USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurtulmuş: CHP, '15 Temmuz örtülü bir darbedir' sözünden dolayı özür dilemelidir

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' açıklamasıyla ilgili, 'Çok ayrımlı kesimlerden helalleşmek gerekecektir. Bu helalleşmeyi içten bir halde yaparlarsa bundan ekonomik çıkma bulunan CHP'dir. Eğer bir şeylerden

Kurtulmuş: CHP, '15 Temmuz örtülü bir darbedir' sözünden dolayı özür dilemelidir
16-11-2021 22:22
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' açıklamasıyla ilgili, "Çok değişik kesimlerden helalleşmek gerekecektir. Bu helalleşmeyi içten bir halde yaparlarsa bundan iktisadi çıkma bulunan CHP'dir. Eğer bir şeylerden özür dilenecekse '15 Temmuz örtülü bir darbedir' sözünden dolayı da CHP özür dilemelidir" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Ankara Şubesi'ni görüşme ederek, Başkan Mustafa Hamarat ve işadamlarıyla bir araya geldi. Burada mütekellim Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' mesajına cevap verdi.

'SAMİMİ ŞEKİLDE YAPARLARSA KAZANÇLI ÇIKACAK OLAN CHP'DİR'

Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşmeyi içten bir halde yapmaları biçiminde iktisadi çıkacaklarını tabir ederek, 27 Mayıs ve 28 Şubat dönemini hatırlattı. Kurtulmuş, "Türkiye'nin ikinci partisinin umumi başkanı akıbet senelerde bir helalleşmekten bahsediyor. Bu sözlerin inşallah ne açıya geldiğini kasten bu helalleşmeyi gündeme getiriyor. Türkiye’de derinlemesine seneler o yegâne tümen zamanlarına girmiyorum. Girersek defter baş döndürücü kabarık. Ama mevzuları açtığımız devir CHP’nin hakikaten milletimizle helalleşmesi müstelzim baş döndürücü özellik vardır. Samimiyetle bu helalleşmelerinin kendileri düşüncesince de yararlı olabileceği kanaatindeyim. CHP derinlemesine seneler bir mevki partisi namına milletin hissiyatından, milletin değerlerinden ayrı sakıt tabiri caizse budun apayrı telden çalmış, mevki partisi bulunan Cumhuriyet Halk Partisi apayrı telden çalmıştı. Ne efsus ki baş döndürücü partili politik yaşantımızda da Cumhuriyet Halk Partisi her daim darbelerin, yılgı dönemlerin destekçisi namına görülmüştü. Bunu söyleyince kızdıklarını biliyorum. Ama 1960 darbesi evveliyat ve sonrası ölüm cezası cezası cezası kararları aldıktan ahir süreçlerde caba sevinerek Türkiye’nin gündemini dolduran ne politik parti. Aynı biçimde Türkiye’nin 28 Şubat sürecinde inandırma odalarında 17-18 yaşındaki kızlarımızı inandırma ederek başlarını açtırmaya etkin CHP zihniyeti değil miydi? 27 Nisan Muhtırası esnasında ‘Ordu göreve’ manşetlerinin atılmış olduğu ve Cumhuriyet mitingleri ismi altında seçme hükümete gönül rahatlığı eylemlerin gerçekleştirildiğinde bunların gerisinde CHP namevcut muydu? Çok değişik kesimlerden helalleşmek gerekecektir. Bu helalleşmeyi içten bir halde yaparlarsa bundan iktisadi çıkma bulunan CHP’dir" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'Yİ BÜROKRASİ ÜZERİNDEN DİZAYN ETME MANEVRALARI ARTIK GERİDE KALMIŞTIR'

Kurtulmuş, CHP'nin helalleşme konusunu bir seçme manevrası namına gündeme getirmeleri biçiminde bundan bir ürün almayacaklarını belirterek, 19 yılda AK Parti hükümetinin 3 ehemmiyetli kazanımını vurguladı. Kurtulmuş, "AK Parti’nin Türkiye’deki en şişman kazanımları nedir' derseniz, 19 senenin özeti namına 3 parça ehemmiyetli ihtilal niteliğindeki gelişimin altını yemek isterim. Bunlardan bir tanesi mevki budun kaynaşmasının realizasyon edilmesidir. İkincisi vesayetler tümden yararsız tenekesine atılmıştır. Yargı, askeri, bürokratik takım erki ve Türkiye’de seçme kanalıyla tarzı alamayıp erk olmayacağını düşünenlerin verdiği desteklerle Türkiye’yi kırtasiyecilik üstünden tasarım ika manevraları bundan sonra geride kalmıştır. 19 yılda üçüncü şişman kazanımımız ise özgüveni kazanmamızdır" diyerek konuştu.

Kurtulmuş,'15 Temmuz örtülü bir darbedir' sözünden dolayı da CHP’nin özür dilemesi icap ettiğinin altını çizerek, "15 Temmuz gecesi Türkiye, etraflı halkımız tümden bu darbeci vesayetçi zihniyeti yararsız tenekesine atarak mücadelesini ortaya koymuş ve Allah’ın izniyle de Türkiye’de darbeler devri geride kalmıştır. Eğer bir şeylerden özür dilenecekse ‘15 Temmuz örtülü bir darbedir’ sözünden dolayı da CHP özür dilemelidir" ifadesini kullandı.

'FİYATI YÜKSELEN GERİ GELMİYOR'

Kurtulmuş, minimal sevap tespiti çalışmalarına bağlı ise "Maalesef bir kat fiyatı yükselen bilinçlilik geriye gelmiyor. Bunu dengelemek düşüncesince başta dar gelirli yurttaşlarımızın alıntı enerjisini artıracak arttırma tedbirler üstünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların en başlangıcında minimal sevap geliyor. İnşallah nasfet ölçüleri içinde hakkıyla emekçilerimizin de bir minimal tutarının hükümetimiz kabilinden belirleneceğini beklenti ediyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler