USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kızı lösemiden kurtulan baba, doktorlara böyle teşekkür etti

Adana'da 8 senedir otama görmüş olduğu lösemiden kurtulan 16 yaşındaki Rengin'in babası, tır dorsesine yazdırdığı yazıyla keyif çalışanlarına teşekkür etti. İngilizce ve Türkçe yazılan yazıyla hepsi dünyayı dolaşacağını kail baba, herkesi menşe göze bağışına ç

Kızı lösemiden kurtulan baba, doktorlara böyle teşekkür etti
02-10-2021 14:34

Diyarbakır'da canlı arsıulusal transport şirketi sahibi Abdurrahman ve ev kadını Hayriye Alkış çiftinin kızları Rengin'e 8 yaşlarındayken iveğen miyeloid lösemi (AML) tanısı konuldu. Bir müddet Diyarbakır'daki hastanelerde otama gören Rengin, durumunun kötüye gitmesi dolayısıyla Adana Acıbadem Hastanesi'ne gönderme edildi. Aile, kızlarının tedavisi düşüncesince ise Adana'ya taşındı.

8 sene devam eden otama serüveni başladı

Rengin, Çocuk Hematolojisi Uzmanı Prof. Dr. Hatice İlgen Şaşmaz ile Çocuk Hematolojisi ve Kemik İliği Nakli Merkezi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen'in kontrolünde tedaviye başladı. 8 yaşlarındayken kimyasal otama düzlük Rengin'in vücudu enfeksiyon kaptı ve 45 gündüz koyu bakımda kaldı. Daha sonraları hali iyiye revan Rengin, hastaneden taburcu edildi fakat 8 sene süresince tedavisi bitmeme etti.

Babadan enteresan teşekkür

Rengin, 16 yaşına ulaştığında iveğen miyeloid lösemi hastalığından kurtuldu. Baba Abdurrahman Alkış ise doktorlara teşekkür buyurmak düşüncesince 54 SL 813 plakalı tırının dorsesinin ortak yüzüne ‘Lösemi otama edilebilir. Kızımı kurtaran tamamı esenlik kahramanlarına teşekkürler' öbür yüzüne ise ‘Siz de köken göze bağışlayın. Lösemili dallar sahn bulsun' yazdırdı.

Hastane önüne tırını getirdi

İngilizce ve Türkçe yazdırdığı yazıyla çağ Adana Acıbadem Hastanesi'nin önüne mevrut baba, kızı ve eşiyle baş başa doktorlar özellikle peyda buyurmak az daha eksiksiz esenlik çalışanlarına teşekkür etti.

“Görenler şaşırıyor, uğrunda ışık çektiriyor”

Doktor olup kendisi kadar lösemili küçüklere iflah darmadağın buyurmak istediğini kail Rengin Alkış, “8 yaşlarındayken lösemi tanısı konuldu. Çok küçüktüm, baş döndürücü zordu fakat iyiyim şu anda. Babam bunu eksiksiz evlatların sesini aksettirmek düşüncesince yaptı. Bu yazıyı yazdıracağını söyleyince baş döndürücü şaşırdım fakat sonraları bu düşüncesi baş döndürücü beğendim. Görenler şaşırıyor, uğrunda ışık çektiriyor. Bütün lösemili dallar yılmasın, onlar da başaracaklar. Doktor olup pestil evlatları ıslah yapmak istiyorum” sanarak konuştu.

“Beni baş döndürücü bahtiyar etti”

Prof. Dr. Hatice İlgen Şaşmaz ise Rengin Alkış'ın esenlik hali üzerine bilgiler verdi. Şaşmaz, babanın yazdırdığı yazıdan da baş döndürücü etkilendiğini söyleyerek, “Rengin, yaşamda olabilecek en biçimsiz rahatsızlığı atlattı. Akut miyeloid lösemi ortak içki kanseri şekli ve lösemilerin en ağırı. Bu maraz baş döndürücü zor. Tedavi süreci zor, tedaviyi atlatabilmek ve Rengin olabilmek hakkıyla baş döndürücü zor. Rengin'in tedavisinin geçmiş evrelerinde dava yaşamadık fakat kimyasal otama daha sonra ağırbaşlı ortak enfeksiyon geçirdi. Şu anda fakat baş döndürücü güzel durumda. Normal ortak çocuktan değişik değil. İnşallah o da doktor olacak. Gerçekten ego hayatımda böyle ortak teşekkür görmedim. İnanın beni baş döndürücü bahtiyar etti. Belki baş döndürücü zahmetli ortak işimiz var, havadan değil fakat böyle ortak obje kıymetlendirmek benim düşüncesince talih verici” ifadelerini kullandı.

“Kök göze bağışı baş döndürücü önemli”

İngilizce ve Türkçe yazılan yazıyla tamamı dünyayı dolaşacağını kail baba Abdurrahman Alkış ise şunları söyledi:

“Bu makaleleri tır yolda giderken bazıları okur, şeb ezanı eşine dostuna söyler. Lösemi hastalıklarının otama edilebilmekte bulunduğu gerçeğini görecekler. Ben de kızımla bu arada bugünden itibaren içtimai hata projesi başlatıyorum. Lösemi ailelere iane etmek, düş özgülemek amacıyla bu projeyi başlattım. Kök göze bağışlanması baş döndürücü önemli. Benim kızım gerekseme duymadı fakat birtakımı ailelerin evlatları köken göze bağışıyla yaşamda kalabilirler. Tüm toplumdan benim ricam köken göze bağışı yapılması.”
Konuşmaların arkası sıra Alkış ailesi tıra binerek hastaneden ayrıldı.

Umutcan İşledici - Elif Ayşenur Bay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler