'da) Bir an önce ateşkesin ilanından yanayız'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki vatandaşların tahliyesine ilişkin, "Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların müşterek an önce ülkemize tahliyeleri aşırı önemli. Bunların yapılabilmesi düşüncesince müşterek an önce ateşkesin ilanından yanayız" dedi

Milli Savunma Bakanı Akar: '(Ukrayna'da) Bir an önce ateşkesin ilanından yanayız'
06-03-2022 15:02

Milli Savunma Bakanı Akar, yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile SAT ve SAS hususi İhtisas Kursları Diploma Töreni'ne katıldı. SAT Komutanlığı'nda hürmet duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlamış bulunan törende mütekellim Bakan Akar, kursu başarıyla mütemmim çalışanı kutlama kartı etti.

Tüm TSK çalışanının bulunduğu kademe SAT ve SAS çalışanının de şişman başarılarla gerçekleştirdikleri görevlerden duydukları gururu anlatım fail Akar, "İster hususi Kuvvetler, komandolar, lüzum SAT, SAS kabarma kursları olsun bu kurslar Türk Silahlı Kuvvetleri'nde er meydanıdır. Dolayısıyla ego arkadaşlarımın bu başarılarından ötürü menfaatlerini ortak defa henüz kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Söz konusu kursların elden fiziksel yetenekleri değil, fikri, zihni, ayrıca kabarma kontrolü de içerdiğini aktaran Akar, "Deniz Kuvvetlerimizin birtakım unsurlarının, SAT'ların, SAS'ların, kükremek piyadelerinin harekat alanları elden kükremek değil. İç asayiş harekatında Kara Kuvvetleri'ndeki tabanca arkadaşları ile çiğin omuza, ortak tane yumruk, ortak tane canevi alegori Irak'ın kuzeyinde, Suriye'nin kuzeyinde şişman ortak muvaffakiyet ile görevlerini ödeme etmektedirler" dedi.

SAT'ların namına getirmiş bulunduğu kalburüstü görevlerden örnekler sağlayan Akar, "Ülkemiz, milletimiz düşüncesince denizdeki hak, ilgi ve menfaatlerimizin korunmasına müteveccih görevlerini şişman ortak başarıyla namına getirdiler. Bundan sonradan da gerektiğinde yapacaklarına eminim" ifadelerini kullandı.

Bölge alegori akıbet basamak kırılan ortak dönemden geçildiğini, ağır ortak grup belirsizliklerin, riziko ve tehditlerin yaşandığını aktaran Bakan Akar, şunları söyledi:

"Bunlara hakkında herhangi ortak açıdan mücehhez olmamız lazım. Ülkemizin ve milletimizin hakkını, hukukunu arkalamak düşüncesince sınırlarımızın, vatanımızın, semalarımızın ve denizlerimizin güvenliği düşüncesince herhangi ortak devir göreve anık olma mecburiyetimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri alegori egemenliğimiz, bağımsızlığımız ve bekamız düşüncesince ne yapmamız gerekiyorsa bugüne genişliğinde yaptık, bundan böyle da 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi' anlayışıyla hazırlamaya bitmeme edeceğiz."

"Derin ortak sıkıntı kaynağı"

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarına bağlı de değerlendirmelerde mevcut Akar, şunları söyledi:

"Atatürk'ün söylediği kademe 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyoruz. Biz sulh istiyoruz. Biz hastalıkların diyalog, güzel komşuluk ilişkileri çerçevesinde barışçıl biçim ve yöntemlerle çözülmesinden yanayız. Buna himmet gösteriyoruz. Bu bağlamda Ukrayna'daki gelişimleri sıkıntı ve düşünce ile izleme ediyoruz. Burada ortaya çıkan adamlık krizi, yaşanmış bulunan ölümler hakkıyla benimseme edilemez. Bizim Rusya ile de Ukrayna ile de ilişkimiz var. Bu ilişkilerimizi de bitmeme etmek şekli ile oldukça er sürede ortak ateşkesin, istikrarın, sulh ve geçim ortamının ortaya çıkması, dü diyar arasındaki hastalıkların görüşmeler kanalıyla çözülmesi düşüncesince Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayıp eksiksiz kademelerde Türkiye Cumhuriyeti alegori temaslarımızı kesintisiz sürdürüyoruz."
Türkiye'nin eksiksiz devletlerin hudutlarına, buyuru haklarına okkalı bulunduğunu tamlayan Akar, şöyleki konuştu:
“Bu manada Ukrayna'nın da yer bütünlüğüne, egemenliğine, haklarına okkalı olduğumuzu söyledik, anlatmaya bitmeme ediyoruz. Bir an önce alana huzurun, istikrarın gelmesi düşüncesince yapılması müstelzim ne var ise bunların bütünü yapılmaya bitmeme ediyor. Sağduyunun bilge olmasından, aykırı diyaloğun ortak an önce gelişmesinden yanayız. Başta ayrıntılar peyda etmek neredeyse oradaki masum, çıplak şahısların hayatlarını kaybetmeleri bizim düşüncesince hakkıyla koyu ortak sıkıntı deposu olmaktadır."

“Bir an önce ateşkesin ilanından yanayız”

Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliğine aksan karşılayıcı Akar, şunları kaydetti:

"Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların ortak an önce ülkemize tahliyeleri baş döndürücü önemli. Tabii eksiksiz bunların yapılabilmesi düşüncesince ortak an önce ateşkesin ilanından yanayız. Belli ortak müddet bile olsa çabuk gereksinimlerin karşılanması düşüncesince ateşkese çabucak gereksinimi bulunduğunu herhangi ortak kesimle görüşmelerimizde vurguluyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun icra ettiği icraat çerçevesinde hem diplomatik aynı sürede politik girişimlerde mevcut peyda etmek şekli ile ortak an önce ateşkesin ve ateşkesin peşi sıra da istikrarın sağlanması düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

"Savaşır kademe eğitildiler"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de hususi kabarma kurslarını başarıyla mütemmim çalışanı kutladı. Brövelerini takmaya adalet ele geçiren SAT ve SAS personelinden menfaatlerini devamlı geliştirerek vatana izlev sınırlarını henüz ileriye taşımalarını ve emlak savunması düşüncesince anbean göreve anık olmalarını talip Güler, “Yeni görevleriniz düşüncesince sizleri kutlama kartı eder, önünüzde muntazır cümle hayatınızda ufuklarınızın mavilikler genişliğinde açık kükremek ve başarılarınızın daima olmasını dilerim” dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ise Deniz Kuvvetleri düşüncesince baş döndürücü giranbaha bulunan hususi ihtisaslı SAT ve SAS çalışanının yetiştirilmesine akıbet devirde kayırma verdiklerini belirtti. Kursu başarıyla mütemmim personelin güçlü ortak terbiye periyodunu başarıyla tamamladığını aktaran Özbal, "Fiziki yetenekler ve dirimsel bilgilerle donanarak sualtının cesur komandoları olmaya adalet kazandılar. Bir savaş yahut asıl harekat ortamının şartlarını fazlasıyla yaşayarak savaşır kademe eğitildiler" ifadesini kullandı.

Personele de seslenme fail Özbal, şunları söyledi:

"Gerektiğinde baş döndürücü ayrımlı coğrafyalarda ve baş döndürücü güçlü şartlar altında sizden beklentilerin akıbet basamak erdemli olabileceği senelerde fariza yapacaksınız. Bir harekatın kaderi ellerinizde, sarsılmaz iradenizde olacak. 'Girilmez' denilen bölgelere sızacak, en baş döndürücü mahfuz hedefleri imha edecek, cesurluk ve soğukkanlılığınızla patlayıcıya karışma edecek, her insanın olanaksız söylediğini başaracaksınız."

SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe de kursu başarıyla mütemmim personele "Aramıza latifçe geldiniz" niteleyerek laflarına başladı. Mezun bulunan kursiyerlerin çıpa babayiğit birer er alegori SAT ve SAS kabarma kurslarına geldiğini tamlayan Kireçtepe, "Başta elit öğretmenlerimiz peyda etmek neredeyse biz onları ateşe soktuk, şekillendirdik ve su verdik. Onlar kırılmadılar, yılmadılar, polat oldular, polat yürekli, polat bilekli arkadaşlarımız alegori aramıza katıldılar" niteleyerek konuştu.

TSK'nın lüzum emlak içi, gerekse emlak haricinde vatanının bütünlüğüne ve milletine müteveccih tehditlere hakkında mücadelesini sürdürdüğünü tamlayan Kireçtepe, "TSK içerisinde yürütme ettiğimiz görevlerde herhangi ortak devir atılmış okun palamut ucu, yaralanan kılıcın incitici yüzü olduk, olmaya bitmeme edeceğiz" dedi.

Konuşmaların peşi sıra dereceye giren kursiyerlerin diplomaları ve bröveleri Bakan Akar, Orgeneral Güler ve Oramiral Özbal çeşidinden verildi.

İLGİLİ HABER
Zelenskiy: Ukraynanın iklim alanı kapatılmalı Zelenskiy: 'Ukrayna’nın iklim alanı kapatılmalı'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler