USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP'den teşkilatlara 'indirim' genelgesi

Milli Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 'Halkın yararına olacak indirimleri çurlatmak kabilinden partimizce dünya çapında motivasyon ve iştirak kampanyası sıralı olup bu mevzuda teşkilatlarımıza ortak genelge yollanmıştır' dedi.

MHP'den teşkilatlara 'indirim' genelgesi
23-12-2021 17:49
Milli Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Halkın yararına olacak indirimleri kamçılamak az daha partimizce iklim çapında isteklendirme ve iştirak kampanyası sıralı olup bu mevzuda teşkilatlarımıza müşterek genelge yollanmıştır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, meydana getirmiş olduğu bağlanmış açıklamada, döviz kurundaki şişman düşüşün peşi sıra halkın kullandığı esas gerekseme ürünlerinin fiyatlarında da ağırbaşlı miktarda indirim yapılması beklendiğini; fakat memul adımların atılmasında ağır ve istemeyerek cereyan edildiğini belirtti. Yalçın, "Halkın yararına olacak indirimleri kamçılamak az daha partimizce iklim çapında isteklendirme ve iştirak kampanyası sıralı olup, bu mevzuda teşkilatlarımıza müşterek genelge yollanmıştır" ifadelerini kullandı.

'PİYASALAR HIZLA SAKİN BİR HAVAYA BÜRÜNMÜŞTÜR'

Genelgede, döviz kurundaki protez artma mazeret edilerek derinliğine zamandır ekonomide aksi ve kötümser müşterek iklim estirilmek istendiği ve kimi fırsatçıların da düşüntülü ortamdan yararlanıp, esas gerekseme maddelerinin fiyatlarında çok artışlar meydana getirmiş olduğu vurgulanarak, şu ifadelere toprak verildi:

"Piyasa spekülatörleri ve esmer doymayan birtakımı simsarlar, servet stoklamak ve dövizdeki artışa koşut zamlar gerçekleştirmek aracılığıyla fahiş hasılatlar elde etmişlerdir. Ölçüsüz değer artışı furyası ve asıl üstü ortalık koşulları haysiyetiyle yurttaşlarımızın alıntı gücü düşmekle kalmamış, hesaplı sıkıntılara duçar bulunan halkın ehemmiyetli müşterek kesimi esas gereksinimlerini karşılamakta zorlanmaya başlamıştır. Ancak düzem korumalı TL vadeli yatırım sisteminin yaşama geçirilmesi üzerine, döviz kurunda derinliğine süredir biriken düşüntülü köpük temizlenmeye başlamış, dolara koşuk yarışı da sonlandırılmıştır. Birkaç çağ öncesine derece hızına yetişilemeyen düzem artışları, toy yatırım sistemiyle dizginlenmiş, piyasalar çabucak rahat müşterek havaya bürünmüştür. Hem kurdaki yükselişi mazeret ederek fahiş artışlarla yurttaşı soyma yarışına giren birtakımı şirket ve kuruluşların, aynı zamanda politik spekülatörlerin kar oyunu bozulmuştur."

'MHP TEŞKİLATLARI ESNAFLA BİRE BİR TEMASA GEÇECEK'

Piyasalarda muhtemel güvenin, gene hükumetten muhtemel adımlarla sağlandığı anlatım edilerek, şu şekilde denildi:

"Ancak kurdaki düşme hızı, düzem mazeret edilerek gelişigüzel alanda, gelişigüzel kalemde artırılan fiyatların asıl ve uygun sayılara indirilmesinde görülmemektedir. Kur sadakatli değerlerine çekilirken; fiyatlardaki mübalağalı artışların sonlandırılması ve ilkin esas gerekseme maddeleriyle ilişik ortalık rakamlarının da asıl değerlerine indirilmesi gerekmektedir. Artık herkesin, gelişigüzel kesimin elini taşın dibine koymasının tarihi gelmiştir. MHP olarak, halkın tükettiği esas gerekseme ürünlerinin fiyatlarında indirime gidilmesi düşüncesince iklim çapında isteklendirme ve iştirak kampanyası başlatılmıştır. Bu bağlamda MHP teşkilatları bulundukları il ve ilçelerde esnafla, yetiştirici ve tacir kesimiyle, süpermarketlerin yöneticileriyle, sanayicilerle ayrımsız temasa geçeceklerdir. Teşkilat mensuplarımız, milletimiz yerine ilişik herkesten indirim kampanyasına katkıda bulunmalarını arzu edeceklerdir."

'KAMPANYAYA KATILIM YAYGINLAŞTIRILACAK'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 30 Kasım 2021 günlü takım toplantısında dile getirmiş olduğu 'Mal ve görev üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın içtimai deşarj adına, esas gereksinimlerin fiyatlarında yüzdelik 2 ile 5 ortada indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayanışmamızın içsel harcıdır' şeklindeki ifadelerinin başlatılan kampanyanın önce ayraç fişeği olduğuna uyanıklık çekilerek, "Nitekim Sayın Genel Başkanımızın bu çağrısına birtakımı şirket ve firmaların müspet cevap verdiği, peşi sıra da müşterek bölüm istihlak mallarının fiyatlarında indirime gidildiği kıvançla görülmüştür. Söz konusu kampanyaya katılımın yaygınlaştırılması düşüncesince çabalarımız sürecektir" denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler