USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan, nükleer silah programını hızlandırma sözü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ülkesinin nükleer cephaneliğini en aceleci biçimde güçlendirmeye ve geliştirmeye bitmeme edeceklerini belirterek, başka devletlerin istenmeyen şerait dayatması biçiminde nükleer silaha başvuracaklarının sinyalini verdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan, nükleer silah programını hızlandırma sözü
26-04-2022 10:29

Kuzey Kore'nin talih kontrolündeki resmi bilgi kurumu Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), Kuzey Kore silahlı kuvvetlerinin 90. yapı yıldönümünün evvel planlı askeri boğaz töreni ile kutlandığını açıkladı.

KCNA kabilinden bugün gösterilen haberde, törende Pyongyang'ın ehil bulunduğu en şişman kıtalararası balistik roket bulunan Hwasong-17'nin de sergilendiği belirtilirken, lider Kim Jong-un'un da kutlamalara şahsen katılmış bulunduğu vurgulandı. "Ülkemizin nükleer kabiliyetlerini en aceleci halde pekiştirmek ve yetiştirmek düşüncesince adımlar atmaya bitmeme edeceğiz" diyen Kim Jong-un'un, "Nükleer gücümüz sorumluğunu ve nazirsiz caydırıcılık vazifesini hesabına getirmeye rastgele devir amade olmalıdır" laflarına arazi verildi. Haberde başkaca Kim'in, "Kuzey Kore'nin nükleer gücünün asliye görevinin mücadelesi caydırmak olduğunu, fakat öteki devletlerin istenmeyen şerait dayatması biçiminde ortak tane tasarruf amacının bu olmayabileceğini" dediği belirtildi.

Özel günlerde askeri boğaz törenleri düzenleyen ve sonuç uygulayım bilimi harp sistemlerini arsıulusal kamuoyuna yayınlayan Pyongyang'ın acemi etkinliğinin fotoğrafları talih medyası kabilinden yayınlanmazken, kıtalararası balistik roket dışındaki silahların da acemi törende sergilendiği kestirim ediliyor.

Bir ayda dü sembolik gün

Kuzey Kore'nin müessis lideri Kim Il Sung'un 15 Nisan'daki 110. veladet haset dolayısıyla Pyongyang yönetiminin gıcır ortak kıtalararası balistik roket fırlatabileceği ve ya ülkenin 7. nükleer testini gerçekleştirebileceği kamuoyuna yansımıştı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı ise Kuzey Kore'nin 16 Nisan'da dü roket ateşlediğini açıklamıştı. Japon Denizi istikametine akilane fırlatılan füzelerin 25 kilometre yüksekliğe ulaşarak 110 kilometre aralık büküm etmiş bulunduğu ve nağme hızının 4 sert sürate eriştiği tabir edilmişti. Pyongyang'ın beklendiği kabil ortak nükleer tecrübe ve ya kıtalararası balistik roket testi gerçekleştirmemesi şaşırtı kendisine karşılanırken, beklenen ortak provokatif adımın silahlı kuvvetlerin yapı yıldönümü bulunan 25 Nisan'da atılabileceği beklentisi bilge olmuştu.

Burak Ersoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler