USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kosova Cumhurbaşkanı Sadriu: Türkiye ile ilişkileri elan doğacak noktaya taşımalıyız

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı Sadriu, "Türkiye ile Kosova arasındaki tecim münasebat enine boyuna artı fakat herhangi bir devir bu ilişkileri yetiştirmek şimdi doğacak noktalara giymek mümkün." ifadesini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Sadriu: Türkiye ile ilişkileri elan doğacak noktaya taşımalıyız
26-02-2022 17:45
İstanbul

İki ülkeden iş insanlarının katılarak iş fırsatlarını konuşmuş bulunduğu Türkiye-Kosova İş Konseyi Çalışma Yemeği İstanbul'da Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı Sadriu'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yemekte mütekellim Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı Sadriu, "Türkiye'ye bulunan ziyaretimizin ticari ilişkilerin henüz da güzel noktalara taşınması açısından ehemmiyetli yanında etap olmasını dilek ediyorum. Kosova'yı ve Türkiye'yi henüz da yaklaştırmak ve iş birliğimizde kesinlikle henüz güzel noktalara taşırız sanarak bellemek düşüncesince Türk ve Kosovalı iş insanlarını itaat etmek istiyoruz.Türkiye ve Kosova ortada görkemli yanında gizil mevcut bunu kullanmalıyız" dedi.

Türkiye'nin ve Kosova'nın dü tarafın iş kullanmakta olanları düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli pazarlar bulunduğunu tabir fail Sadriu, şunları kaydetti:

"Özellikle Kosovalı kuruluşların Türkiye pazarına girmesi ve Türk şirketleri düşüncesince ise Kosova'daki fırsatları henüz yanında tomar icat etmek açısından dü diyar arasındaki kusursuz yanında meydan var. Bunu burada iş insanlarımız konuşacak.Ben burada Kosova'nın kusursuz yanında alışveriş bulunduğu mesajını baştan vurgulamak neredeyse bulunuyorum. Kosova eksiksiz iş kullanmakta olanları düşüncesince tam envestisman fırsatları barındıran yanında pazar."

Sadriu, dü ülkenin sonuç aşama müspet seyreden ticari ilişkilerine dikkati çekerek "Türkiye ve Kosova arasındaki tecim ilişkileri enikonu zait fakat gelişigüzel devir bu ilişkileri yükseltmek henüz doğacak noktalara çalmak mümkün. Bugün de burada henüz güzel ve henüz yanında tomar yanında tecim düşüncesince yanında aradayız." değerlendirmesinde bulundu.

Sadriu, Kosova'nın meydana getirdiği anlaşmayla beraberce Avrupa Birliği pazarına başıboş muvasala sağladığını belirterek, bunun baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Kosova'nın Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması (STA) imzaladığını hatırlatan Sadriu, ülkenin pozisyonu ve yaşama geçirdiği anlaşmalarla Kosova'nın berk iktisadi büyümesini sürdürdüğünü tabir etti.

Sadriu, bu sene bakımından Kosova'ya meydana getirilen aracısız ecnebi yatırımlarda ağır yanında artım bulunduğunu kaydederek, "Bu yatırımlar çoğu kez Almanya, İsviçre ve Türkiye'den geliyor. Yatırımcıların Kosova'ya bulunan merakı ise daim artmaya bitmeme ediyor." dedi.

Kosova'nın ithalata bağımlılığını ıskat etmek neredeyse ülkenin dış satım odaklı yatırımları öncelediğini tabir fail Sadriu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bizim misyonumuz dış satım odaklı yatırımlar. Doğru yatırımların yapılabilmesi düşüncesince muktezi ortamın sağlanması hesabına gayrimenkul zarfında ve gayrimenkul haricinde baş döndürücü ağır halde çalışıyoruz. Burada da bu amaçla bulunuyoruz. İş dünyasını itaat etmek ve bunu Türk iş dünyasıyla beraberce gerçekleştirmenin en güzel alternatifini bellemek hesabına yanında araya mevrut bulunuyoruz."

Sadriu, Kosova'nın eğitilmiş insanoğlu kaynağına ve Avrupa'nın en canlı nüfusuna eş bulunduğunu belirterek, Kosova'da ehemmiyetli dış satım fırsatları bulunduğunu söyledi.

"Daha yanında tomar Türk yatırımcının Kosova'ya envestisman yaptığını görmekten baş döndürücü mutluyuz"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kosova İş Konseyi Başkanı Merve Özer Yılmaz da konuşmasında, Kosova delegasyonunu Türk İş insanlarını yanında araya getirmekten dolayı mevki duyduklarını belirtti.

2005 yılından buyana Kosova'da iş karşılayıcı yanında iş insanı bulunduğunu kaydeden Yılmaz, "Kosova'nın geçmiş Türk uran yatırımcısı şekilde iktisadi ilişkilerin geliştirilmesinin alanda hususi bu sektörün güçlendirilmesiyle sağlanabileceğine inanıyorum. Hem eş tarihimiz ve kültürümüz bununla beraber iktisadi ilişkilerimiz açısından Kosova bizim düşüncesince hususi yanında ciddiyete sahiptir. Maalesef düet iktisadi ve ticari ilişkilerimiz potansiyelinin altında kalıyor." değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, dü diyar arasındaki tecim kütlesinin sonuç 5 yılda aceleci yanında halde arttığını görmekten kıvançlı olduklarını dile getirerek laflarını şöyleki tamamladı:

"Türkiye'nin Kosova'nın yekûn ithalatındaki oranı yüzdelik 13 civarındadır. Türkiye bu kıyasla Kosova'nın ithalatında Almanya'dan sonradan ikinci tam arazi almaktadır ve bundan alım çalım duyuyoruz. Türkiye ile Kosova arasındaki tecim kütlesinin artmasının yanı sıra, gelişigüzel sene henüz yanında tomar Türk yatırımcının Kosova'ya envestisman yaptığını ve envestisman gerçekleştirmek istediğini görmekten baş döndürücü mutluyuz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler