USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Biz döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla da devrilmeyeceğiz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ekonomik darbecilere, çalışkan döviz bombalarına, faiz, getirim ve yarar lobilerine sonu eziyet da olsa, neşe da olsa eyvallah etmeyiz, etmeyeceğiz. Biz döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla da devrilmeyeceğiz” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Biz döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla da devrilmeyeceğiz'
25-11-2021 16:35
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Toplantısı sonra izah yaptı. Toplantıda Covid-19 salgını, döviz değer artışı, nema ve enflasyondaki sonuç gelişmelerin değerlendirildiğini kail Genel Başkan Bahçeli, “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" temasıyla yaygınlaşan siyasal faaliyetlerin de değerlendirildiğini aktardı. Son günlerde yaşanmış olan döviz artışına bağlı açıklamalarda mevcut Bahçeli, “Türkiye'yi karıştırmak, karanlığa tefriş etmek ve kaosa sevk etmek has punt kollayan, hisse senedi zemini yoklayan, karışma bahanesi arayan çevrelerin provokatif tahrikleri sahneye ve sokağa dayanmak düşüncesince sak beklemektedir. Bunların hüviyetleri milletimiz kabilinden malumdur. Bu kımıldatma periyodunun öncüsü ve önde gideni CHP ve HDP özellikle peyda etmek az daha alçaltı ittifakının sakat paydaşlarıdır” dedi.

“Biz döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla da devrilmeyeceğiz”

Türkiye'nin ekonomisinin birtakım strüktürel dayanamama ve açmazlarının olduğunu bildiren Bahçeli, “Bunlar dövizdeki tırmanışın bahanesi değildir, olamayacaktır. Tehdit yayımcı gelişmeler karşısında büyüklük milletiyle kenetlenmiş, ulusal vakfe iç ve aut komploya huzur dayanım ve sarp vakfe göstermiş, göstermeye de bitmeme edecektir. Ekonomik darbecilere, çalışkan döviz bombalarına, faiz, getirim ve kazanç lobilerine sonu eziyet da olsa, şetaret da olsa eyvallah etmeyiz, etmeyeceğiz. Biz döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla da devrilmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Cumhuriyet Halk Partisi fırsatçıdır, faziletsizdir”

Genel Başkan Bahçeli, döviz kurlarındaki gerileyiş çıkışın siyasal sömürme konusu biçimine getirildiğini vurgulayarak, "Cumhuriyet Halk Partisi fırsatçıdır, faziletsizdir, Türk siyasetinin ayıplı yüzü, hicap vesikası, riyakarlık numunesidir. Erken seçimden bambaşka söylediği, ayrıca söyleyeceği müşterek şeyi yok alçaltı ittifakının anne ve taraf ortakları Türkiye aleyhine planlı, pişkin, tahripkar ve aut destekli sataşkan müşterek hareketlenme içindedir” biçiminde konuştu.

“4 Aralık haset Mersin'de geçmiş mitingi yapacaklarını duyuran Kılıçdaroğlu teröristleri hararetle selamlamıştır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24 Kasım'da partisinin dehşet MYK toplantısının arkası sıra meydana getirdiği açıklamaları hatırlatan Bahçeli, “Ekonomik sorunları mazeret göstererek ‘haydi meydana' diyen, 4 Aralık haset Mersin'de geçmiş mitingi yapacaklarını duyuran Kılıçdaroğlu teröristleri hararetle selamlamıştır. Onların yazdırım etmiş olduğu ne var ise sahiplenerek sahaya inmeye değişmeyen vermiştir. Nitekim Türkiye'nin kaosa sürüklendiğini tez fail fassal Kılıçdaroğlu, gerçek kaosu özlük içinde, özlük ittifakında, özlük vicdanında, özlük partisinde yaşadığını görmeyecek derece körleşmiştir” dedi.

“Demokrasi sokakta değil milletimizin iradesindedir, sandığın içindedir”

“İçinde bulunduğumuz riskli proses siyasal ve hesaplı ölümsüzlük mücadelesinin kahramanca, yurt ve kavim sevdasıyla icrasını araç koşmaktadır” diyen Bahçeli, “Sokaklara inerek hükümeti istifa ettirmeye, terörizmin ve ecnebi güçlerin tetikçiliğine soyunarak ülkemizi karabulut kırcı müşterek mecraya haiz kızarmak isteyenlere katiyen izin, katiyen icazetname verilmeyecektir. Demokrasi sokakta değil milletimizin iradesindedir, sandığın içindedir. Yasa dışı sol ve bitmiş birim grupları sokağa sürüp milletimizin duyarlılıklarını ve sabrını imtihan etmeyi aklından geçirenler bu aymaz tezgahın, bu suçlu kumpasın sonuçlarına ağırbaşlı biçimde katlanacaklardır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun er seçme çağrılarının verimsiz bulunduğunun altını çizen Bahçeli, “Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacak, mandacılarla, vesayetçilerle, statükocularla, hainlerle, millete yukarıdan icra vekili kimliksizlerle hesaplaşma bu tarihte olacaktır” ifadelerini kullandı.

Mevlüt İşli - Sadettin Aliusta

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler