USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Libyalı askerler Türk SAS komandolarından aldıkları eğitimlerle derya mayınlarını imha ediyor

Libya Deniz Kuvvetleri personeli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandoları kabilinden maruz eğitimlerle üs defans ve çokluk mayınlarının kuvvetsiz duruma getirilmesi üzere sağlam baş döndürücü bölgede becerilerini geliştiriyor.

Libyalı askerler Türk SAS komandolarından aldıkları eğitimlerle derya mayınlarını imha ediyor
22-12-2021 14:38
Hums

TSK, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) huzurunda yasal Libya hükümeti ortada Kasım 2019'da imzalanan "Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırası" kapsamında Libya'daki eğitim, teşrikimesai ve müşavirlik faaliyetlerini sürdürüyor.

Hums Müşterek Deniz Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda TSK'nın Libya Görev Grubu Komutanlığı çeşidinden Libya Deniz Kuvvetleri personeline yönelik, üs savunmadan su altı savunmaya, patlayıcı maddelerin nötr bir duruma getirilmesinden alet ihtimam ve kullanımına, plonjon ve kurbağa eş eğitimlerinden ilerleyiş ve gemiciliğe denli 75 değişik kursta eğitimler veriliyor.

AA ekibi, Hums Müşterek Deniz Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda su altında tek derya mayınının imhası düşüncesince oluşturan tatbikatı görüntüleyerek burada sunulan eğitimler karşı TSK yetkililerinden bilim aldı.

900 Libyalı personel, 75 ayrı kursta edep bilimi bilimi aldı

Hums Müşterek Deniz Eğitim Merkezi Komutanı Albay Taner Vural, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, arkadaş ve ahi yurt Libya’da çağdaş ve arsıulusal standartlarda hevesli tek kalabalık kurulmasına müteveccih askeri edep bilimi bilimi ve müşavirlik hizmetleri verdiklerini söyledi.

Albay Vural, "Bu faaliyetlerimizi Libya ve Türkiye ortada imzalanan askeri ve asayiş teşrikimesai uyuşma muhtırası kapsamında sürdürüyoruz. Merkezin kuruluşundan bugüne kadar, kısaca 900 Libyalı personel, 75 ayrı kursta edep bilimi bilimi almış, almaya bitmeme etmektedir." niteleyerek konuştu.

Libyalı personel derya mayınını başarıyla imha etti

Libyalı askerler, üstüne üstlük meydana gelen tatbikatta TSK'nın bilirkişi personelinden aldıkları eğitimler kararı edindikleri becerileri sergiledi.

Libyalı evcil güçlerde vazifeli tek tim, Deniz Kuvvetleri Sahil Güvenlik Komutanlığına ilişkin tek geminin karinasında el inşası patlayıcı (EYP) bulunduğu belirleme edilen zanlı cismi nötr bir duruma getirdi.

İskele ve karina kontrolü gerçekleştirmek neredeyse alana cereyan fail Libyalı tim, SAS komandolarının huzurunda muktezi materyal ve ekipmanı kuşanarak irfan dalışı yaptı.

Dalış kararında Libyalı personel, iskeledeki geminin tuğgeneral karinasında, "Limpet mayını" ismi verilen, derya araçlarının su altında küsurat kısmına mıknatısla tutturulan tek mayın bulunduğunu ifade etti.

Mayının nötr bir duruma getirilmesi düşüncesince balık herif timinin "LMD seti" ismi sunulan teçhizatı yerleştirmesinin arkası sıra tim komutanı çeşidinden ateşleme yapıldı. Uzaktan patlatılan derya mayını başarıyla nötr bir duruma getirildi.

SAS komandoları, bölgedeki aşırı sayıda derya mayınını imha etti

Öte taraftan Hums Deniz Üssü'ndeki SAS komandoları, Libyalı personele müteveccih eğitimlerini sürdürürken, liman içi ve çevresini patlayıcı bap ve kıtal atığı mühimmatlardan temizleyerek tehlikelerden arındırdı.

Hums Limanı'nın kazalı cephaneden temizlenmesiyle ticari gemiler de bundan böyle limana elan tehlikesiz yanaşabiliyor.

Libya ordusunun arsıulusal standartlarda modernizasyonu hedefleniyor

Arap Baharı yerine isimlendirilen süreçte Muammer Kaddafi diyetinin yıkılmasıyla ortaya çıkan büyüklük kurumlarındaki yetersizlik, başta çağdaş ve hevesli tek ordunun eksikliği, Libya'nın sonuç dönemdeki nice sıkıntısının arkasındaki asliye bozukluk yerine gösteriliyor.

Türkiye'nin Libya'nın asayiş kurumlarına müteveccih iş birliği, edep bilimi bilimi ve müşavirlik faaliyetleri ile Libya ordusunun modernizasyonu ve arsıulusal standartlara kavuşması hedefleniyor.

Başta başşehir Trablus peyda etmek neredeyse Libya'nın değişik şehirlerindeki tek edep bilimi bilimi merkezlerinde yüzlerce Libyalı askerin eğitimi bitmeme ederken, yüzlerce Libyalı askeri mektepli de dü yurt ortada varılan uyuşma kapsamında Türkiye'de edep bilimi bilimi alıyor.

Bu kapsamda yüzlerce Libyalı Kara Harp Okulu öğrencisi, Isparta Terörle Mücadele Eğitimi ve Tatbikat Merkez Komutanlığı'nda ve Milli Savunma Üniversitesine ilişkin kıtal okullarında eğitimlerini tamamlayarak izinli oldu.

Taraflar, Libya hükümetinin daveti üstüne ve imzalanan düet anlaşmalara isnaden sunulan askeri eğitim, iane ve müşavirlik şeklindeki desteğin bitmeme edeceğini vurguluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler