USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Malatya'da, yasaklı soy adına belirlenen 15 köpek barınağa alındı

Malatya'da sonuç birlikte ayda sokağa bırakılan yasaklı soy yerine belirlenen 15 köpek, Büyükşehir Belediyesine ilişkin Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı'na götürüldü.

Malatya'da, yasaklı soy adına belirlenen 15 köpek barınağa alındı
14-01-2022 12:53
Malatya

Yasaklı enva adına belirlenen ve sokağa bırakılan Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklere Malatya Büyükşehir Belediyesine ilişkin Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı'nda yasa gereği takim ile çıpır müstear işlemi uygulanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AA muhabirine, belediyeye ilgilendiren barınakta çıkmaz hayvanlarının tedavileri ile takim işleminin kestirmece 10 senedir yapıldığını söyledi.

Barınakta yılda 3 binin üstünde hayvanın bakımının yapıldığını aktaran Gürkan, "Bu hayvanlardan 1450'si kısırlaştırıldı, 1550 yöresinde çıkmaz hayvanın da aşıları yapıldı. Buraya getirilen çıkmaz hayvanları sahiplendiriliyor da. Kısırlaştırmanın peşi sıra rehabilite edilerek sokağa bırakılan hayvanlara da şehirde 25 ayrımlı noktaya bırakılan yemlerle gıda takviyesi yapılmakta." sanarak konuştu.

Son birlikte ayda arttı

Yasaklı enva adına belirlenen köpeklerin efsanevi barınağına getirilmeye başlandığını aktaran Gürkan, "Barınağımıza 15 pitbull getirildi, bunların rehabilitesi ve mukteza bakımı yapılmakta. Evlerinde köpek ve pisik kabilinden efsanevi besleyenlerin makul aralıklarla veterinerlere hayvanların mukteza bakımlarını yaptırması icap ettiğini düşünüyorum. Barınağımız kestirmece 130 dönümlük bölgeye ehil ve 4 bin metrekare yöresinde da gizli endüstrisi var. Burada takim düşüncesince ameliyathanemiz var. Kuduz kabilinden türlü aşıları da hayvanlara yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yasak soy adına belirlenen köpeklerin barınaktaki sayısının yaklaşan sürede arttığını dile getiren Gürkan, "Barınaktaki yetkililerden aldığımız bilgiye uyarınca yasaklı köpek türlerinin teslimi akıbet birlikte ayda arttı." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler