USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Mansur Yavaş: Asılsız ithamların karşısında tek vücut olacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş 'Belediye başkanlarımız karşı akıbet günlerde aşırı ağırbaşlı laflar söylenmekte ve izahat yapılmaktadır. Büyükşehir şehremaneti başkanları olarak, bugüne derece bulunduğu denli bundan böyle da haksızlıkların k

Mansur Yavaş: Asılsız ithamların karşısında tek vücut olacağız
27-12-2021 16:32
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş "Belediye başkanlarımız kendisince akıbet günlerde baş döndürücü ağırbaşlı laflar söylenmekte ve izahat yapılmaktadır. Büyükşehir şehremaneti başkanları olarak, bugüne derece bulunduğu derece bundan böyle da haksızlıkların karşısında olacağız. Dayanışma içerisinde, hissedar dört başı mamur namına akım edecek, süreci yakından izlem edecek ve temelsiz ithamların karşısında tek vücut namına toprak almaya bitmeme edeceğiz" dedi.

CHP'li 10 büyükşehirin şehremaneti başkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu görüşme ettikten sonradan Anıtkabir'e geçti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve beraberindeki şehremaneti başkanları, Aslanlı Yol'dan yayan Atatürk'ün anıt mezarına çelenk bırakıp, hürmet duruşunda bulundu. Büyükşehir şehremaneti başkanları hâlâ sonradan hissedar otelde planlı programda hissedar araya geldi. Başkan Yavaş'ın ev sahipliğindeki toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un yanı esna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı hasret Çerçioğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Adana Büyükşehir Belediye Zeydan Karalar katıldı.

'ANKARA'DA BULUŞMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM'

Yavaş, burada icra ettiği konuşmasında "11 CHP'li büyükşehir şehremaneti reisi olarak, lüzum ülkemizin kalkınmasında, gerekse cumhuriyetimizin sürgit devamında, Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlattığı yolda fikrimizde sabitiz. Bunu ilkin açıklamak istiyorum. İşte bu manalı günün sene dönümünde, 11 büyükşehir şehremaneti başkanımızla Ankara'da buluşmaktan ve bizlere yüklenen vebal gereği bütünlük ve el birliği içerisinde çalışmaktan çevre şişman büyüklük duyuyorum" dedi.

'FİTNE VE DEDİKODU İKLİMİNDEN ÇIKILDI'

Seçim evveliyat kendileri düşüncesince 'iki kucak güdemezler', 'sosyal katkısı kesecekler', 'faturalarınızı PKK'lılar getirecek', 'su sayaçlarınızı DHKP-C'liler okuyacak' şeklindeki lafları daima baş başa duyduklarını kail Yavaş "Hatta Ankara için, 'belediye gelişigüzel taban eksiklik 50 milyon teklik ile başlıyor, yönetemezler' derece korkutma, hazmetme ve baskılama siyaseti de izlenmişti. Seçim bitti, ulus iradesi cilve etti ve aha buradayız. 'Yönetemezler' denilen belediyelerin nite hâlâ dobra yönetilebileceğini, halkımızın birincil gereksinimleri doğrultusunda planlar üretilebileceğini, halkın vergilerinin akıllıcasına yerlerde ve şeffaflıkla harcanabileceğini daima baş başa yaşıyoruz" niteleyerek konuştu. Vatandaşlar ortada ayrımcılık yapmadan misyon ettiklerini tamlayan Yavaş "Ayrımcılığın, kutuplaştırmanın, ayrıca kimisi şehirlerde kargaşa ve dedikodunun bulunduğu iklimden çıkıldı; yurttaşlarımız dirlik ortamında hayata devam etmenin konforuna erişti. Bir grubu kötüleyen, gayrı partiliyi dışlayan, oy mahalline gereğince misyon meydana getirilen kavrayış ortadan kaldırıldı. Vatandaşlarımız alıştıkları torpido gözü ve adaletsizlik kavramlarından arınmaya başladı. Sadece Ankara'da, korunma problemi canlı 6 bin darülfünun öğrencimizi ağırlarken hiçbirinin kimliği, memleketi, oy ödeme tercihleri, düşünceleri irdelenmedi" ifadelerini kullandı.

'AĞIR İTHAMLARLA İLGİLİ YARIN AÇIKLAMA YAPACAĞIZ'

Yavaş, 11 büyükşehir belediyesi olarak, insanı, ahali sağlığını ve kentlilerin, yaşamış bulunduğu kentten büyüklük duymasını önceleyen projelerle çalışmaya bitmeme ettiklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Çok çalışmaktan, üretmekten ve birbirimizi sevmekten apayrı çaremizin olmadığına kalben inanıyoruz. Kentlerimizde yaşanmış olan bu güvenlik duygusu ve dirlik iklimine rağmen, şehremaneti başkanlarımız kendisince akıbet günlerde baş döndürücü ağırbaşlı laflar söylenmekte ve izahat yapılmaktadır. Bu konudaki etraflıca açıklamamızı erte ki, büyükşehir şehremaneti başkanları kuma deklarasyonumuzda etraflıca namına vurgulayacağız. Ancak burada altını çizerek vurgulamak istiyorum ki; büyükşehir şehremaneti başkanları olarak, bugüne derece bulunduğu derece bundan böyle da haksızlıkların karşısında olacağız. Dayanışma içerisinde, hissedar dört başı mamur namına akım edecek, süreci yakından izlem edecek ve temelsiz ithamların karşısında tek vücut namına toprak almaya bitmeme edeceğiz. Ülkemizin yegane esas taşı, ulus iradesi ve demokrasidir. Millet iradesi ve demokrasinin bulunduğu yerde bu iradeye karşı meydana getirilen haksızlıkların ve hata uygulamaların karşısında toprak alacağımızı önceden bildirme ediyoruz."

Toplantı, Başkan Yavaş'ın konuşmasının arkası esna basına bağlı bitmeme etti. Öte taraftan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bahane bildirip, Ankara'ya gelmediği öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler