USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Macron: Almanya ile Ukrayna'daki krize siyasal hal bulmaya çalışıyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Almanya ile Normandiya formatı kapsamında Ukrayna'daki krize politik hal bulmaya çalışıyoruz." dedi.

Macron: Almanya ile Ukrayna'daki krize siyasal hal bulmaya çalışıyoruz
19-01-2022 19:20
Paris

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosunda (AP), Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) çevrim başkanlığına bağlı açıklamalarda bulundu.

Liberal demokrasiyi, ecnebi müdahalelere huzur seçme süreçlerini ve halkların egemenliklerini savunacaklarını anlatım fail Macron, hususiyet devletinin sona ermesinin otoriteli diyete ayraç ettiğini söyledi.

Macron, kâffesi hanımlara kazıma hakkının AB'nin esas hakları süresince arazi almasını istediğini belirtti.

Avrupa'nın demokratik ve kültürel kuvvet durumuna gelmesi gerektiğine ayraç fail Macron, Fransa'nın AB Dönem Başkanlığı esnasında Schengen sahasını baştan düzenleyeceklerini, bu bölgenin güvenliğinin sağlanması icap ettiğini vurguladı.

Macron, Avrupa'nın ilkin defans dalında zat bağımsızlığını kazanması icap ettiğini kaydetti.

Afrika'ya hazirana derece 700 milyon düze Kovid-19 aşısı gönderileceğini aktaran Macron, Avrupa'nın ve İngiltere'nin birbirlerine güvenmesi ve İngiltere'nin AB ile imzaladığı anlaşmalara hürmet göstermesi icap ettiğini dile getirdi.

"Anlaşmazlıklar olsa da başka mevzularda çalışılmaya bitmeme edilmesi meşrudur"

Macron, Rusya ile diyaloğun lüzumlu bulunduğunun altını çizerek, "Manipülasyonlara ve müdahalelere huzur DOĞRU ve talepkar diyalog olmalı." dedi.

"Almanya ile Normandiya formatı kapsamında Ukrayna'daki krize siyasal hal bulmaya çalışıyoruz." diyen Macron, Avrupa'nın doğacak haftalarda acemi "istikrar ve güvenlik" stratejisi belirlemesi ve bunu Rusya'ya önermesi icap ettiğini söyledi.

Macron, AB Komisyonunun hava ve uygulayım bilimi mevzularda icra ettiği önerilerinin doğacak haftalarda yaşama geçmesi gerektiğine değindi.

Almanya'nın emektar Başbakanı Angela Merkel ile güzeşte aylarda Rusya ile diyaloğun gerekliliğini savunduklarını fakat başka Avrupa ülkelerinin buna yanaşmadığını kail Macron, arz yağı ve doğal yel yağı lambası lambası dair Rusya'ya huzur ari olmadıklarını belirtti.

Macron, AP'deki Fransız Milletvekili Yannick Jadot'un Polonya ve Macaristan üzere ülkelerle erke ve hava sahalarında anlaşmalar imzalayanlara reaksiyon göstermesine şaşırdığını anlatım ederek, "O devir AB'yi durdurun. (Böyle kuma eleştiri) beklenen değil. (Polonya ve Macaristan üzere ülkelerle) Diyaloğunuz ve anlaşmazlıklarınız olabilir. Bazı ülkelerle anlaşmazlıklar olsa da başka mevzularda çalışılmaya bitmeme edilmesi meşrudur. Bu, Avrupa'nın işleyişidir aksi taktirde AB'yi bloke edersiniz." sanarak konuştu.

"Saçma atmaca konuşarak gerçeklere ulaşamayız"

Avrupa'nın Paris Antlaşması'na hürmet göstermeyen "güçlerle" anlaşmalar imzalamayacağına dikkati çekici Macron, Fransa'nın Calais'deki ağır aksak muhacir politikasını savundu. Macron, ülkesinin etraflıca senelerdir sorumluluğa mebni kuma yöntem izlediğini dile getirdi.

Calais'deki ağır aksak göçmenlerin İngiltere'ye kıymetlendirmek istediğini aktaran Macron, İngiltere'nin hicret konusunu ele alış biçimini değiştirmediği sürece bu probleminin çözülemeyeceğini belirtti.

Macron, İngiltere'yi sığınma isteklerine müteveccih yasalı hakları düzenlememekle suçladı.

Fransa'nın ecnebi ülkelerle anlaşmasını ve hicret politikasını eleştiren baş döndürücü sağcı AP mebus Jordan Bardella'ya reaksiyon yayınlayan Macron, "Avrupa'nın imzalayabileceği anlaşmalarla ait absürt atmaca konuştunuz. Saçma atmaca konuşarak gerçeklere ulaşamayız." dedi.

Macron, Fransız hükümetinin Avrupa olmaksızın aşılama stratejisi belirlemeyeceğini söyledi.

Bir milletvekilinin sorusu üstünde Fransa'nın Yunanistan ile Akdeniz'de ve Körfez'de eş askeri operasyonlar düzenlediğini kaydeden Macron, "Yunanistan'ı Türkiye'ye huzur bırakma etmedik." değerlendirmesinde bulundu.

Macron, Avrupa'nın Batı Balkanlara sırtını dönemeyeceğini belirterek, "Batı Balkan ülkeleriyle ilişkimiz baştan düşünmeyi ve bu devletlere henüz bariz ve kupkuru biçimde üyelik düşüncesince içtenlikli görünge vermeyi hedefliyoruz. Yabancıların istikrarsızlaştırma girişimlerini arka kakmak düşüncesince üyelik yok. Makul müddet süresince plan ile mevrut üyelikten yanayız." dedi.

AP'nin Fransız milletvekillerinden Macron'a eleştiri

Diğer taraftan celsede gır düzlük AP'nin Fransız milletvekilleri Yannick Jadot, François-Xavier Bellamy, Nicolas Bay, Jordan Bardella ve Manuel Bompard Macron'un politikalarını eleştirdi.

Bardella, "Sayın Cumhurbaşkanı, Fransa'da sonuna derece (toplumu) böldüğünüz biçimde Avrupa'da birleştirici olduğunuzu nite kanıt edebilirsiniz?" sorusunu yöneltti.

Macron'un politikalarını eleştiren Bardella, onun cumhurbaşkanlığı periyodunun birle sınırlandırılması icap ettiğini savundu.

Bu arada Jadot'un hitabı esnasında Macron'a huzur bahsetmek düşüncesince milletvekillerine sırtını dönmesi tepkilere hastalık oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler