USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kur'an-ı Kerim ayetinden yola çıktı, teyemmümün temizlediğini kanıtladı

İstanbul'da hususi ortak hastanede etkin İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdülkadir Geylani Şahan, Kur'an-ı Kerim'de teyemmümden bahsedilen Maide Suresinden yola çıkarak enteresan ortak araştırı yaptı.

Kur'an-ı Kerim ayetinden yola çıktı, teyemmümün temizlediğini kanıtladı
16-02-2022 13:02

İnsanlardan el temizliği yapılmadan örnekler meydan Doktor Şahan ve ekibi, peşi sıra teyemmüm yaptırarak baştan dayanıklı aldı. Çıkan neticeleri karşılaştıran Şahan, teyemmüm sonrası ellerin temizlendiğini gördü. Aldıkları akıbet karşısında baş döndürücü şaşırdıklarını kail Şahan,"Kuran-ı Kerim, şahısların hem ilmî yaşamına hem evren yaşamına akla gelebilecek gelişigüzel hale baş döndürücü kemiksiz izahat verebilen müşterek kitap. Bunları irtibatlı ayetleriyle kıraat etmek felsefe metoduyla kıraat etmek baş döndürücü hâlâ kıymetlidir. Biz bunlara çalışıyoruz, hacısı hocası de çalışsın istiyoruz" dedi.

İstanbul'da hususi müşterek hastanede fariza meydan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdülkadir Geylani Şahan, Maide Suresinin 6. ayetinden yola çıkarak nazarıitibar çeken müşterek araştırı yaptı. Ayette sabık "Su bulamadığınız takdirde temiz müşterek toprağa yönelin (teyemmüm edin), yüzünüzü ve ellerinizi onunla meshedin" ifadelerini inceleyici Şahan, 25 nefis müşterek ekiple baş başa 14 denek üzerine çalışmalara başladı. 14 insanlarda meydana getirilen incelemede ilk şahıslar wcye girdi. Tuvalet daha sonra el temizliği yapılmadan dayanıklı alındı. Daha sonradan teyemmüm yaptırılıp bire müşterek insandan esasen dayanıklı alındı. Alınan örnekler incelendiğinde teyemmüm öncesinde tahsil edilen örnekte mikroorganizmaların ürediği görüldü. Teyemmüm daha sonra meydana getirilen incelemede ise kişilerden tahsil edilen örneklerde çorak akıbet elde edildi.

"Diğer bilgi adamları da bizim derece şaşkınlıklarını saklayamadı"
Yaptığı araştırı kararında sersemlik canlı İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdülkadir Geylani Şahan, meydana getirilen araştırmayı arsıulusal kongrelerde de paylaştıklarını söyledi. Araştırmanın 6 ay denli sürdüğünü dile getiren Şahan, "Araştırmanın içinde ne olduğu Kuran-ı Kerim'deki ayetlerden geliyor. Kuran-ı Kerim'i okurken Maide Suresi 6. ayette, gördük ki Allah bizim elimizi arındırmak veya bizi temizlemekle ait müşterek anlatım kullanmış. Bu ifadeden yola çıkarak dedik ki 'acaba bu müşterek içsel doğruluk mi yok ise maddesel doğruluk de varmı bunun boyutunda'. Sonra kullanmakta olanları hâlâ iğrendirici bulunan müşterek işlemle değinme ettirip ondan sonradan temizliğe yönlendirelim diyerek müşterek boyut aklımıza geldi. İnsanları wcye soktuk ve dedik ki wcye girildikten sonradan başkaları murdar onama ediliyor. Hepimiz anca biliyoruz. Sonra onların ellerinde ekin aldık. Kültür aldıktan sonradan esasen bu şahıslara teyemmüm yaptırıp sonradan esasen ekin aldık. Teyemmüm aldıktan sonradan ellerinden aldığımız ekin örneğinde tenasül olmayıp çorak kalınca tığ hem Allah'ın ayetlerini bununla beraber bu ayetleri açıklayacağım diyerek anlatım etmiş olduğu Fussilet suresi 53. ayetini doğrulamış olduk. Bunu görür görmez de baş döndürücü şaşırdık. Çok giranbaha ve baş döndürücü da toy müşterek data olunca da elden bunu arsıulusal kongrede paylaştık. Diğer bilgi adamları da bizim derece şaşkınlıklarını saklayamadılar. Bizi baş döndürücü şaşırttı ve baş döndürücü da yüreklendirdi. Bununla ait beş altı plan hâlâ yapıyoruz. Ben düpedüz bu projeyi pazarlık etmek istememin esas sebeplerinden müşterek tanesi Kuran-ı Kerim, şahısların hem ilmî yaşamına hem evren yaşamına akla gelebilecek gelişigüzel hale baş döndürücü kemiksiz izahat verebilen müşterek kitap. Bunları irtibatlı ayetleriyle kıraat etmek felsefe metoduyla kıraat etmek baş döndürücü hâlâ kıymetlidir. Biz bunlara çalışıyoruz hacısı hocası de çalışsın istiyoruz" diyerek konuştu.

"Arkadaşım kararı bana yollayınca başka arkadaşımı Allahuekber diyerek aradım"
Araştırma kararında kadrosuyla baş başa yaşadıkları şaşkınlığını dile getiren Şahan, şunları kaydetti:
"Bu çalışmanın tedarik etabı 6 ay denli sürdü. İlk tahsil edilen neticeleri tığ arama geçirmek düşüncesince ailede evimizdeki herkeste kullandık. Sonra buna inandırma olduktan sonradan müşterek hür kadro alalım onlara da bakalım dedik. Çıkan neticeler hakkıyla bizi baş döndürücü şaşırttığı düşüncesince esasen yeni baştan tehlikesiz olmamız gerekiyor. Danışmanları da katarsak müşterek 25 isim vardı. 25 nefis ekiple daima çalışıp bu mevzuyu daima danışma üzerine tuttuk. Sonunda da hakeza müşterek neticeye ulaştık. İlk aldığımız neticeler hepimizi şaşırttı filhakika sonradan bu işin adına gidince herkesten öğrendik ki kimesne hakeza müşterek akıbet beklemiyormuş. Arkadaşım kararı bana yollayınca telefonu elime alıp başka arkadaşımı Allahuekber diyerek aradım."

Zehra Baykal - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler