USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurtulmuş: AK Parti değme bölgede 'güçlü ortak Türkiye' idealiyle akım ediyor

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin ekonomi, sanayi, üretim, içtimai bina ve terbiye kabil gelişigüzel bölgede "güçlü ortak Türkiye" idealiyle akıntı ettiğini vurguladı.

Kurtulmuş: AK Parti değme bölgede 'güçlü ortak Türkiye' idealiyle akım ediyor
15-09-2022 01:02
Kahramanmaraş

Kurtulmuş, Necip Fazıl Kültür Merkezi'ndeki AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında, seçme çalışmalarının başladığını, bu süreçte adımların ve safların elan da sıkılaştırılması icap ettiğini söyledi.

Bundan sonradan rastgele müşterek dakikanın baş döndürücü elan çelimli müşterek biçimde değerlendirilmesi icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, sabık seçimlerde Kahramanmaraş'ta 4 insandan 3'ünün Recep Tayyip Erdoğan'a dayanak verdiğini, küsurat müşterek tane bireyin kazanılması düşüncesince de dizi kola, taç yana yürümeye bitmeme edilmesini istedi.

Kurtulmuş, nereden geldiğini ve nereye gittiğini bilmeyenlerin siyasette şeklini kaybedeceğini anlatım ederek "Biz Türkiye'nin ne zorluklardan geldiğini, geçtiğini bilici müşterek milletiz. Daha bu haftanın başlangıcında 12 Eylül'ün sene dönümünü algı ettik. Türkiye 72 salname baş döndürücü partili siyasal hayatında 5 çarpış ve baş döndürücü sayıda çarpış teşebbüsüyle huzur karşıya kaldı. Ama Allah'a şükür milletimizin iradesi, sayın Cumhurbaşkanımızın yalçın duruşuyla 15 Temmuz gecesinde Türkiye, darbeler tarihini sona erdirdi. Darbecileri tarihin çöplüğüne attı." niteleyerek konuştu.

AK Parti'nin ülkedeki en ehemmiyetli başarılarından ikisinin vasilik sisteminin bulunmayan edilmesi ve özgüven yapımı bulunduğunu kail Kurtulmuş şunları kaydetti:

"Önceden Türkiye'de rastgele müşterek husus gündeme gelse 'Yapamayız', 'Yaptırmazlar', derlerdi. Hatta bu salonda bulunanlar caba hakeza diyebilirdi. Ama inançla yürüdük. 'Arabayı bizlere yaptırmazlar, uçağı bizlere yaptırmazlar, helikopteri bizlere yaptırmazlar, şurası bizlere yaptırmazlar, bunu bizlere yaptırmazlar' fazladan yaptırmadılar da. Nuri Demirağ'a yapmış bulunduğu uçaklarını sattırıp Türkiye'nin ulusal uçağının 1940'lı zamanlarda yapılmasının önüne geçenler, Türkiye'nin ışıksız zihniyetidir. 70'li zamanlarda Türkiye’de TUSAŞ'a kıtal uçaklarını yaptırmayanlar Türkiye'nin ışıksız zihniyetidir. 1961'de Devrim otomobillerini yaptırmayanlar gene ayrımsız zihniyettir. Ama elhamdülillah bugün geldiğimiz derece önemli. Bakın geçtiğimiz haftalarda Samsun'da TEKNOFEST oldu, elden Hakkari'den 550 ekipman öğrencimiz bu uygulayım bilimi yarışına girdi."

AK Parti'nin ekonomi, sanayi, üretim, içtimai bina ve yetişek üzere rastgele müşterek bölgede "güçlü müşterek Türkiye" idealiyle akıntı ettiğini vurgulayan Kurtulmuş laflarını şöyleki sürdürdü:

"Böyle inancımız bulunduğu düşüncesince İHA ve SİHA'ları üretebiliyoruz. Böyle müşterek maksadımız bulunduğu düşüncesince Akdeniz'de Mavi Vatan'ın arkasından koşuyoruz. Böyle müşterek maksadımız bulunduğu düşüncesince burada konuşuyoruz. Abdülhamit Han gemisi şu anda Doğu Akdeniz'de doğalgaz arıyor. Eğer müşterek hedefiniz yok ise Abdülhamid Han gemisini sefere çıkaramazsınız. Eğer müşterek hedefiniz yok ise hakeza baştan çelimli müşterek Türkiye'yi ihdas hedefiniz yok ise NATO'nun salonlarına masraf Finlandiya ve İsveç'e sınırını bildiremezsiniz. NATO size ne diyorsa orada durursunuz. Eğer baştan çelimli müşterek Türkiye hedefiniz yok ise Yunan orada rastgele müşterek çeşitli şımarıklığı yapar, siz de 'Acaba NATO müsaade verecek mi? ABD müsaade verecek mi?' niteleyerek ona bakarsınız. Eğer baştan çelimli müşterek Türkiye hedefiniz yok ise Türkiye'nin defans sanayinde yüzdelik 80'lere vasıl yerlilik ve millilik içinde iri müşterek savaşım vermenin önünü açamazsınız. Biz Osmanlı ve Selçuklu'nun torunları kendisine baştan çelimli müşterek Türkiye olacağız."

AK Parti'nin hedefleri bulunan müşterek öğür bulunduğunu fakat öteki partilerde hakeza müşterek endişe görmediğini özetleyen Kurtulmuş, muhalefetin hâlâ adaylarını caba belirleyemediklerini dile getirdi.

6'lı masanın müşterek kapalılık içinde bulunduğunu ve HDP ile seçme ittifakı yapmış olup yapamadığını caba açıklayamadığını anlatım fail Kurtulmuş, "Son 20 senedir ihtilaf iktidarda olsaydı bu budun halen gavurdan neyi alabiliriz, SİHA mı alırız? Bize verirler mi vermezler mi niteleyerek kapılarında beklerdi. Türkiye bu istikamette Allah'ın izniyle çelimli müşterek biçimde yürüyor. Zaman devir F-35 ile S 400 tartışmaları dinliyoruz. İçeriden haricen hacısı hocası bu mevzuya müşterek biçimde taç oluyor. Arkadaşlar maslahat ne F-35 konusudur ne de S-400 meselesidir. Elin oğlu biliyor ki Türkiye Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu yürüyüşünü bitmeme ettirirse Allah'ın izniyle geçenlerde kişi kıtal uçağını yapacak, geçenlerde kişi iklim defans sistemini de kuracaktır. Allah, hedeflediğimiz baştan çelimli müşterek Türkiye hedefindeki bu hedeflediklerimizi gerçekleştirmeyi baht etsin." dedi.

Mahir Ünal'ın açıklamaları

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da Kahramanmaraş siyasetinde 20 senedir müşterek arada olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Buna karşın "Türkiye'yi kutuplaştırıyorsunuz, kullanmakta olanları ötekileştiriyorsunuz." şeklindeki eleştirilerle huzur karşıya kaldıklarını özetleyen Ünal şöyleki bitmeme etti:

"Biz kimseyi kutuplaştırmıyoruz, kimseyi de ötekileştirmiyoruz. Ama bu bayrağa, vatana, toprağa, bu topraklar üstünde bin yıldan bu yana mücadelesini verdiğimiz değerlere hürmet duymayan hep beraberce sonuna denli kutuplaşmaya bitmeme ederiz. Biz bu topraklar üstünde Cumhurbaşkanı'mızın 'Türkiye ittifakı' niteleyerek nitelendirdiği siyasal görüşü ne olursa olsun ayrımsız bayrağa, ayrımsız vatana, ayrımsız millete, ayrımsız devlete nazikâne ilişkin bulunan hacısı hocası bizim kardeşimizdir. Biz karşımızda siyasal rekabeti katıksız müşterek siyasal zaruret kendisine görürüz. Bizim huzur çıktığımız siyasal rakiplik değil, düşmanlıktır. AK Parti düşmanlığıdır, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır."

Ünal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in şehrin kurtuluşunun 100. sene dönümü kutlamalarındaki açıklamalarına tepkime göstererek şunları kaydetti:

"İzmir'deki şehremaneti reisi ecdada taşlama ediyor ve 'Ben bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'undan aldım.' diyor. Ona buradan müşterek sistem anımsatmak istiyorum, Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Nutuk'ta diyor ki 'Şahsi kendilerini müstevlilerin siyasal emelleriyle monoteizm edenler'. Yani kişisel kendilerini müstevlilerin lüzum yayılmacı deyin lüzum agresif deyin lüzum kolonyalist deyin onların siyasal emelleriyle birleştirenler diyor. Bu, kime uyuyor? Buna beslemek lazım. Bugün siyasal emellerini, müstevlilerin siyasal emelleriyle monoteizm edenler, bu ülkeye yabancılaşmış, bu ülkenin verdiği istiklal mücadelesine yabancılaşmış ve bu ülkenin defans sanayinden tutun da ihracatında, büyümesinde, üretiminde, rastgele müşterek bölgede verdiği mücadeleyi itibarsızlaştıran ama İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, ABD bahis konusu olduğunda nazikâne temenna çakanlar, kalkıp bizlere bağımsızlıktan ve 'Bağımsızlık benim karakterimdir.' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetmesin."

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel'in de görüşme icra ettiği programa AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Fethan Baykoç, AK Parti İstanbul Milletvekilli Hasan Turan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal, Celalettin Güvenç, Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal ve öteki partililer katıldı.

Kurtulmuş ve Ünal, başkaca temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör'ü makamında görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler