USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kış kapıyı çaldı, ayakkabı tamircilerinin yüzü güldü

Kış mevsiminin yaklaşması ile beraberce ayakkabı tamircilerinin işleri açıldı. Ustaların en baş döndürücü icra ettiği işler ise dikiş, ökçe ve kapatma işleri.

Kış kapıyı çaldı, ayakkabı tamircilerinin yüzü güldü
01-10-2021 11:16
01-10-2021 11:16

Bursa'da Cumhuriyet Caddesindeki dükkânlarında babası ile beraberce 30 senedir ayakkabı tamirciliği mesleğini sürdüren Musa Öner, ''Ben babamla bu arada çalışıyorum. İşlerimiz baş döndürücü şükür bu aylarda hızlandı. Yazın az buçuk durgundu, boydak havaların soğuması ve yağmurların başlamasıyla kışlık ayakkabı ve bot çeşitlerinde işlerimiz fazlalaştı. Bu da doğrusu bizim beklemiş olduğumuz nezdinde yoğunluktu. Günde minimum 20 skor ayakkabı tamir ettiğim oluyor. En baş döndürücü yaptığımız işler ise dikiş, ökçe ve mantinota işleri" dedi.

Okulların açılmasıyla öğrencilerin de emektar ayakkabılarını tamir ettirdiğini özetleyen Musa Öner, "Okula revan öğrenciler de yoğun pıtrak bot tamiri düşüncesince geliyor. Fileli ayakkabılar şen bulunduğu düşüncesince çoğaldı, ancak onlar da her daim yukarıdan yırtılıyor. Pahalı ayakkabılar bulunduğu düşüncesince alıcılar yaptırıp gine görmek istiyor. Bazen nezdinde hafta çıkma ayakkabılarda üstelik parçalanmış oluyor. Biz de katı olması düşüncesince tabanını el dikişi ile dikiyoruz. Bu yöntemi hacısı hocası bilmez. Makine dikişine gereğince el dikişi henüz katı oluyor. Fiyatlarımız makul, bu nedenden dolayı Keles'ten ve Mudanya'dan bile alıcıların geldiği oluyor. İnsanları kıvançlı edince dünyalık doğrusu peşinden geliyor'' ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler