USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kosova Başbakanı Kurti: 'Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini destekliyoruz'

Antalya Diplomasi Forumu'na dahil olan Kosova Başbakanı Albin Kurti, Rusya'nın Ukrayna'ya meydana getirdiği işgali reddettiklerinin altını çizerek, “Onun karşısındayız. Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini sonuna denli destekliyoruz” dedi.

Kosova Başbakanı Kurti: 'Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini destekliyoruz'
12-03-2022 12:08
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde bu sene ikincisi planlı Antalya Diplomasi Forumu (ADF) bitmeme ediyor.

“Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” başlığı altında planlı toplu tartışma kapsamındaki liderler paneline; Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic dil cambazı namına katıldı. Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova'nın baş döndürücü canlı yan yana diyar bulunduğunu belirterek nüfusunun canlı ve kararlı gençlerinin bulunduğunun altını çizdi.

Seçimleri iri yan yana genellikle kazandıklarını dile getiren Kurti, “Toplumun iri desteğini kazandık. 30 senedir onların desteğini hissediyoruz. Gençler hâlâ yan yana tomar değiş gereksinimi içindeler, değiş istiyorlar. Kosova baş döndürücü ehemmiyetli yan yana el erki ülkesi, aykırılık de kazanabiliyor. 20 senedir kuvvet gayrı taraftaydı ve geçtiğimiz sene buraya geçti. İktidarda bulunan hepimiz düşüncesince baş döndürücü güzel gösterge. Gençler dü esas şeyi benimsediler; biri istihdam, gayr adalet. Bu hemen mahkemelerdeki hafriyat değil, kurumların adaletli yan yana halde yönetilmesi de ehemmiyetli ”dedi.

"Adalet ve istihdam gençleri yanımıza çekti"

Gençlerle hevesli eğitimle istihdam bağlantısını kurduklarını dile getiren Kurti, “Pek baş döndürücü canlı yetişek aldıkları bölgede çalışamıyorlar. Gençler fakülteler yahut liselerinde mesleksel yetişek alıyorlar. Bu eğitimi ayrımlı şirketlerde deneyimleyebiliyorlar. İstihdamda ayırt oluşturduk. Adalet ve istihdam düşüncesi gençleri yanımıza çekti. Gençlerle koyu yazışma ve ortaklaşa iş biçiminde edinmek baş döndürücü önemli, sosyalleşmeye ve siyasal gelişime derun olmaları sağlanabilir. Genç nüfusun indinde halklar mevcut rical ve hanımlar var, gençler, yaşlılar, füru var. Bir ekip politikaları tasarladığımızda eksiksiz olmamız gerekir. Aynı sürede kâffesi eylemlerimizde eksiksiz olmaya bitmeme etmemiz gerekir. Genç siyasetçiler toy fikirleri ortaya koyabilir” diyerek konuştu.

"Ukrayna'nın özgürlük mücadelesini destekliyoruz"

Kurti, Kosova Cumhuriyeti namına Rusya'nın Ukrayna'ya meydana getirdiği işgali reddettiklerinin altını çizerek, “Onun karşısındayız. Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini sonuna genişliğinde destekliyoruz” ifadelerine toprak verdi.

"Gençleri odağımız aldık"

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic, gelişigüzel şeyin çabucak değişmiş olduğu yan yana devirde olduklarını belirtti. Pandemi çağında hayatların ziyan altında bulunduğunu dile getiren Pejcinovic, “Bu tehdidi değerlendirirken esas prensipleri korumaya çalıştık, esas hafriyat ve özgürlüklerimiz kaybetmemeye çalıştık. Konseyimizin perspektifi canlı nesillerin endişelerini taleplerini ehemmiyetli halde dikkate almak. Konseyde gençleri değişmeyen kabul etme süreçlerine karışma ediyoruz. Gençler ortaklık göstermek, seslerinin duyulmasını istiyor. Herkes teknolojiyi kullanıyor ve canlı insanoğlu teknolojiyi kullanarak çalışmaktalar. Teknoloji ile baş başa baş döndürücü iri ilerlemeler kaydedildi. Yakın sürede başta bireşimli dirayet dalında değişen teknolojinin tehlikesinin ortaya çıktığını görüyoruz. Yapay zekânın gelişimini sağlarken esas hafriyat ve özgürlüklerin korunması insanoğlu haklarının müdafaasını nite sağlarız bunu sağlamaya çalışıyoruz. Yaşama hakkı hepsi düşüncesince en esas olandır bu da çevresel korumaya ilişkin durumdur. Gençlerin katılımını odağımıza almış durumdayız. Onların endişelerini anlaşılan bölgede dikkate alıyoruz ve bu mevzularda çalışmaya bitmeme ediyoruz” dedi.

"15 kıta korumam öldürüldü”

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, “Ben 2 senedir fariza yapıyorum. Şunun ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Hepimizin değişiklikten sabah yeli alması gerekiyor. Bizim vatanımızda istikrarsızlığımızı ağız baş döndürücü bilinçlilik oldu. Biz şu anda olmadığımız nice bölgede hâlâ görünür olduk. Komşularımız ile ilişkilerimizde ayrım oluyor. Bana erinç da yan yana hamle yapıldı. 15 kıta korumam öldürüldü. Dünya şoke oldu. İktisadi kalkınmamız ile ilişik namına da anbean hâlâ kararlı oluyoruz. Bu ülkemizi hâlâ da ati götürecek. 2025'te intihap olacak. Seçmeni kandırma geçirmek düşüncesince muktedir gelişmek gerekiyor. Eylemleriniz ile değişikliği ortaya koyabilmeniz ve bunu ortaya koymanız gerekiyor” diyerek konuştu.

“Hayat standardını arttırmamız lazım”

Kendisini toy evlat ile buğulu kesimin ortada yan yana yerde gördüğünü tamlayan Embalo, “Tecrübeden feyizlenmek lazım. Nüfusumuz genç. Afrika'nın geneli gençtir. Bizler yaşlıları hâlâ sağduyu namına görüyoruz. Onları kenara koymayız. 'Onlardan nite faydalanabiliriz?' diyerek bakarız. Günümüzde gençlere baş döndürücü uyanıklık etmemiz gerekiyor. Herkes Avrupa'ya görmek istiyor. Hayat standardını arttırmamız lazım. Gençliği kullanabilmek ve çalışır edebilmek önemli. Onların kalmasını bildirmek düşüncesince onlara güzel yan yana iş vermemiz lazım. Toplum içinde ilerlemesini sağlamamız lazım. Mesela bizim partimiz 3 sene ilk kuruldu. Gençliği seferber ettik. En güzel imkânları onlara sunabildik” dedi.

“İletişim kanalları sonuç etap sınırlıdır”

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, meydana getirdiği açıklamada, “Siyasi partileri konuşu ilimler namına düşünelim. Siyasette bunu yan yana konuşu sefer namına görürsek benzeri şeylerin dünyada da bulunduğunu görürüz. Piyasada baş döndürücü az aktris ve aktris var. 4-5 siyasal fırka var. Ancak burada yan yana tekelleşme görüyorsunuz. Bu noktada hakkıyla de mütemerkiz yan yana meydan var. Aslında siyasal manzarayı tutum alanı kabil görebilirsiniz. Yüksek pahalı hizmetler var. İyi yan yana bakım alamıyorlar. Hizmet sağlayıcıların baş döndürücü ağırbaşlı yan yana gücü var. Siyasi partilere katkıda bulunan, envestisman eden şahıslar bulunduğunu görürüz. Bu şahıslar de seçimlerin ondan sonra hükûmeti meclise girdikten sonradan yan yana destek bekliyorlar. Biz bu aşamada şu halde düşündük. Gerçekten rekabeti oluşturmamız lazım. Bu cins piyasalarda ayrımlı çalışmalar vardır. Yasal engellemeler vardır. İletişim kanalları sonuç etap sınırlıdır. Bu modelde bu kanalları nite kırabiliriz? Bunlardan yan yana tanesi hür sermayedir. Aynı siyasal yatırımcıların toy yan yana siyasal ünite oluşturmasını beklerseniz, bu sizi bire yan yana modele arka getirecektir” laflarına toprak verdi.

“İnsanların problemlerini nakız noktasında baş döndürücü ayrımlılık yok”

Nesiller ortada yazışma kanalları farkı bulunduğunu tamlayan Petkov, “Şu anda canlı ve buğulu nüfuslara bakım geçirmek aynı. Yerel mesail aynı. Herkes iş ve hâlâ güzel yan yana avlu seçimi istiyor. Bu toy evlat hemen içtimai komünikasyon araçları düşünüyor. Onların problemlerini halletmek düşüncesince yaşlılar da ergenlerde aynıdır. İnsanların problemlerini nakız noktasında baş döndürücü ayrımlılık yok. Bizim partimiz baş döndürücü canlı yan yana parti. Biz buğulu nüfusun da tecrübesine güveniyoruz” açıklamasını yaptı.

İsa Akar - Ertuğrul Gün - Ahmet Serdar Eser
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler