USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurtulmuş: Filistin meselesi adaletli halde çözülmedikçe Orta Doğu'nun sulh kapısı açılmayacaktı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Filistin meselesi adaletli ve hakkaniyetli ortak halde çözülmedikçe katiyen Orta Doğu'nun sulh kapısı açılmayacak ve katiyen yeryüzünde sulh organizasyon edilemeyecektir." dedi.

Kurtulmuş: Filistin meselesi adaletli halde çözülmedikçe Orta Doğu'nun sulh kapısı açılmayacaktı
22-01-2022 16:45
İstanbul

Kurtulmuş, Milli Türk Talebe Birliğinin (MTTB) 2022 yılını "Kudüs Yılı" anons etmesi zımnında birliğin Cağaloğlu'ndaki umumi merkezinde planlı "2022 Kudüs Yılı" açma programında meydana getirdiği konuşmada, bu sene Türkiye'nin ciharıyek indinde yapılacak çalışmalarla Filistin ve Kudüs davasında bilincin ilerletilmesini diledi.

Kudüs'ün "simge ve hümayun ortak şehir" bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, oradaki İslami mirasın korunmasının ortak numara ödev ad edilmesi icap ettiğini vurguladı. Kurtulmuş, Kudüs'ün "turnusol kağıdı" kabil olduğunu, dünyanın hakkaniyet, hak yahut kıyın ve arbede ortamında yönetilip yönetilmediğini gösterdiğini, "coğrafyayı yansıtan ortak ayna" bulunduğunu anlatım etti. Tarih süresince Kudüs'ün dü eksende gidip geldiğini özetleyen Kurtulmuş, şu biçimde konuştu:

"Tarih süresince Kudüs kahrın, işgalin, adaletsizliğin merkezi oldu. Çeşitli defalar obstrüksiyon edilerek kan gölü durumuna getirilerek değişik liberalizm çalışanları Kudüs'ten sökülüp atılarak birçok zulümler, işgaller, tehcirler yaşandı. Bugün de maatteessüf ayrımsız gidiş içerisindedir. Ya da anlatım edilmiş olduğu kabil bin kesir yıldır Müslümanların tesiri altında bulunan ve bilhassa Osmanlı'nın sulh devri esnasında barışın, adaletin, insanlığın, eşitliğin merkezi bulunan ortak ülke oldu. Dolayısıyla gün süresince bu ikisi ortada gidip mevrut bulunan Kudüs, çabucak kişi kaderini değil ayrımsız sürede insanlığın, dünyanın ve ilkin ortamında yaşadığımız bu artımlı hilalin de kaderini belirlemiş oldu."

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Yafa Kapısı üstünde bugün hala mahfuz ve kıyamete denli korunacağına inandıkları "La İlahe İllallah İbrahim Halilullah" sözünün, Türk medeniyetinin, baş döndürücü kültürlü, dinli, değişik insanlardan ve budunsal kökenlerden şahısların yaşamış olduğu Kudüs'te barışı nite sağladığını insanlığın gözünün uğrunda sergileyen ortak ahlak anıtı bulunduğunu söyledi.

"Filistin davasına dayanak sağlayan beniz milyonlarca insanoğlu var"

Kudüs ve Filistin meselesinin sonuç 100-150 salname süreçte bu bir duruma geldiğini anlatım fail Kurtulmuş, Osmanlı'nın 1917'de Filistin yurtlarını ayrılma geçirmek durumunda kalmasıyla oradan Müslümanların uzaklaştırılması düşüncesince yıldırı örgütlerinin yerleştirildiğini ve yıldırı gruplarının o günkü vekalet savaşlarının araçları namına kullandığını kaydetti. Kurtulmuş, Osmanlı'nın çekilmesiyle Kudüs'te baştan kahır, obstrüksiyon ve Müslümanlar düşüncesince alçaltı periyodunun başladığını belirterek 1947'nin böylelikle yıldırı örgütleri yoluyla meydana getirilen işin anlaşılan ortak noktaya geldiğini, 1948'de İsrail Devleti'nin kurulmasının peşi sıra Nekbe planıyla Filistinlilerin ülkelerinden uzaklaştırılması düşüncesince meydana getirilen genosit ve katliamı anlattı.

1948'de 950 bin Filistinlinin sürme edilerek Lübnan'daki kamplara yerleştirildiğini, geriye tahminî 154 bin Filistinli kaldığını aktaran Kurtulmuş, şu biçimde bitmeme etti:

"Şunu planladılar: 'Bu 150 bini de devir içerisinde öldürürüz, yıldırırız, korkuturuz, vazgeçerler, Filistin Davası niteleyerek ortak nesne kalmaz.' Ama unuttukları ortak nesne vardı. Filistinliler düşüncesince Kudüs, Mescidi Aksa çabucak atalarının toprağı değil ayrımsız sürede imanları, inançları, şahsiyetleri ve gelecekleriydi. Bunun düşüncesince 154 bin bıraktıkları Filistinliler, tek devir direnişten vazgeçmediler. Bir hapaz insanoğlu çabucak kişi onurlarını değil dört başı mamur İslam ümmetinin ve ayrıca insanlığın onurunu da korudular. '154 bin Filistinliyi sıfıra indiririz.' zannedenler, bugün karşılarında çabucak obstrüksiyon edilen Filistin topraklarında ve Gazze'de 1 milyon 750 bin Filistinli ile muhataptırlar. Ayrıca, dünyanın ciharıyek bölümüne yaygın bulunan Filistinliler de bugün milyonlarla anlatım edilen bilinçli ortak kitleyi oluşturmaktadır. Dolayısıyla o işgalci, yayılımcı planın da bilakis gittiğini, bugün milyonlarca Filistinlinin, hem Kudüs davasına ehil çıktığını hem de Filistin'i tek görmemiş ancak bu meseleye kalben ilişkin milyarlarca Müslüman'ın olduğunu, İsrail'in işgalci politikalarının karşısında olan, Müslüman bulunmadığı biçimde Filistin davasına dayanak sağlayan beniz milyonlarca insanoğlunun bulunduğunu görerek hayıflanıyorlardır."

"Yeryüzündeki barışı, adaleti, hakkaniyeti baştan sona baş başa sağlayalım"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Osmanlı'nın torunları namına Kudüs davasına sonuna denli ehil çıkmanın en esas vazifelerinden bulunduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Eğer bu günah bilincimiz olmasaydı, Cumhurbaşkanı'mız 84 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, tahminî 2 milyarlık İslam ümmetinin ve Filistin davasına ehil çıkan öteki halkların sorumluluğunu Türkiye'nin önderi namına omuzlarında taşıyor olmasaydı, Davos'ta 'One minute' niteleyerek bu adamlara ortak biçimde kol koyması belkili olmazdı. O ahenk çabucak ağızdan çıkan, çabucak karşısındaki siyasal muhatabına hakkını ve sınırını hatırlatmaya etkin ortak uydurma değil, ayrımsız sürede sizin adınıza Cumhurbaşkanı'mızın omuzlarında hissettiği sorumluluğun dışarıya yansımasıdır. Yine Birleşmiş Milletler kürsüsünde 'Dünya beşten büyüktür' niteleyerek evren sisteminin adaletten olmasını korumak için çaba sarfeden Cumhurbaşkanımız gine bu günah duygusunun bilinciyle konuşuyordu. Aynı biçimde Birleşmiş Milletler'deki konuşmalarından birisinde İsrail'in obstrüksiyon haritasını gösterip 'İsrail'in sınırları neresidir?' sorusunu sorarak siyonizm idealinin ne düşünmek bulunduğunu oldukça elleme anladığımızı, sizin adınıza dört başı mamur insanlığa haykırıyordu. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları, Selçuklu'nun ve Osmanlı'nın, gün süresince Kudüs'e ve Filistin topraklarına iri hizmetler yapmış bulunan ortak ecdadın torunları namına Kudüs'e kendisince iri sorumluluğumuz vardır. Kudüs meselesinin adamlık zamanı itibarıyla iri ortak kıygı ve adaletsizlik bulunduğunu doğacak nesillere aktaracağız."

Yeryüzünde ne dinden, mezhepten, meşrepten, ırktan olursa olsun barışı, adaleti, hakkaniyeti korumak için çaba sarfeden bireylere çağrıda mevcut Kurtulmuş, "Dünya barışının kapısı, Orta Doğu barışıdır. Orta Doğu barışının anahtarı ise Filistin meselesinin hakkaniyetle çözülmesidir. Filistin meselesi adaletten ve hakkaniyetli ortak biçimde çözülmedikçe katiyen Orta Doğu'nun sulh kapısı açılmayacak ve katiyen yeryüzünde sulh kasılma edilemeyecektir. Bunun düşüncesince denir ki başkenti Kudüs olan, birlik manasıyla özgür, hakkıyla hükümran ortak Filistin Devleti kurulana denli bu mücadeleye baştan sona bu arada dayanak verelim ve yeryüzündeki barışı, adaleti, hakkaniyeti baştan sona baş başa sağlayalım." niteleyerek konuştu.

"2022, Kudüs'ün özgürlüğe ulaşması düşüncesince ehemmiyetli adımların atılacağı sene olacak"

MTTB Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Kudüs'ün Müslümanların geçmiş kıblesi, miracın mekanı, en baş döndürücü peygamberin bulunmuş olduğu ve görüşme etmiş olduğu ülke bulunduğunu kaydetti. Kudüs'te 1917'den buyana sulh ve erinç olmadığını tamlayan Karayel, "İnşallah 2022 yılı Selahaddin Eyyubilerin Kudüs bilinciyle yola çıkacağı, akıntı edeceği ve inşallah Kudüs'ün özgürlüğe kavuşmasında baş döndürücü ehemmiyetli adımların atılacağı zamanlardan biri olacak." ifadesini kullandı.

Karayel, dört başı mamur teşkilatlarıyla Türkiye'nin herhangi ortak tarafında akademiler, işlik çalışmaları, seminerler, kültürel ve sanat içerikli etkinlikler, düşüncesi çalışmalarla 2022 Kudüs Yılı'nı en elleme biçimde algı edeceklerini dile getirerek "Biz denir ki Kudüs Müslümanlarındır, İslam'ındır. 2022 Kudüs Yılı dobra olsun." dedi.

Konuşmaların peşi sıra AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'a, MTTB Genel Başkanı Karayel armağan arz etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle süregelen ve "2022 Kudüs Yılı" düşüncesince hazırlanmakta bulunan sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda, Grup İslami Direniş musiki dinletisi sundu.

Programa, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Ahmet Hamdi Çamlı ile Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Alacacı ve "Kudüs Fatihi" Selahaddin Eyyubi'nin torunu Naim Eyyubi katıldı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler