USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Le Pen'den ilk açıklama: 'Bu gecenin sonucu kendi ortamında büyük bir zafer'

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a için kaybeden çok sağcı Ulusal Cephe tümen önderi Marine Le Pen seçme sonuçlarının arkası sıra meydana getirdiği ilk açıklamada, çok sahih almış olduğu oy oranına uyanıklık çekerek, "Bu gecenin sonuc

Le Pen'den ilk açıklama: 'Bu gecenin sonucu kendi ortamında büyük bir zafer'
24-04-2022 22:24

Fransa'da planlı cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci turda kaybeden baş döndürücü sağcı Ulusal Cephe tümen önderi Marine Le Pen, intihap sonuçlarının arkası sıra açıklamalarda bulundu. Mağlubiyeti onama fail Le Pen, almış olduğu oy sayısının zafer bulunduğunu belirterek, "Ülkenin üstünde büyük bir hürriyet rüzgarı yükselebilirdi. Seçimler aksini belirledi. Bu gecenin sonucu kendi ortamında büyük bir zafer" dedi.

Yasama tarzı düşüncesince savaşım vereceğini kaydeden Le Pen, "Bu geceleyin ezanı teşri seçimlerinin büyük intihap savaşını başlatıyoruz. Bu mücadelesi Jordan Bardella ile yapacağım. Ulusal Cephe, nereden gelirse gelsin, Emmanuel Macron'un politikalarına dirlik bir araya doğmak talip herkesi birleştirmek düşüncesince çalışacak" ifadelerini kullandı.

Fransız baş döndürücü sağı tarihinin en faziletkâr oyunu aldı

Fransa'da resmi sıfır neticelere uyarınca seçimin galibi oyların yüzdelik 58,20'sini bulunan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olurken, Le Pen ise oyların yüzdelik 41,80'ini alarak üstün dereceli oy sayısına ulaştı.
Anketlere uyarınca baş döndürücü sağ, 13 milyondan çok oy alarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Fransız tarihinin en faziletkâr seviyesine ulaştı.

Yasama seçimleri haziranda

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arkası sıra Fransa'da 12 ve 19 Haziran tarihlerinde Ulusal Meclis'in üyelerini temizlemek düşüncesince teşri tarzı gerçekleştirilecek.

Melike Yazır

İLGİLİ HABER
Fransada cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi Macron oldu Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi Macron oldu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler