USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu: Türkiye'ye dışarıdan yapılacak hiçbir müdahaleyi doğru bulmayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 büyükelçinin vakfedilmiş Osman Kavala davasına bağlı açıklaması ile ilgili olarak, 'Türkiye'ye dışarıdan yapılacak hiçbir müdahaleyi doğru bulmayız; ancak dışarıdan müdahaleye bap anahtar bir yönetimi de benimseme etmeyiz' de

Kılıçdaroğlu: Türkiye'ye dışarıdan yapılacak hiçbir müdahaleyi doğru bulmayız
20-10-2021 16:23
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 büyükelçinin mevkuf Osman Kavala davasına bağlı açıklaması ile ilgili olarak, "Türkiye'ye dışarıdan yapılacak hiçbir müdahaleyi doğru bulmayız; fakat dışarıdan müdahaleye bap anahtar bir yönetimi de ikrar etmeyiz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu görüşme etti. CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen mülakat kestirmece 2 sayaç sürdü. Görüşme sonrası meydana getirilen kuma matbuat toplantısında mütekellim Kılıçdaroğlu, ziyaretinden çevre Akşener'e teşekkürname etti. Akşener, görüşmeye ilişkin, "İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme müteallik düzentileme yapmıştık. Partimiz namına bu emek vermeyi gayrı siyasal partilere sunma ika namına bir görüşme sistemi oluşturduk. Çalışmamızı resmi şekilde sunma ettim. Türkiye'ye müteallik belli tutum hikayelerinde istişarelerde bulunduk. İstişarelerin Türkiye namına ehemmiyetli olduğuna inanıyoruz. Türkiye'de etraflıca zamandır danışma terimi kayboldu. Parlamenter düzene müteallik anne hatlarıyla görüşme ettiğimiz siyasal partilerin bir itirazı yok. 6 siyasal partinin umumi reis yardımcıları beraberce çalışıyorlar. Aralık ayı kadar bizlere sunulacak bir sağlıklı ortaya çıkacak" diyerek konuştu.

Akşener, TBMM Başkanlığı'na maruz Irak ve Suriye'ye hudut ötesi ameliyat üstüne Cumhurbaşkanı'na maruz yetkinin 2 sene daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresine ilişkin, "Biz TBMM'ye mevrut kâffesi tezkereler düşüncesince önceki bir kadro kurarız. Konu uzmanı arkadaşlarımız üstünden bir deyiş ortaya çıkar. Sonra da mebus arkadaşlarımızla bu paylaşılır. Bu düzentileme yapılmış oldu ve eleştirilerimiz kalımlı eğlenmek kaydıyla 'evet' oyu vereceğimizi bildirmek isterim" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE'NİN ÇOK SORUNU VAR

Kılıçdaroğlu ise toplantıda çapraz istişarelerde bulunduklarını belirterek, "Türkiye'nin aşırı problemi var, Türkiye'nin bu sorunlardan arınması kazım. Bunun düşüncesince de istişarelerde bulunduk. Karşılıklı düşüncelerimizi aktardık. İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem namına bizlere bir düzentileme verdiler. 6 siyasal partinin umumi reis yardımcıları bu mevzuda düzentileme yapıyorlar, bunun kendisince bilim verdiler" diyerek konuştu.

Kılıçdaroğlu, 10 büyükelçinin, mevkuf Osman Kavala'ya bağlı izah yapmasının hatırlatılması üzerine, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) sonucuna uyacağının sözünü verdi. Bunun düşüncesince de Anayasa değişikliği yapıldı. Bir ülkenin itibarı imza atılmış sözleşmenin peşinde durmaktır. Biz Türkiye'nin itibarının gelişigüzel bölgede korunmasını isteriz. AİHM'nin bir sonucu var ise o karara da uyulmasını isteriz. Türkiye'ye dışarıdan yapılacak hiçbir müdahaleyi doğru bulmayız; fakat dışarıdan müdahaleye bap anahtar bir yönetimi de ikrar etmeyiz" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu cumhur reisi talibi olabileceği düşüncesince mi il gezileri yapıyor" sorusuna, "İmamoğlu'nun bana mevrut bir talebi yok. Ayrıca giderken de benden müsaade aldı" diyerek yanıt verdi.

SLOGAN ATAN İŞÇİLERE MÜDAHALE

Öte taraftan Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi esnasında Şişli Belediyesi'nden nahak yere yere işten çıkarıldıkları sebebi öne sürülerek 1 haftadır CHP Genel Merkezi uğrunda kesat grevi fail 4 iştirakçi de eylemini sürdürdü. Genel tarz uğrunda motto atan işçilere manşet müdahale etti. İşçilerden 2'si kadro aracına bindirilirken, başkası namına yere attı. Polis, yerden kalkmayan işçiyi kollarından tutarga kadro aracına götürdü. İşçi, "Şişli Belediyesi bizi işten çıkardı. Genel Merkeze konuşmaya geldik, bizim talebimizi ikrar etmediler. 7 gündür burada kesat grevindeyiz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler