USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Ekonomik akılla izah edilemez, dıştan saldırı var

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son dönemde Türkiye'de döviz kurundaki sansasyon ile ilgili, 'Ekonomide iri müşterek dava yokken ne olabilir da o ülkenin servet ünitesi bu biçimde kurgusal saldırıyla bedel kaybeder. Bu hakkıyla konuşu akılla izah

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Ekonomik akılla izah edilemez, dıştan saldırı var
25-12-2021 13:23
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son dönemde Türkiye'de döviz kurundaki sansasyon ile ilgili, "Ekonomide iri birlikte dava yokken kesinlikle olabilir da o ülkenin mülk ünitesi bu halde kurgusal saldırıyla bedel kaybeder. Bu hakkıyla kazançlı akılla izah edilemez. Bu işin bünyesinde başka meseleler var. Dıştan meydana getirilen bariz birlikte saldırı var. Bu netlik kazanmıştır. Bu tahsil edilen tedbirler aşırı iri birlikte başarıydı, zamanlaması da güzel olmuştur" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kırşehir'de matbuat personelleri ile birlikte araya geldi. KKTC ile Türkiye ilişkilerine yer veren Tatar, "Herkes bilgili ki; benim Cumhurbaşkanı seçilmemden sonradan Türkiye'nin de yardımı ile dü devletiz. Bu dü mutluluk aşırı önemli. Çünkü 50 senedir bu müzakerede federal kesiksiz birlikte barışma düşüncesince danışmalar yapılmış, dosya dosya detaylar var. Hepsine baktığımızda bizi gözleyen iri birlikte korku vardı. O da çoğunluğun azınlığı yöneteceği ve Avrupa Birliği üyesi bulunmadığı düşüncesince onlara gereğince Türkiye'nin Kıbrıs'tan çekilmesi gerekiyordu. Bunu bariz birlikte halde 2017 senesinde meydana getirilen görüşmelerde görüyoruz. Ancak Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu orada restini çekiyor ve 'asla ikrar etmeyiz' diyor. Çavuşoğlu kullanılmamış asker, kullanılmamış garantiyi ikrar etmiyor. Çünkü Kıbrıs'ta uzlaşı, denklik demektir. Bana gereğince hakeza birlikte denklik de yok" diyerek konuştu.

'KIBRIS TÜRKLERİNİN EGEMENLİĞİNDEN ASLA VAZGEÇMEYİZ'

Rumların esas amacının Türkiye’nin Kıbrıs’tan çekilmesini bildirmek bulunduğunu kail Tatar, şu halde bitmeme etti:

"Baktığınız devir federal birlikte çatı var. Onların esas gayesi Türkiye'nin Kıbrıs'tan çekilmesidir. Bizim hakeza birlikte şeyi ikrar etmemiz kabil değildir. Çünkü Osmanlı Devleti’nin devamı bulunan Türkiye Cumhuriyeti, etraflı arsıulusal anlaşmalara gereğince Kıbrıs'ta hakları vardır. Ulusal çıkarları itibarıyla Türkiye'nin İskenderun Körfezi’nden Ege adalarına denli 2 bin kilometreden şimdi derinlemesine yaka şeridi vardır. Bu aşırı iri birlikte haktır. Böyle birlikte adanın Türkiye Cumhuriyeti’nin hakkına, hukukuna ve geçmişine karşın başka ellere geçmesi katiyen ikrar edilemez. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Kıbrıs Türklerinin egemenliğinden katiyen vazgeçmeyiz. Dolayısıyla hakeza birlikte tehlikeyi engel olmak düşüncesince benim Cumhurbaşkanı seçilmemden sonradan elhak bunları söyleyerek halkımın onayını aldım. Türkiye'nin de mükemmel desteği gelmiştir. Bana bu desteği sağlayıcı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürname ederim. Maraş açılımı da bu işin birlikte parçasıdır. Maraş açılımı Kıbrıs'ta dünkü birlikte dönüm noktasıdır. Bu haysiyetli birlikte siyasetin ortaya konulması yönünde zamanı birlikte adımdır. Bu hali da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nde gittiğim yerlerde anlatıyorum."

'ALINAN TEDBİRLER ÇOK BÜYÜK BAŞARIYDI'

Türkiye'de sonuç devirde döviz kurunda yaşanmış bulunan dalgalanmaya da yer veren Tatar, "Ekonomide iri birlikte dava yokken kesinlikle olabilir da o ülkenin mülk ünitesi bu halde kurgusal saldırıyla bedel kaybeder. Bu hakkıyla kazançlı akılla izah edilemez. Bu işin bünyesinde başka meseleler var. Dıştan meydana getirilen bariz birlikte saldırı var. Bu netlik kazanmıştır. Bu tahsil edilen tedbirler aşırı iri birlikte başarıydı, zamanlaması da güzel olmuştur. Dolayısıyla inşallah bu abra bitmeme eder. Türkiye özlük dengesi bünyesinde kazançlı yapısını güçlendirir. Bizim düşüncesince ehemmiyetli bulunan Türkiye ekonomisinin çelimli olması hem politik manada bizlere kuvvet verir aynı zamanda çelimli Türkiye, çelimli ekonomi, bunun da Kıbrıs'a yansımalarını doğrudan görürüz. Çünkü şimdi çelimli birlikte kazançlı çatı süresince Kıbrıs'a şimdi birlikte tomar gezmen gelir. Kıbrıs'a şimdi birlikte tomar yatırımcı gelir" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler