USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır” dedi.

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır'
18-12-2021 17:44

Fiyatların yükselmesinin, faiz-döviz döşenmemiş arasındaki ilişkiyle değil, vatana ve millete müteveccih iktisadi suikastla irtibatlı bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye'nin bu vaziyetteki yalman duruşunu bozmaya kimsenin gücünün yetemeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın meclisteki hitabı esnasında yaşananlara da yer veren Bahçeli, sergilenen davranışları nezaketsiz ve ahlaksız müdahaleler namına değerlendirdi.

“Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır”

Ekonomide yaşanmış bulunan artışlara ve bu durumun asliye nedenlerini ele düzlük Bahçeli, stokçuların, karaborsacıların, fırsatçıların ve iktisadi ByLock'çuların devreye girdiğine ayraç ederek, “Kalbi pırıl pırıl, bire bir dalgasız derya üzere bulunan milletimin iyi insanlarına içtenlikle ve inançla işlev buyurmak varken; kaba, haşin ve yaralayıcı yöntem üslubunu kabullenmek yanlıştır, soysuzlaşma alametidir. Bugün CHP Genel Başkanı Kayseri'de gene su kaynatmış, gene kayış koparmış, 2022 yılı bütçesinin yoksuldan alıp zengine pınar aktaran bir bütçe bulunduğunu edepsizcesine zırvalamıştır. İzan, irade, onur ve insaftan yoksun bir siyasetçinin düşebileceği en biçimsiz hallere bu kişi düşmüştür. Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır. Karşımızdaki tablonun uğur boncuğu iktisadi temeli yoktur. Rasyonel mülahazalarla akan gelişmelerin izahı yapılamayacaktır. Ama esassız ve ikiyüzlülük siyasetinin orkestra şefi Kılıçdaroğlu'na gereğince kasa gelirse döviz de inecektir. Kaldı ki fiyatların tırmanışı ekonominin kuramsal kalıplarına aykırıdır. Döviz yükselirken borsanın düşmesi, caba piyasalarda düzgün olmayan oynaklıkların verimsiz fasit daire içre artma sergilemesi Türk milletinin ve Türkiye'nin hasmane bir senaryoya sunulan kaldığına açıkça işarettir. Geçmişte benzerlerine tanık olduğumuz operasyonların bir yenisi hâlâ sahnelenmektedir. Stokçular, karaborsacılar, fırsatçılar, iktisadi bylokçular, iç ve aut ihanetin dinamit failleri devreye girmişler, millete ve devlete hamle hesabına hamle planlayarak harekete geçmişlerdir” diyerek konuştu.
Fiyatların yükselmesini repo ve döviz döşenmemiş arasındaki ilişkiyle değil vatana millete müteveccih iktisadi suikastla irtibatlı bulunduğunu kail Bahçeli, “Oyun büyük, düzen vahşi, düzen düşmancadır. Türkiye düşüntülü atakların hedefindedir. Fiyat artışlarının içre ki varsa, yurttaşlarımızın ekmeğine, sofrasına, cüzdanındaki paraya kimler aracısız yahut bilvasıta musallat olmuşlarsa analarından doğduğuna nadim edilmelidir. Anlık değer değişimleri, gündüz içre yüz kere değer etiketlerinde meydana getirilen tadilatlar en terbiyeli detayına derece ele alınmalı ve bu ağır probleminin üstünde gidilmelidir. Fiyatların yükselmesi, faiz-döviz döşenmemiş arasındaki ilişkiyle değil, vatana ve millete müteveccih iktisadi suikastla bağlantılıdır. Türkiye'nin döviz piyasasıyla oynayan kimlerdir? Vurguncular kimlerdir? Yağmacıların merkezi ve milliyeti neresidir? Bunların FETÖ'yle ve yayılımcı komployla bağı araştırılmakla baş başa değer ve yığılım bylokçuları da çabucak açıklanmış edilmelidir. Çünkü iş ulusal düzenlilik meselesi durumuna dönüşmüştür. Ederi bir dolar bulunan alçakların dolar üstündeki oyunlarına konfirmasyon olacak bir Türkiye katiyen yoktur. Dik duruşumuzu bozmaya on paralık kimsenin gücü yetmeyecektir” açıklamasında bulundu.

“CHP Genel Başkanı ellerini ovuşturmaktadır, dili zehirli, siyaseti de zillettir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun laflarını hatırlatan Bahçeli, “TÜSİAD ve işbirlikçi siyasetçiler için çıksa da toy ekonomi programı aldatıcı olacaktır. TÜSİAD'ın budaklı açıklaması, Kılıçdaroğlu'nun TÜSİAD'la paslaşması, er intihap dayatması, değer ve döviz döşenmemiş artışının siyasileştirilip sömürme hattının kurulması kararlılıkla uğraş edilmesi müstelzim ve kelimesiz kalınmasının fahiş neticelere illet olabileceği iğrenç bir durumdur. Ayrıca hayatları süresince baştan sona eleştiren, yağız çalmaktan ayrıksı bir nesne bilmeyen, fakat mevcud sorunlara için da sadra onma biricik bir hal getiremeyen batkın sol ve Marxsist iktisatçılar ahlaksızcasına sıkıntı tamtamları çalmaktadır. Eşzamanlı namına CHP Genel Başkanı ellerini ovuşturmaktadır, dili zehirli, siyaseti de zillettir. ‘Bir yandan kendilerine, ‘biz milliyetçiyiz diyorlar, bir yandan da Türk Lirası'nın kıymetini pula döndürdüler' diyen Kılıçdaroğlu ilkin bilmelidir ki, zihniyetinin bizim nezdimizde gavur puluyla iptidai kuruş kıymeti yoktur” ifadelerini kullandı.

“Türk lirası ulusal itibarımız, iktisadi istiklalimizin anne direğidir”

Devlete ve hükümete güveninin birlik bulunduğunun altını çizen Bahçeli, “Kayseri'de ulusçuluk nutukları atan Kılıçdaroğlu'nun biricik ümidi iktisadi tetikçiler, yıldırı örgütleri, zalimlerin kumpası, hainlerin eylemleri, Türkiye düşmanlarının projeleridir. Ondan milliyetsever olamaz, payan emperyalizmin muhbiri, zulmün muhibbi olacaktır. Türk milleti bu badireyi atlatacaktır. Devletimize, hükümetimize güvenimiz tamdır. Ekonomide meri manken ve programın rastgele çeşitli iç ve aut provokasyonu ruhsuz bir duruma getirerek Türkiye'yi hâlâ güçlenmiş, hâlâ kalkınmış bir bol bolamat seviyesine balans ve disiplinle kavuşturacağına sonuna derece inandığımızı alelhusus paylaşıyorum” halinde konuştu.

Engin Yağcı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler